Kirjoittaja Aihe: Uralla ajo /Uralupa  (Luettu 33500 kertaa)

palkkionmetsästäjä

  • Teho Kelkkailija
  • ***
  • Viestejä: 604
Vs: Uralla ajo /Uralupa
« Vastaus #40 : Toukokuu 03, 2017, 23:31:37 ip »
Kylillä on joidenkin kelkkailijoiden keskuudessa kuulemma OIKeasti käsitys että, uralupamaksuilla maksetaan mm. tampparinkuljettajille palkkaa, merkkien pystyttäjille palkkaa syksyllä palkkaa ja keväällä näille samoille maksetaan palkkaa kun keräävät merkit pelloilta yms. paikoista pois.
Tampparin lainanlyhennys, polttoaine, huolto, vakuutukset, merkkien teko, maalin osto, heijastimien uusinta, siltojen teko, reittimuutosten vuoksi maanomistajien sopimusten uusinta, merkkaaminen maastoon, reittien raivaus kaatuneista puista ja kasvaneesta risukosta, uralupatarrojen painatus, kelkkakerhon toiminnan vakuutus, tulipaikkojen kunnostus, polttopuiden hankinta, vessojen tyhjennys, laavupaikkojen/kotien siistiminen ja kunnostus.
Muutamat kerhon aktiivit tekevät kyllä em. työt aivan ilmaiseksi, kenellekään ei makseta palkkaa, päinvastoin moni kelkkakerhon aktiivi ostaa omillaan talkoobensat raivausahaan, kelkkaan, autoon, yms. vehkeeseen millä mennään talkoopaikalle.
Ottakaa nyt järki käteen siellä kylillä asiasta höpöttäessänne...
Kelkkauralupamaksut menevät lyhentämättömänä kelkkakehon , tampparin, uraston, ym. aiheutuneiden kustannusten maksuihin.
Mm. tänä vuonna 2017 talvena uralupamaksuilla saatiin uusittua muutama silta ja polttoaine tamppariin, vakuutusmaksu... lainanlyhennyksestä joudutaan hiukan neuvottelemaan pankin kanssa...takaajina tampparilainassa on kymmenen kerhon aktiivia...
Kun nyt jokainen kelkkailua harrastava ymmärtäisi edes sen verran että maksamalla vuosittain uralupamaksun 35?, saataisi juoksevat kustannukset maksettua.
Tästä ei tosiaankaan kenellekään makseta palkkaa, kaikki tehdään talkoilla, mutta rahaakin toiminnan pyörittämiseen tarvitaan.

Talkoisiin saa osallistua ja tällä foorumilla asiasta keskustelua mielellään, jos huomaat jossain reitillä vaarnpaikkoja tai muuta epäkohtaa, saa sen korjata omatoimisesti, myös raivauksia kaatuneita puita saa poistaa reitilta omatalkoilla...TERVETULOA TALKOISIIN !

HELPOIMMALLA PÄÄSET KUN MAKSAT VUOSITTAISEN URALUVAN...luvalla saa ajella Oulaisista- Merijärveltä-Kokkolaan-Keskisuomen rajalle-Perho-Halsua-Kaustinen-Ullava-Toholampi-Veteli-Sievi-Lestijärvi-reisjärvi-Haapajärvi-Kalajoki-Himanka-haapavesi ...
Tervetuloa ToMoKe;n talkoisiin
Jos jätit viime talvena uralupamaksun suorittamatta... kelkkakerhon tilille voi käydä vielä maksamassa 35? uralupamaksun.
Tilinumero:  FI 87 5471 0940 0227 58  Toholammin Moottorikelkkailijat ry... laita nimesi pankkimaksuun niin saat uralupatarran kuittia vastaan...
Valitettavasti valtio, kunta tai muukaan taho ei tue kelkkareittien hoitoa, vaan meidän kelkkailijoiden on pidettävä nää kelkkailun reitit ja puitteet itse maksamalla kunnossa.
Osallistu helpoiten maksamalla uralupa 35?... 8)