Kirjoittaja Aihe: Miksi kelkkailu herättää vastustusta?  (Luettu 3654 kertaa)

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Miksi kelkkailu herättää vastustusta?
« : Maaliskuu 12, 2010, 18:17:59 ip »
Monenlaisia harrastuksia pidetään turhina, yksi niistä näyttää olevan moottorikelkkailu.
Moottorikelkkailu on hyvä harrastus siinä missä joku muukin,,,,,, jaa että saastuttaa?
Kuinkahan moni menee autolla omiin harrastuksiinsa, ottamatta enempää kantaa muihin harrastuksiin.
Moottorikelkkareitistöjen rakentaminen on osaltaan saanut ohjattua suurin osa kelkkailijoista ajelemaan niille, olisi aika villiä touhua jos kelkkareittejä EI olisi.
Suurin osa reiteistä (Urista) on vieläpä rakennettu harrastajien omalla talkootyöllä ja niitä myös hoidetaan pääasiassa talkoilla, mikä muu harrastutoiminta on yhtä aktiivisesti rakentanut ja ylläpitää harrastuspuitteitaan. Monille harrastuksille maksetaan verovaroista niiden rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi, silloin maksaa myös ne jotka eivät ko. asiaa edes koskaan ole tai tule käyttämään.
Moottorikelkkaurastojen ylläpitämiseksi kerätään harrastajilta / kelkkailijoilta uralupamaksuja juurikin sen vuoksi että harrastuspuitteet voidaan hoitaa ja ylläpitää edes jollakin lailla siltikin talkootyöllä,  niiden ylläpitämiseen ei saada valtion tukia!
Moottorikelkkailu tai paremminkin moottorikelkkailijoiden olisikin omalla ajokäyttäytymisellään mahdollista tehdä kelkkailusta suuren kansan silmissä salonkikelpoinen harrastus, ehkä joskus voisimme ajella valtion tamppareilla ja palkkaamalla henkilökunnalla ylläpidettäviä kelkkailijoille harrastuspuitteita / reitistöjä.?

Linkki>>>http://radiosuomi.yle.fi/node/4016
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2010, 21:23:11 ip kirjoittanut palkkionmetsästäjä »

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Vs: Miksi kelkkailu herättää vastustusta?
« Vastaus #1 : Marraskuu 16, 2010, 21:34:13 ip »
Kelkkailu herätti varmasti aikanaan vastenmielisyyttä kovan äänen takia. Myös silloin oli kaiken lisäksi hurjapäitä liikenteessä. Mikäs voisi olla tympeänpää, kuin kovaääninen vehje, kulkee missä vain ja kovaa ja äänekkäästi.  :o

Nykyään kelkkailulla on rajoitteet, ja se toimii kuin auto liikenteessä. Mutta vanhat mielikuvat eivät ole muutu helposti suht. koht. uudesta villityksestä.
Kelkkailu kaiken lisäksi ei koskaan ole näyttänyt kovin turvalliselta, minkä takia vauhti ja hurjat temput eivät saa kiitosta kaikelta yleisöltä.  :-[

Muistakaa ajella nätisti körötellen ihmisten ilmoilla, niin ei käänny vihaisia päitä ja puhuta kylillä pahoja meistä. :)
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi