Kirjoittaja Aihe: Tänään ajelemassa.  (Luettu 48852 kertaa)

TaRa

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 94
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #60 : Maaliskuu 06, 2011, 20:07:54 ip »
kyllä koko reissu pitäis olla gepsisä jälkenä tällä hetkellä. Yritin kerran tarjota gepsin muistikorttia läppärille mutta en saanut sitä auki.Oon aika käsi niitten kans. :-[ Tuu riku käymään joskus jos osaisit laittaa ne sinne.

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #61 : Maaliskuu 16, 2011, 00:08:20 ap »
Toholampi - Rahkonen - Toholampi. Reitit huonossa kunnossa.  :(
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi

kklana

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 84
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #62 : Maaliskuu 16, 2011, 22:27:08 ip »
Mistäs toi rahkonen löytyy, että tietäis tulla lanan kanssa käymään???? Pitääkö järvelle asti??  Työkkösessä senverta "himmeet" valot ,että saattaapi eksyä!!!!
Tuohon kellon aikaan, kun oot kiriotellu niin oon käyny 2-reissua Viitasalon tiellä kääntymässä lanan kans ja parempaan en pystyny  ???   Koitahan pistää työkköses kuntoon ja yritä tartuttaa sille lana perssiiseen....apu kyllä kelpaa.

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #63 : Maaliskuu 17, 2011, 01:28:38 ap »
Eihän noita reittejä kestäny kattella, lynexin perään tarttu lana tänään klo. 17.30 ja jäi pois klo. 23.30, eli kuustuntia sahasin syk-raikon-neva väliä, käväsin eestaas myös kunnankämpällä, siellä näkyikin Kklanan lanauksen jäljet, aivan kohtuullista lanausjälkeä tuli tosiaan, mutta piti ajaa erittäin patikkoiset pätkät 2-3 kertaan...
Eihän näitä meidän reiteiksi kehtaa tunnustaa jos ne on tuollaisessa kunnossa kuin nyt ennen lanausta olivat...
 Jos menataan jatkossakin saada uralupatarrat / lupamaksut kerättyä, ehdoton edellytys on että reitit on loistokunnossa,,, uralupamaksu maksetaan mielellään kun paanat on hoidettu hyvin...
Eikö tosiaan Toholammilta löydy muita kelkkalanaajia...
Ullavanjärvellä, koirakarin kodalla tuli pyhänä käytyä kelkkailemassa pojan kanssa.
MattiU olisiko vielä tälle talvelle mahdollista saada ne heijastinkepit sinne järvelle, jo turvallisuuden vuoksikin ajoura olisi hyvä merkittävä, näkyi muutamia pintakiviä aivan "kelkanjälkien vierestä", pyryn jälkeen näitä kiviä on mahdoton nähdä,,, tulee ikävää jälkeä jos tuollaiseen pintakiveen osuu...
Ps. olen yötöissä tätä kirjoittaessa... vanha vielä jaksaa...
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 17, 2011, 01:39:03 ap kirjoittanut palkkionmetsästäjä »

RikuN

  • Aktiivinen Kelkkailija
  • **
  • Viestejä: 50
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #64 : Maaliskuu 23, 2011, 20:40:11 ip »
Tulipa tänään käytyä pikku talvilomalenkki. Lampin kylältä suuntasin puolen päivän aikaan kohti louekalliota. Lampilta sievin reittiin asti oli hyvää reittiä,  sievin reitillä oli vähän isompaa pattia n. 5 km  mutta louekalliolle menevä reitti oli taas lanattua. Sieltä matka jatkui munkkikahvin jälkeen kalajokea kohti ja uskokaa tai älkää, mutta koko välin sain päästellä ensimmäisenä lanattua jälkeä:) Rautioon asti oli tosi tasaista, siitä eteenpäin lana oli jättänyt pikku pattia joka ei kuitenkaan menoa haitannut. Rautiossa kävin tankkaamassa menomatkalla. Eli reitit oli tasaisia, mutta merkkejä siellä ei liikaa näkynyt. Joutui parissa risteyksessä heittään kolikkoa, mutta onneks osui nappiin:D Päätepisteellä särkkien abc:llä purilaisateria ja takas lamppia kohti. Tulomatka menikin sitten lumipyryssä yhden pysähdyksen taktiikalla (louekallio). Siinä pyryssä taas huomas niiden ruksien tarkoituksen ku joutu jokusen kerran oudoilla nevoilla ura hukkaan... :) Reissu oli hyvä ja pollen mittariin tuli 232 km lisää:)  P.S. Otin kännykkään sen reitin sievistä kalajoelle ja lisään sen tonne kelkkareitit.fi sivulle kunhan kerkiän.

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #65 : Maaliskuu 27, 2011, 23:44:35 ip »
Lauantaina 26.3 ajettiin Venture 1100 Gt:n kans ja Roope H mun kyytillä, Sykäräinen kanasaari-pikkurata-lovelampi-ullavanjärvi-Ali-haapala-kunnankämppä-Sykäräinen, matkaa kertyi eksymisineen n. 120km.
Eksyminen reitiltä Lestinreitin jälkeen Halsualle- Lovelammin kodalle menevällä reitillä ei  ole mikään ihme, en ollut ajanut tuota 5 vuoteen ja varsinkaan noin päin, reittimerkkejä puuttuu nevoilta sekä kun ura kulkee paljon metsäteitä pitkin, niistä puuttuu opastenuolet tai ylipäätään asianmukaiset reittimerkit, venetjärvellä ei ole myöskään merkkejä, eikä lovelammin jälkeen kaikissa metsäteiden ym. penkkateiden risteyksissä Ullavaankaan mentäessä... saatikka Ullavanjärvelläkään.
Tuon oikean reitin löytäminen on aika arvailua,jos ei ole sitä koskaan ajanut, ja varsinkin pyryn jälkeen kun ei näkynyt yhtään minkäänlaista kelkanjälkeä.. vanhasta muistista joissain paikoissa löyty  reitti.
Kaikenkaikkiaan Halsualaisilla on reittimerkinnöissä reiteillään petrattavaa, ainakin em. mainituilla osuuksilla...Itseäni on harmittanut Toholammin reittien lanaukset, kun on jäänyt viimeaikoina vähemmälle,,, mutta ne onkin vielä hyvässä kunnossa,,, vrt... tämän reissun kokemuksen jälkeen.
Kemoran kokoontumisajosta en ollut kuullutkaan, ennenkuin lovelammin kodalla nähtiin siitä mainokset.
Tiedotusta ko. tapahtumasta ei ole näkynyt meidän keskustelufoorumilla, liekkö sitten tomoke fasebookissa... siellä ei kyllä kaikki käy... joten tuokin kokoontumisajo on mennyt monelta kelkkailijalta ohi...
Kaikenkaikkiaan kuitenkin aivan mukava lauantaireissun anti n. 120 km kelkkailun riemua rikkaampana...
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 27, 2011, 23:47:36 ip kirjoittanut palkkionmetsästäjä »

Venture 1100 GT

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 60
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #66 : Huhtikuu 02, 2011, 21:26:00 ip »
Näyttää noi säätiedot sellasilta et taitaa tään talven viimeiset hyvät ajokelit kohta olla lopus.Käytiin tänään heittään ton esikoisen (11v)167km lenkki.Lähettiin aamust(klo 9)aattelin et nyt ois aika opettaa poika ajaan(on se ajanut tos pellolla jo 3 vuotta) ja hyppäsin ite taka ritsille hyvinhä se meni ei tarttenu ku yhellä metsäautotien ylityksellä tarttua jarruun ku näytti et muuten ei pysähdytä ei siinä kyllä ollu mitään merkkejäkään.No suurimman osaks ajoin kyllä aivan itse.Lähettiin täst kotoa kanasaaren kautta sievinlenkki lampille kopsannevan kautta kunnankämpälle makkarat.Alihaapala kahvit sieltä Kanasaareen ja takas purontakaseeen(14.30).No joku varmaan aatelee et miks antaa ton ikäsen ajaa mut mulla on omat periaatteet mitä saa tehdä ja milloin ja jos on kysyttävää noist periaatteista soittaa numeroon 0440860412 tv Sampo Ahola
Yamaha RS Venture 1100 GT

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #67 : Huhtikuu 03, 2011, 04:38:04 ap »
Mitäpä tuota ihmetteleen, kun poika on jo 11v, että jos sen antaa vähän ajaa??? :)
Eihän sitä ikinä opi, jos ei opetusta saa. :) Onhan siellä autokoulussa ajonopettaja vieressä kun ajellaan.  :D
Ja kun esimerkillä näyttää, niin tulevaisuuden esimerkkinäinen ajaja siitä tulee, mistä saa olla ylpeä. :)
TOsiaan oma kelkka hajallaan ja viimeiset kelit edessä...saa nähä kerkiääkö sitä vielä ajamaan. :)
Hyvällä tuulella kohti kevättä  8) ...kello on mitä sattuu...elämän kevät...noita elokuvia. :S :D
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #68 : Huhtikuu 08, 2011, 21:53:33 ip »
Rukan reitit tuli käytyä katsastaan n. 270 km.
Lumi alkoi sielläkin menneellä viikolla kadota alta ikävästi,  joka yö olikin tampparilla vedetty lunta suliin paikkoihin.
Kauempana erämaissa lunta olikin vielä hyvin, mutta rukan lähistön reitit oli jo aika tuskaisia ajella...
Levillä käyneet sanoo, ettei siellä ajelulla ollut paljoakaan hohtoa kun reitit oli  6 metriä leveää suoraa useita kilometrejä ja ysikymppimutka päässä ja taas samanlaista suoraa,,, ei kuulosta kovin houkuttelevalta...
Rukan reitit muistuttivat meidän reittejä, mutkineen metsikössä ja nevaosuuksineen... tietysti maisemat ja korkeusvaihtelut sekä reittien leveys erottaa meidän reiteistä...jos meidän reittejä hiukan levennettäis, ei paljon elämyksiä jäisi enään uupumaan noista kuusamon ajelunautinnoista.
Kaikenkaikkiaan rukalla oli hyvät reitit ja parempaa ei voi vaatia... :)

MattiU

  • Administrator
  • Teho Kelkkailija
  • *****
  • Viestejä: 214
Vs: Tänään ajelemassa.
« Vastaus #69 : Helmikuu 25, 2012, 16:48:28 ip »
Kaksi kertaa Ullavassa tullut käytyä tänä talvella kelkalla, mitä nyt pientä pörinää kylän pinnassa...
Olen ehkä hidas, mutta edelläsi