Kirjoittaja Aihe: Halsuan kokous!  (Luettu 5185 kertaa)

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Halsuan kokous!
« : Joulukuu 01, 2010, 17:34:33 ip »
Tänne tietoa Halsuan kokouksesta. :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 10, 2011, 01:18:00 ap kirjoittanut MattiU »
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Halsualle lähtö...meneekö joku?
« Vastaus #1 : Joulukuu 04, 2010, 07:08:01 ap »
Nonii, halsualla käytiin kuunteleen ja antaan omat vinkit ja esitykset alueen yhteiselle kelkkareittien kunnostus/ uusien urien rakentamishankkeelle.
Kukaan ei oikeen tienny ketkä sinne joutaa lähtiä, joten viime tingassa lynx koppasi kyytiin V.i.p:n,  Ahola Ranch, ja allekirjoittaneen.
Ko. hanke laitettiin aluille siten että mukana on kaustisen seutukunnan alueen kunnat, ja ehkä myös Kalajokilaakson kelkkakerhon alue( siis keskipohjanmaa ja pohjoispohjanmaan ELY keskuksen alueet).
Oikeestaan mithän varmaa ei vielä voida sanoa, hanke ja sen laajuusaste selviää kunhan kordinaattori"t selvittää tilannetta, kordinaatorina aluksi toimii Hietalahen Janne.
Tehtiin siis alustavasti paperille asioita joista lähdetään vääntään projektia eteenpäin.
Jonkin verran oli toivomuksena tehdä uusia reittejä, esim. halsuan, vetelin, kaustisen alueille jonkinlaisa lenkkejä, kun siellä ei ole kuin yksi kunnan läpi menevä ura, esim. halsualta venetjoen tekojärven kautta suunniteltiin yhdysreittiä härkänevalle, josta saataisiin suora yhteys meidän reittistöön.
Lestijärvellä on myös metsähallituksella jonkinlainen hanke meneillään ko. kelkkareittien kunnostamiseksi, esim. lestijärveltä halsualle on pätkä "rekipolska" hankkeen jäljiltä kesken jäänyt  n. 10 km pätkä tarkoitus tehdä valmiiksi.
Kemoran moottoriradalle on jo aloitettu ja osin jo ajokelpoinen kelkkakrossiratakin tekeillä, sinne tehtäisiin myös kelkkareittiyhteys, jollaista ei tällä hetkellä ole.
Muuallakin kerhot selvittävät oman alueensa reittitarpeet ja olemassa olevien kunnostustarpeet.
Esim. Toholammin reittejä suunniteltiin vielä nykyisestäänkin hankeyhteydessä paranneltavaksi, ja uusia rakennettavaksi, halsuan yhteyden lisäksi voitaisiin tehdä jo ennenkin haaveena oleva ns. pohjapuolen reitti, jonka olenkin jo takavuosina jopa ajanut /linjannut purontakasen reitistä Toholammin kirkonkylältä sieviin menevään reittiin yhteydellä.
Uusi kokoontuminen järjestetään kunhan Janne saa asioita hommattua eteenpäin, siitä tulee tiedotetta ym. infoa uudelle Pj:lle Lynxille sähköpostina, hän infoaa meille muille sitten kun tapahtuu, vaikka täällä omilla nettisivustoilla.
Yhteisen reitinhoito koneen tai muun kelkkareittien hoitamis"poolin "perustamisestakin oli puhetta, yksi vaihtoehto olisi käyttää Teerijärvellä olevaa kelkkareittikoneurakoitsijaa alueen reittien hoidossa, siellä on kuulemma pätevä kaveri ja kone jolla hommaa voitais suunnitella hoidettavaksi, esim. kerran kuukaudessa Toholammin reitit ajettaisiin em. koneella...
Hanke voitais saada toteuttaa asiantuntijoiden mukaan jopa ilman omarahoitusosuutta, tai jos omarahoitusta tarvittaisiin, voidaan sellainen "maksaa" talkootyöllä", sekinhän varmasti meiltä onnistuu...
Eipäs tällä kertaa muuta... Tsauh.

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Vs: Halsualle lähtö...meneekö joku?
« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2010, 11:53:05 ap »
Todii...iso projekti tulossa. :)
Mukava että ovat lisäämässä reittiuria, mitä uumoilinkin. Onhan se huomattu, miten muissa kunnissa menee reitit. Yksi läpivienti kunnan läpi, eikä mitään kunnan sisällä olevaa reittiverkostoa.  :)
Toholammin suhteen, toivoisin uutta reittiä Kannukseen. Kannuksesta tulevat kyllä jokia pitkin, mutta ei varmasti mukava reitti koskineen. Tekisin sen nevojen kautta, eli jostain sieltä mistä ne Kannuslaiset seikkaili tänne viime vuonna. Kannuksesta saatais varmasti ajajia tänne päin paljon ja sitä kautta vähän rahaakin varmaan.  ???
Toinen hyvä olisi varmasti tämä Purontakainen ja Sievin reittiin oleva ura, onhan se jo hyvin tiedossa mistä sen vetää.  :)
En tiedä onko se hyvä että on paljon asioita mitä esittää projektiin, että rahoitus mahollisuus paranee, vaikka kaikkia ei toteuta?  ::)
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi

lynx

  • Vieras
Vs: Halsualle lähtö...meneekö joku?
« Vastaus #3 : Joulukuu 07, 2010, 21:53:30 ip »
Janne lähetti s.postia ja ilmoitti uutisista jotka saattavat vaikuttaa
hankkeeseemme.

Alla teksti metsälehden sivulta:

 
Kaikki moottorikelkkareitit suunnittelun piiriin

 Lakiuudistus siirtäisi muun muassa kelkkareittien suunnittelun kunnilta
ely-keskuksille, maanomistajiin uudistus ei vaikuta.

Maastoliikennelakia uudistetaan. Hallituksen esityksen tavoitteena on saada
erityyppiset moottorikelkkailureitit laissa säädetyn suunnittelun piiriin.

Lakiesityksen mukaan moottorikelkkailureitit olisivat jatkossakin teitä, ja
niillä noudatettaisiin tieliikennelain liikennesääntöjä ja
ajokorttisääntöjä. Nykyiset moottorikelkkailu-urat muuttuisivat
siirtymäkauden jälkeen moottorikelkkailureiteiksi, jolloin ne tulisivat
tieliikennelain piiriin.

Moottorikelkkaurat perustuvat maanomistajan ja uran pitäjän välisiin
sopimuksiin. Uudistus ei vaikuttaisi maanomistajiin, sillä vanhat
perustamissopimukset pysyisivät voimassa sellaisenaan. Ne myös voitaisiin
purkaa sovitun mukaisesti.

Moottorikelkkareittien suunnitteluun tulisi muutoksia. Reittisuunnitelmien
hyväksyminen siirtyisi kunnalliselta viranomaiselta elinkeino-, liikenne- ja
ympäristökeskuksille. Velvollisuus merkitä maastoliikenteen rajoitukset ja
kiellot taas siirtyisi valtiolta kunnille. Uudistus parantaisi
maastoliikenteen turvallisuutta ja valvontaa.

Uudistus mahdollistaisi ajoneuvon luovuttamisen tietyissä olosuhteissa alle
15-vuotiaalle, mikä on tähän saakka ollut kiellettyä. Joustavuuden katsotaan
kuitenkin vastaavan nykyistä paremmin esimerkiksi maa- ja metsätalouden
tarpeita.

Lainmuutoksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2012 heinäkuussa.

# Metsälehden Metsäuutiset

 

 

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Halsualle lähtö...meneekö joku?
« Vastaus #4 : Joulukuu 08, 2010, 09:46:33 ap »
Jaha, olettais kun urat ja reitit yhdistetään samaa tarkoittaviksi "reiteiksi", homma menee enemmän isomman virkakoneiston pyörittämiseksi, eli varmaan siirtymäaikana"kaan ei ole helppoa saada lupia uusille reiteille,,, noh aika näyttää, mutta veikkaisin, että vaikeaksi menee. Toisaalta hyvä jos VALTIO alkais hoitaan ja ylläpitään reittejä, ei tarttis köyhien kelkkakerhojen talkoilla tipestellä...
Tuo kohta hiukan ihmetyttää, että uudistuksen myötä olisi helpompi " luovuttaa ajoneuvo alle 15 vuotiaalle",,, siis nyt ei maalaisjärjellä ymmärrä,,, eikös juuri uudistuksella tehdä reitit verrattaviksi tieksi ja niillä noudatettaisiin tieliikennesääntöjä sekä tiellä määrättyjä ajokorttivelvoitteita, tietääkseni alle 15 vuotiaalle ei nykyäänkään ole olemassa mithän ajokorttia....????

Tässä myös eduskunnassa oleva hallituksen esitys asiasta, ,,>>http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+306/2010&base=erhe&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD
 Elikkä tulevaisuudessa uudella maastoliikennelailla muutettaisiin nykyiset moottorikelkkaurat reiteiksi ja perustettaisiin "virallisia"moottorikelkkareittejä, mönkijöille perustettaisiin omia maastoliikennereittejä,,, yhtäkkiä ajateltuna tuntuisi aivan hyvältä,,, kunhan niihin myös saataisiin järkevällä tavalla ylläpito ja hoitorahoitus valtiolta, kuten muihinkin harrastus ja liikuntapaikkojen hoitoon,,,hyvä näin.
Edit: vielä lisäystä,,, kun luki tuota maastoliikennelakiuudistusta, reitin pitäjä pysyy, joko kunta tai kelkkakerho,yhdistys tai yritys.
Mielenkiintoinen keskustelu eduskunnassa asiasta, monelle edustajalle tuntuu olevan aivan kauheaa touhua tämä kelkkailu... Juha Mieto oli ainut puheenvuoron pitänyt joka ymmärsi ja hyväksyi moottorikelkkailun, kun jo hänen maillaan kuulemma kelkkareittejä menee...
Linkki eduskuntakeskusteluun>>http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_127_2010_ke_p_12.shtml
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 09, 2010, 09:28:28 ap kirjoittanut palkkionmetsästäjä »