Toholammin moottorikelkkakerho

Yleinen keskustelu => Reitit ja urat => Aiheen aloitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 31, 2010, 19:05:31 ip

Otsikko: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 31, 2010, 19:05:31 ip
Moi kaikille toholammin kelkkailijoille.
Uria on jo päästy ajelemaan, niitä on myös lanailtu ja raivailtu talkoilla sekä kadonneita merkkejä uusittu, kiitos osallistuneille.
urien kunnostus homma kaatuu parin kolmen talkoolaisen harteille ja käy kyllä mahdottomaksi hoitaa jos ei lisää vapaaehtoisia saada mukaan.
Kaikki on tervetulleita tai paremminkin menneitä, esimerkiksi risusavottaa riittää urilla vähän joka paikassa, nyt pyytäisinkin kaikkia urilla kelkkailevia ja jotka ovat terveitä lähtemään oma-alotteisesti urille talkootöihin, risusavottaa voi käydä jokainen tekemässä omaan tahtiin ja kykyjensä ja varustuksensa mukaan, kirveellä tai vesurilla saa kätevästi paljon näkyvää aikaan, toki raivaus sahallakaan ei homma ole pöllömpää, nyt uralla on hyvä liikkua jalkaisinkin kun pohjat ovat ajettu ja lanattu kestäviksi.
Kaikki mukaan kehittämään kelkkailuharrastukselle mukavempia ja turvallisempia puitteita, kellään homma ei varmaan ole ajasta kiinni.
Esim. Toholammilta Sieviin uralla on vielä kovastikin raivaamista, samoin ns. purontakareitillä, Toholampi- Raikonharju uralla on hommia jo tehty samoin Sykäräinen-Raikonlampi. 

Tänne voi laittaa omakehuja tai kehua toista, jos on KUNNOSTAUTUNUT esim. urien hoitotalkoissa ja käynyt tekemässä kelkkaurastolla jotain hommia, tarkoitus on että muutkin tietävät mitä, missä ym. on tehty tai tekemättä.

Tänne voit laittaa myös jos jossain havaitset vaarallisen paikan tai epäkohdan reitillä !

Edi: lisätty kehumahdollisuus. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 31, 2010, 21:42:51 ip
Sykäräinen- Raikonlampi välillä on metsähallituksen maalla tehty viime kesänä kelkkauralla metsähakkuualue ja olivat sitten uudistusmuokkauskoneella ajaneet myös kelkkauran kohdan nurin, kannot ja mättäät ym. törröttelee vaarallisesti n. 100 m. matkalla, olen hommannut huomiseksi trakrorimiehen kaveriksi ja yritämme sen saada tasattua "ajokuntoon". >:(
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 01, 2010, 18:36:42 ip
Kävimme em. hakkuuaukion tasaamassa traktorilla, aivan "sileää" ei enään siitä saatu, yritettiin samalla tehdä reitistä ko.kohdalla suora mutta vanha uran kohta oli paras/helpoin tasata, pientä mutkaahan siihen jäi, aina pitää ollaki ettei vauhdit karkaa. ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: RikuN - Helmikuu 02, 2010, 21:21:14 ip
Nyt se kohta tosiaan oli jo ajettavassa kunnossa ja vieläkö vähän saa siihen tampattua lunta, niin avot.  :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 03, 2010, 19:11:54 ip
Kävin vielä äsken siellä lanaamassa sitä kohtaa, mutta lunta saisi olla siinä enempi, noh parempi jo.

Lanasin Sykäräinen- Raikonharjuun päin metsähallituksen penkkatielle asti (aikaa ei ollut käydä kauempana) joka on  em. suunnasta ennen Raikonharjua alkava penkkatie, se penkkatie oli kasvanut melkein läpipääsemättömäksi pajukkoa. Ajoimme pajukon pois traktorin perässä olevalla vesakkosilppurilla pari viikkoa sitten.
Kävin äsken puhkaisemassa ja lanaamassa myös hirvikosken retkeilyhotellille menevän uran.

Henri P kävi möyryllä myös tänään lanaamassa Sykäräinen-kanasaaren kota välin edestakaisin, hyvä tuli.  :)

Viikko sitten kävin Sykäräinen-pikkurata välin lanaamassa ja sieltä paukanevalta purontakasen reitin pohjapuolen tielle asti.

Ahola Ranch nimimerkki  kävi samoihin aikoihin traktorilla lanaamassa purontakasen reittiä eteläpuolen reitillä, kun oli ajettu kelkkareittiä metsäkoneella ja siellä oli myös osittain pajukko kasvanut reitille. Ahola ranch kävi samaisen Purontakasen eteläpuolen reitin vielä lanaamassa  kelkalla Sykäräiseen edestakaisin.

AV (entinen autofiksari) ja poika on Toholammin KK:n reiteillä ollut kovin aktiivisina hoitajina,  AV  on tehnyt Ullavantien varressa kulkevalle reitille pylväistä siltoja ja raivannut em. reittejä, poika on lanannut kelkkareittiä Ullavanjärvelle ja Sievin kelkkareittiristeykseen asti, lisäksi he ovat tehneet uusia kelkkareitti jätkänristejä ja käyneet niitä pystyttään kadonneiden tilalle. AV on myös hommannut merkkivärkkiä ja tehnyt uuden kelkkareitti piston TT Bubiin, siellähän on nyt kiva käydä KAHVILLA. :)
Lisäksi syksyllä on jaettu alueet  joissa on ollut omat henkilönsä pystyttäneet reittimerkit esim. pelloille ym. josta ne täytyy aina kesäksi myös kerätä pois.
Näin on tälle talvelle Toholammin hoitopiirin kelkkareitit saatu kaikki ainakin kertaalleen lanattua joka paikassa.
Vielä joissakin kohteissä reiteillä on sitä raivaushommaa jäljellä, sekä reiteille kaatuneita/ taipuneita puita jotka pitäisi myös saada poistettua.

SUURI KIITOS kaikille talkoilla mukana oleville, työlästä on tämä kelkkaharrastus. Talkoohenkeä tarvitaan jatkossakin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 06, 2010, 09:50:02 ap
Raivauspartio on lähdössä Lynx :n johdolla puolenpäivän aikaan Toholammin KK:ltä -Raikonharju_Purontaka->>reittiä perkkaamaan.

Jos polttelee päästä mukaan siinä main ajelee sinne päin tai voi olla yhteydessä Lynx :iin.  :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 06, 2010, 19:31:52 ip
Finnspring:lle reitti on nyt poljettu lanattu ja merkattu,  nyt on palkkionmetsästäjä kuin ois selkäänsä saanu :o

Bensa pääsi loppuun vielä kotimatkalla parin kilsan päähän, Lynx sattui kaverinsa kanssa oleen Sykäräisen nesteellä ja pelastivat tuomalla bensaa, että en joutunut kävelymieheks. Kiitos ! :)

Laittakaas tänne jorinoita omista aikaansaannoksista, tänään on ollut talkooporukkaa vähän jokapuolella Toholammin reittejä hommissa, tiedoksi muillekin mitä saitte tehdyksi.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: lynx - Helmikuu 06, 2010, 21:07:21 ip
Pätkittiin enimpiä risuja ja putsattiin reittimerkkejä Raikonnevalta Sykäräisiin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Helmikuu 08, 2010, 22:31:06 ip
Käytiin tänään lanaamassa möyryllä sykäräisestä, raikonharjuun päin. Olkkolan Mikan kohdalta kääntyvällä metsäautotiellä käännyttiin ympäri, kun ei aika riittänyt lähteä pitemmälle reissulle.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 08, 2010, 23:03:30 ip
Joo eli kävitte raikonharjun metsäautotiellä, kutsuttakoon sitä siksi vastaisuudessa, tarkoittaa kohtaa jossa kelkkareitti kulkee metsäautotietä raikonharjussa.
Mites ne matot toimi, nyt lanaajat  toivoo että ei käytäisi heti revittään reittiä tahallaan "nurin", vaan ajettais nätisti että pohja ehtis kovettua pakkasten myötä ja kestäis tasaisena pitempään, viikonloppuna kumminkin joku tulee sanoon että kun oli reitit niin "huonossa" kunnossa.
Pitäiskö vielä käydä kanasaaressa päin, kun pyry on kinostanut sielläkin reitit viime lanauksen jälkeen metrin laineille.
Sitten voitais siirtää kone lavetilla Sitten voitais ajaa Ullavanjärvelle ja Toholammin KK:lle ja käydä ajaan Sieviinpäin ja hoitaa KK:n lähireitit kuntoon, vaikka niitä KKlana onkin hoitanut esimerkillisesti, mutta möyryllä saatais ehkä pohjat vielä kestävämmäksi, KK:n päähän löytyy varmaan kuski tai kuskeja, joiden käsissä möyry vanhus "pääsee" ansaitsemallaan arvokkuudella ehjänä perille! ;D 
HenriP on tuonut esimerkillisesti möyryn aina ehjänä "kotiin", saa toki hänkin toimia kuskina siellä KK:llä, mutta möyryllä ajo on sellaista että, kuski ei tiedä etukäteen milloin "työpäivä" tulee täyteen. :)

Edi: Korjattu/poistettu yliviivattu,senhän voi tosiaan ajaa.... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Helmikuu 09, 2010, 00:09:32 ap
Matot toimii todella hyvin, jos lunta ei ole kovin paljoa, mutta sitten kun lunta on n. yli 20 cm niin rulla tulee tönkkönä perässä. Eli nuo nevan kohdat on huono ajaa, jos sielä ei mee ollenkaan kelkan jälkeä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 10, 2010, 22:14:31 ip
Viikko 9 on hiihtolomaviikko siihen mennessä voitais tähdätä että kaikki reitit olis suunnilleen ajettu/lanattu hyvään kuntoon.
Kaks ja puoliviikkoa siihen aikaa, elikkä nyt kannattaa hiukan säästellä lannaamista, sitten viikolla 8 rytkästäis kaikki kerralla kuntoon.
Viikolla 9 on tulossa "hiihtolomakelkkailijoita" ennakkotiedon mukaan ainakin Valkeisen leirintäalueelle majoittuneita kelkkailijoita 30kpl kelkkaa/kelkkailijaa, myös meidän reittejä aikoivat ajaa.

Jos sitten oikeen möyryllä koitettais kiertää kaikki alueemme reitit, siis tuoksi 9 viikko olis kaikkikunnossa.

Edit: lisätty möyryn osuus.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Helmikuu 11, 2010, 12:11:41 ip
Lunta tulee oikein haasteella reittien kunnossa pitoa ajatellen. Toisaalta se on todella hyvä, niin saa paljon pohjalle lunta ja sitä riittää sitten pitkälle keväälle aurinkoisiin maisemiin.
Sen verran kun mentiin silloin Kanasaareen 7.2, oli esim Raikonharjussa melkoiset lumidyynit puhaltanut reitille. Olisi kait hyvä jos tälläisiä dyynejä ajettaisiin alemmas, niin lanaaminen onnistuisi paremmin.
Toivonkin viikonlopuksi reitille ajelijoita, joilla riittäisi malttia ajaa sopivaa vauhtia että reitti polkeentuisi lanaamista varten.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Helmikuu 11, 2010, 15:00:30 ip
Neva pätkät ois hyvä polkea vähän leveämmältä alalta, ettei siinä mene vain yhtä kelkan raidetta. Möyryllä on sitten helpompi ajaa siinä. Jos sitä taas maanantaina lähtis lanaileen reittejä, ehkä jopa sykäräisestä - toholammille asti.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 11, 2010, 18:57:13 ip
Jep. ajettaan poljetaan "vanhoja" pohjia kelkoilla n. 3-4 kelkan leveyttä niin on helpompi lanamiesten ja möyrylläkin vetää, jos lanakelkka tai möyry tippuu kovalta pohjalta sivuun umpiselle, tahtoo olla työlästä tulla takaisin oikealle kovalle ja poljetulle alustalle.
Purontakasen reitti pitäis kyllä ajaa ympäri ennen kun lähdetään KK:lle, Purontakasessa joen ylitys kannattaa ajaa möyryllä Kallisen sillan kautta, voi jäädä vehkeet nousematta jokitörmältä ylös,  jos sunnuntai iltapäivänä joutais ajaa sen kun kelkkaliikenne on hiljennyt.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Helmikuu 11, 2010, 21:15:38 ip
Tai maanantai aamusta lähtee ja ajaa purontaksen lenkin ja siitä lampille.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 11, 2010, 22:11:18 ip
Ok, hyvinukutun yön jälkeen tekee pari eväsvoileipää enempi ja ajaa samalla Ullavanjärven rantaan asti, tai kääntyy Viitasalon tiellä, sitten pitäis ehkä ajaa takasinpäintullessa "vanha" Toholammin risteyksen kautta ja uusi kunnankämpän kautta reittikin, tulee vähän eestaas ajoa mutta kun kerran lähtee niin ajetaan kaikki.
Ullavan tienvarsireitillä ei taida sillat kestää möyryn painoa,(Kk lana  hoitais sen sitten kelkkalanalla ja jyrällä), olisi parempi ajaa Ullavantien yli vaan suoraan ja kiertää se Toh. huoltoasemille tuleva lenkki sieltä, taitaa jo ollakin päivä täynnä kun sinne pääsee. Sieviiin päin sitten siitä kun tulee aikaa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Helmikuu 11, 2010, 23:44:09 ip
Kyllä tulee turhan pitkä päivä jos ullavassakin pitää käydä. Huonoilla kohdilla reittiä pitää ajaa hitaimmalla vaihteella, rupeaa muuten hyppyyttään lanaa ja sillon tulee huonoa jälkeä. Jos innokkaita löytyy niin sitähän vois vaihtaa kuskia jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Helmikuu 12, 2010, 02:04:43 ap

Sykäräisestä -> Purontakaseen -> Raikonharju risteys -----> Kuskin vaihto -----> Viitasalon risteys -> Toholampi vanhaa reittiä.
Tuossa olis mun mielipide mikä voisi toimia.   ::)

En tiedä "Möyrystä" miten se menee, mutta en lähtisi sillä sitä uutta reittiä jos ei ole kokenut "möyryn" käyttäjä sitä kelkalla käynyt ajamaan, että miten se mahtuu ja onko se pohja tarpeeks hyvä muutaman kelkka-ajon jälkeen "möyrylle".
Ja tosiaan vanhaa reittiä ST1:lle, niin ei jää siltoihin Ullavantien varressa "möyry".

Toisaalta ovat kumminkin pieniä pätkiä Ullavantienvarsi ja se uusi reitti, että tuskin ne "möyryyn" kaatuu. :) 

Aion käydä kattelemassa uria nyt Perjantaina tai viikonlopun aikana.

Muuten kuka Ullavassa on vastannut siellä puolella olleesta reitistä. Kiinnostaa kun olen näitä Ullavalaisia.  ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 12, 2010, 08:19:15 ap
Helpottais hommaa jos Purontakasen reitin  kiertäis ennen maanantaita.
Ullavassa reittivastaava ja rahakirstun vartijakin on Ahon Erkki.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 12, 2010, 10:14:01 ap
Uusi reittilanaus suunnitelma.
Möyry lähtee(HenriP) maanantaina Sykäräisestä tankattuna ja kanistereissa löpöä riittävästi mukana, Raikonharju-pääreittiä Ullava(viitasalon tiellä kääntyy)-kunnankämpän reitinläpi-Kaustinen/Ullava tiellä kääntyy takaisinpäin- ajaa "vanha" reitin kautta Raikonlammin risteyksen kautta- takaisinpäin- purontakasen reitille- joesta sillan kautta yli pohjapuolen purontakasen reitti- paukanevalle-Sykäräiseen.
Toholammin kelkkareitti hoitajat Fiksari ja KKlana ovat kuulemma hoitaneet Sieviin päin ja "lintutornilaavun ja Ullavan tienvarsireitit Ym. KK:n reitit niin hyvään kuntoon että siellä ei möyryllä kannata käydä. Kiitos vaan! ;D
Jos päivä tulee täyteen HenriP:lle em. ajossa esim. möyryn vois jättää Purontakaseen, jatketaan sieltä sitten jos ei yhdellä kerralla ehditä, jos tarvii henkilökuljetusta tai muuta apuja voi soitella allekirjoittaneelle, Huom en peri ko. palvelusta palkkiota! ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Helmikuu 12, 2010, 23:16:55 ip
morot  vaan! Kävin tossa  vähän ilta ajelulla tampparin kanssa.Reittiä Toholammin kk-Ullavan järven  jää ja pyörin siinä kunnan kämpän ja  "vanhan reitin" ympäri pari kertaa ja eikös vaan vesuri putos!! Elikkä jos joku löytää niin voisko palauttaa?Tuntomerkit  punainen,puu kahva ja pirun terävä.Ois vielä vähän karsittavaa reiteillä,eli tarve kova. Kiitos jo etukäteen jos löytyy!Reittimerkkejä on tehty alkuviikosta ja niitä ilmestyy huomenna mainituille reitelle  mikäli ei oo tulipalopakkasia. Kiitokset lahjoittajille eli Puukonin  Ilkka Jämsälle Jolta Puuvärkit rakseihin ja LA-Sisustuksen Lasse Annalalle mistä saatiin maalit pintaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Helmikuu 12, 2010, 23:36:10 ip
Ai niin ja ku ajelette pitkin lähi reittejä, ni voisitteko tökkästä vaikka joka kymmenettä reittimerkkiä niin saataisiin jo olemassa olevat merkit esiin lumipeitteen alta.Varsinkin metsätaipaleilla ne on keränny lunta tosi paljon. Tällä tapaa meillä on puhtaat merkit sunnuntaihin mennessä,sillä liikennettä tuntuu piisaavan näin lumisena talvena.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 13, 2010, 22:52:43 ip
Tänään oli talkoovuorossa retkiladun teko Sykäräinen- Finnspring, kelkkareittejä ei kannata päiväsaikaan viikonloppuisin lanata kun liikennettä sen verran että muutama kelkka lanauksen perässä kuopii lanauksen hyödyn, joillain on sellainen ajotyyli että, jarrua... kaasu pohjaan...jarrua...kaasu pohjaan, reitti on metrin laineella, sutikuoppa 30 cm ja lunta takana yhdessä kasassa 50 cm kinos, ja kun nuo ehtii kovettua! tälläiset ajelijat pitäisi laittaa hoitaan/lanaamaan reittejä, ymmärtäisivät mikä työ lanaajilla on tehdä reiteistä sen verran tasaisia että valituksien aihetta ei ole kenelläkään,Crossiradat on sitten erikseen jossain muualla, joku oli sitten keksinyt  oikeen vähän väliä pysähtyä reitille ja kuopia paikallaan niin että ruohooon asti oli sudittu kuoppia pitkin reittiä.Siinä on sitten kuoppa ja patti. ...joopa joo ehkä joskus kasvaa aikuiseksi!
Käytin päivän hyötyliikuntaan, kolalla ojien täyttöä ja hiihtolatu pohjan tamppaamista sekä lanaamista.
Sykäräisen puoli päässä lanan vetokelkkoista huutava pula,siihen käy myös touringi, tai onhan niitä mutta ei ole kukaan huolinut lanaa peräänsä kun olen kaupannut,  ympärivuorokautisena yrittäjänä ja perheellisenä ei oikeen aina ehdi edes lanaamaan saatikka hupia ajeleen.

Seuraavaksi hommataan tämmönen, olen tään tuonne möyry osioon laittanut mutta kun kuulemma sieltä sitä ei ole osattu katsoa.
Tästä klikkaa>>http://www.youtube.com/watch?v=QTNim9Eifuc&feature=related
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 14, 2010, 16:28:52 ip
Tänään oli talkoovuorossa kelkkareitin raivausta Sykäräisessä, houkuttelin Mamman ja pojan päiväkävelylle, ihmettelivät kyllä hiukan kun otin mukaan pistosahan ja kirveen, Halosen sahan kohdilla reitillä on paljon mutkia ja vaarallisia näkemäesteitä,  pistosahalla oli kätevä sahailla oksia ja reitille kallistuneita puita, Mamma heilui kirveeen kanssa ja poika nakkoi oksia ja risuja. Noh se oli vaan n. kilometrin pätkä, näkemäesteet poistu eikä risut räpsi aivan heti naamalle ainakaan tuolla kohtaa.  ;D

Ahola Ranch on raivannut purontakasen lenkiltä  kaikki risut ja reitin "päälle" kaatuneet puut,  möyryllä pitäis nyt mahtua kulkeen,,,, Suurkiitos talkooporukalle jälleen....   :)

Reiteillä on vielä kohtia joissa pitäisi tehdä raivausta, risukoita ja reitille kallistuneita puita. Jos työkinttaat ja raivauskalusto(kirves, vesuri, saha, pistosaha on yllättävän kätevä) niitä voi aivan vapaasti oma-aloitteisesti  käydä raivaileen, erityisesti reitille kallistuneet puut pitäisi poistaa kun/jos möyryllä ei mahdu niiden alta ajaan, ettei möyrykuskin aika mene niitä sahaillessa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Helmikuu 14, 2010, 18:29:35 ip
Ollaan siis saatu tänäänkin paljon "näkyvää" aikaiseksi ja monella suunnalla.Hienoa.Itse löysin tänään talkookinttaat,jotka eilen oli hukassa,joten ajelin KK:ltä lintutornin kautta kunnan kämpälle ja sieltä "vanhaa reittiä" takas.Sille välille sain  ripustettua noin 70 raksi merkkiä + erinäinen määrä nuolia ja vaara merkkejä. Jouto ajalla pysäyttelin kelkkailijoita ja kyselin  maksu merkkejä .olihan nuita jo hyvin hankittu mutta ns. "pimeitä" kelkkojakin  on edelleen ,niin omien kuin "turistien" joukossa.osalla porukkaa oli kyllä pysähtymis ongelmaa tai muuta teknillistä vikaa, ku ajoivat ohi,vai olikohan kädessä olleella vesurilla vaikutusta ? ei tiedä.Päivä meni talteen ja makkaratkin ehdin paistaa lintutornilla ennen iltaa.päälyruaks oli äitee tehny vielä nakkikeiton,jonka söin kun palautin laina kelkan.Kiva  oli päivä ja lämmintä  riitti. 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Helmikuu 15, 2010, 14:08:16 ip
Ei räpsi risut naamalle enää Juustotien ylityksen ja Toukolan eli sievintien ylityksen välillä. :D Raivasin risut ja oksat ja puhdistin jätkänristit lumesta. Jos AholaRanchilla on nuoliopasteita niin käy ajellessas laittaan yksi sievintieltä kylälle päin kohtaan missä ura erkanee metsäautotieltä. Sievistä tullessa näkyy seuraava merkki erehdyttävästi niin lähellä tien reunaa että luulee uran jatkuvan tietä pitkin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Helmikuu 15, 2010, 20:52:46 ip
Sori. Ajatuskatko,Veikkoa ajattelin ja kirjoitin mitä sattuu :-[
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 15, 2010, 21:16:01 ip
Ei räpsi risut naamalle enää Juustotien ylityksen ja Toukolan eli sievintien ylityksen välillä. :D Raivasin risut ja oksat ja puhdistin jätkänristit lumesta. Jos AholaRanchilla on nuoliopasteita niin käy ajellessas laittaan yksi sievintieltä kylälle päin kohtaan missä ura erkanee metsäautotieltä. Sievistä tullessa näkyy seuraava merkki erehdyttävästi niin lähellä tien reunaa että luulee uran jatkuvan tietä pitkin.

Esimerkillistä talkoohenkeä, tällaista lisää muiltakin !
Raivausta riittää reiteillä, jokainen talkookinttaat omaava nyt  jonkun pätkän kimppuun, niin homma ei kaadu vain muutamien harteille.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 17, 2010, 03:47:42 ap
Hiukan aikaa meni ennenku taas löyty oikeat vimpstaakit möyrystä(3vuoteen en ole möyryllä ajanut),hyvää jälkeähän sillä saa, ojiin vedin  moneen kertaan lunta, eestaas hiukan piti työstää,on vaan helv...työläs ajaa ja hidas vehjes, ei kävelyvauhtia kovempaa voinut mennä muuten alkoi lana"keikkua".
Ei tullut ylityötunteja, pääsin paukanevalta "kortemaan" metsäautotielle kun yksi telalappu alkoi räplättään ja oli irronnut toisesta päästä, tarkemmin tutkittuani oikeanpuoleinen vetoratas oli myösi juuri putomaisillaan laakerista irti, vehkeellä ei ajettu enään metriäkään, olisi hajonnut varmasti johonkain "huonompaan paikkaan".
Kortemaan tietä ei ollut aurattu ja kello oli n. 02. jotain,  soitin Ahola Ranch:lle ja tulikin hakeen traktorilla allekirjoittaneen kotiin. Möyrylle pitää huomenna(siis tänään) suunnitella lavetti kyyti pajalle.
Ei mennyt ylitöiksi, lakisääteisiä en muistanut kyllä pitää, sen verran olin taas täpinöissäni. ;D

Kiitokset taas HenriP:lle lanaustalkooajosta, Jupille kuskinvaihtokuljetuksesta ja AholaRancille yön selästä onnettoman möyrykuskin pelastamisesta.  :)

Ps. pakkasta oli yöllä kolmen aikaan -28,, nyt ehtii reitti hyvin kovettua.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Helmikuu 26, 2010, 21:44:29 ip
Meinattiin tos Jukka A:n kans lähtee huomenna Sievin suuntaan lisäämään reittimerkkejä. Eihän noita paljoa ole,noin 20 kpl mut lisänä kuitenkin. eli jos on huomiselle tekemisen puute, ni auttaan  saa lähteä. meinattiin tos 11-12 välillä startata( kunnon yöunet ton voittoisan USA pelin jälkeen). Vesurimiehet on tosi tervetulleita ,mut tarinoitsijoitakaan ei potkita pois!! Sievintien ylityksen jälkeen meinattiin aloittaa joten älkää ajako yli jos tuutte myöhemmin mukaan !!! Jos ootte ennen meitä ni aloittaa saa raivaamisen.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Helmikuu 27, 2010, 20:10:15 ip
Piti viel varmistaa, että mitä kirjoitin eilen  talkoiden suunnasta . Kyllä ,kyllä siel luki ,että Sieviin päin. kiitokset kaikille osallistuneille eli Jukka  A;lle  ja allekirjoittaneelle. Käytiin siis lisäämässä jätkänristejä ja kaivettiin jo olemassa olleita merkkejä esiin  pajukoista. Nyt ei  pitäis olla öngelmää päästä Sieviin päin, vaikka ei ois ennen ajanut sinne suuntaan.Vähän hankalaahan se on katsoa reittiä sillä silmällä, kuin ajais eka kertaa reittiä läpi (turistina ) Mutta  kertokaa  puutoksista siltä suunnalta tai käykää lisäämässä  /   korjaamassa itse, kun huomaatte  epäkohtia !!Makkaratkin kerettiin paistaa pikkuradan tiellä(onnesk ei ollu auraauto liikkeellä).  PS jäi sinne kyllä paljon karsittavaa  jos löytyy intoa. VÄHÄN PÄIVÄSSÄ PALJON KUUKAUDESSA  !!  ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 28, 2010, 17:01:18 ip
Taas sain houkuteltua perheeni ja naapurin tytönkin yhdessä "päiväkävelylle"kelkkareitille, kirves ja saha taas mukana.
Sykäräisestä raivattiin kanasaareen päin, n. kilometrin pätkä tuli jälleen perkattua näkemäesteet, risukot ja uralle kallistuneet puut.
Mamma heilui taas kirveen kans, minä sahalla, poika ja naapurin tyttö nakkeli risut ja puut sivuun.

Mamma sanoi että, täähän on kivaa hommaa ja tuleepa samalla hyötyliikuntaakin harrastettua,kyseli jo milloin on seuraava "päiväkävelylenkki kelkkareitillä",,,, kivaahan se oli meidän kaikkien muidenkin mielestä varsinkin kun tulee näkyvää aikaiseksi. Oltiin kyllä kaikki kuin uitettuja koiria, märkää lunta ja vettä tippui metsässä puista vaikka ei taivaalta satanut mitään.

Kklanaa lainatakseni, vähän päivässä,,, paljon,paljon kuukaudessa. :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Maaliskuu 02, 2010, 17:17:51 ip
26.2.2010 Lähdettiin RikuN kans kelkka-ajeleen polkemismielessä, olihan sitä lunta vähän tullut lisää. Otettiin tietty raivausvehkeet mukaan. Päädyttiin sitten raivaan yksi väli, kun kaikki oksat tunkivat reitille. Linjan alta tietä pitkin kun poiketaan pois tieltä, siitä seuraavaan tienylitys kohtaan, se väli siis otettiin reilusti oksaa pois. Hikihän pukkas kun siinä alkoi niin kovin paiskiin.  Sitten suunnistettiin Kunnan kämpälle ja piirsin siellä liikennemerkkiin kuvia, että osataan oikeaa vaaraa varoa ja samalla hiljennetään katsomaan mikä merkki siinä on. Tulipahan sitä tehtyä taas jotain isompaa jokaisen pienen lisäksi mitä reissuilla tekee yleensä. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 20, 2010, 08:23:21 ap
Olisi hyvä hommata painekyllästettyjä pylväitä / kansivärkkiä ja kuljettaa siltatarpeet muutamien ojien kohdalle ennen lumien sulamista, olisi ainakin niiden tekoa sitten kesän aikana.
Olikos Korpelan voimalta pylväitä mahdollista saada?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Maaliskuu 20, 2010, 21:04:57 ip
Ei ainakaan syksyllä ollut mitään ongelmaa saada pylväitä. pitää kysästä mikä  on nyt  tilanne. Kannet jos tehään eurolavoista niin niitäkin pitäis löytyä suht helposti. Painekyllästettyä lautaa pitää varmaan kans hankkia että saadaan kunnolliset opastekyltit ( paikkakunta, kilometri opasteet risteyksiin ) Siinänän sitä kaivertamista jos ei löydy jyrsin työkaluja??  ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 20, 2010, 21:56:58 ip
No hyvä jos pylväitä sais, olen kyllä sitä mieltä että kansivärkki pitää olla myös painekyllästettyä. Eurolavat joudutaan uusiin viimeistään 5. vuoden päästä. :'( :'(
Kelkkakerholla on (täällä mulla) oma jyrsinvehjes noiden opaslautojen kaivertamiseen (painekyllästettyyn).
Pitää alkaan selvittää mistä saatais edullisesti painekyllästettyä lautaa ja siltakansivärkiksi kunnon paksua painekyllästettyä piirua, jostain vanhoista purettavista/uusittavista silloista vois saada jopa ilmatteeks ku vaan sattuis kohalle. ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Maaliskuu 20, 2010, 22:17:29 ip
Jaa , että nuin iku päiväisiä kansi vårkkejä :D Mitäs me viiden vuoden päästä tehdään talkoilla ;D Lauta painekyllästetty ei kyllä maksa paljon, ku oli itselläkin varaa ostaa viime kesänä teranssiin n. 1.2 e metri ???                     Hyvä ,että jyrsin löytyy näistä piireistä ;D         Ilman muuta silmät auki noitten ilmais värkkien suhteen ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 20, 2010, 22:39:13 ip
Jep. sitä painekyllästettyä lautaa löytyy kyllä jokaiselta "terassintekijältä" sen verran että saadaan ne opasteet kyllä helposti tehtyä, itsellänikin on niitä laudanpätkiä lahjoitettavaksi em. tarkoitukseen.
Muutama vuosi sitten oli esim. lehdessä ilmoitus että tarjotaan purettavaksi painekyllästetystä "piirusta" tehty urheilukentän katsomo, harmi kun se tais olla jossain etelässä niin eipä tullut "otettua" urakkaa. :o
Mutta vastaavia kohteita kannattaa tarkkailla....
Nyt muistinkin, että kelkkakerholla on kasassa Sykäräisen peltoaukeoiden jälkeen kun reitti menee metsään (kanasaareenpäin mentäessä) heti siinä metsässä oikealla kasassa jostain satamasta hommattua 3x3 piirua joka on kyllä jotain hemmetin sään kestävää "kumipuuta" /ulkomailta tuotua(saatiin se silloin lahjoituksena), siihen kun ei meinannut saada edes naulaa saada meneen, täytyypäs se värkki tsekata, olisko se hyvää siltakansivärkiksi. kattokaas muutkin kun ohi ajelette,,,jos se on lahoamatta siinä kasassa säilynyt nyt jo n. 10 vuotta kestää se silloin myös ko. tarkoituksessa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 21, 2010, 21:41:01 ip
Noh. ainakin kolme siltaa pitää tehdä, tälläisena runsaslumisena talvena ei ole noissakaan ongelmaa.
Tulee kuitenkin niitä niukkalumisiakin talvia.
Finnspringille menevän uralla on suuri viemäri, reittiä ei ole voinut avata ennen kuin on lunta riittävästi traktorilla ojaan työnnettäväksi asti.
Kaksi liian jyrkäksi luiskattua ojaa on Sykäräisestä molemmille päin, vielä sellaisessa umpimetsässä että noihin kohtiin ei tule lunta aivan hirveästi ainakaan alkutalvesta tai vähälumisina talvina. Nelitahti kyseleepi sähköyhtiöltä olisiko purettavia linjoja joista saatais ko. pylväitä.
Olen pari päivää ollut raivaushommissa, tosin omalla tontilla. ;D
Hirveästi on ollut kelkkaliikennettä viikonlopun aikana, heti aamusesta iltamyöhään !
Reittien pohjat taitaa kestää nyt hyvin kovaakin "kulutusta".  Risukot /puusto on puhdistunut lumesta joten aivan hirveä tarve ei nyt ole raivauksille, mutta jospa kesällä käytäis kaikki reitit läpi raivuusahojen kanssa.... jotta kesäks on tiedossa muutakin kuin "auringonottoa". ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: JaMaHi - Maaliskuu 21, 2010, 22:12:25 ip
Täytyy sanoa että olette kyllä saaneet esimerkillistä toimintaa aikaiseksi! Allekirjoittanut käväsi tänään Halsualta, Ullavan kautta Sievissä ja voin sanoa ettei nurkkapielistä (vähän kauempaakaan) löydy yhtä esimerkillisesti hoidettuja uria! Meillä PJLMK ry:ssä on vielä pitkä matka tasollenne. Kiitän ja onnittelen! Onko tietoa Ullavan aktiiviharrastajista? Siellä olisi huutava tarve lanaukselle ja merkkaukselle järveltä tervalampille.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 21, 2010, 22:58:29 ip
Valitettavasti Ullavassa aktiivit ovat hukassa. Erkki Aho on "rekipolska" projektin aikuinen uravastaava( hänen takana on myös "rekipolskalta jäänyttä rahoitusta) mutta ei ole valitettavasti pyynnöistä huolimatta tapahtunut urien hoidon kannalta mitään kehitystä.
Siellä pitäisikin saada hommaan inostumaan jo nuorempaa kaartia, nyt ei todellakaan tapahdu Ullavan urien hoidossa yhtään mitään. >:(
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: JaMaHi - Maaliskuu 22, 2010, 18:14:51 ip
Onkos Ullavassa yhdistys toimintaa? Mietin että jonkinlaisella sopimuksellahan uran saisi varmasti hoitoon PJLMK:n toimesta. Lanaamme kuitenkin uran pari kertaa talvessa tervalampille asti. Mitään käytännön estettä ei ole, etteikö kääntymispaikka voisi olla vaikka ullavanjärvi. Mitä luulet, onkohan Aholla kiinnostusta yhteistyöhön?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 22, 2010, 19:21:46 ip
Soitin äsken Erkille, hänellä ei enään riitä kunto urien hoitoon (sydäninfarktista selvinnyt ! ).
Ullavassa on urien hoitohenkilöt hakusessa, kukaan nuoremmista ei ole "innostunut" muuta kuin ajeleen.
Erkin kanssa sovimme että jos Halsualta joku lanaa uraa Ullavanjärvelle asti niin korvaukseksi saa käydä Ali-haapalan kaupalla tankkaamassa Ullavan "kelkkakerhon" piikkiin, siellä on tosiaan sitä rekipolskaprojektin aikuista rahaa jäljellä. riittää parin talven hoitoihin,,,,
Huomenna Erkki lupasi käydä Ali-haapalan huoltoasemalla sopimassa em. järjestelystä, kannattaa lanaajan tinkiä sitten itelleen kaffeet kaupanpäälle.... ;D

Edit: jos Halsualaiset tekee "omistaan" lanausta ja merkkaa em. uraa Ullavanjärvelle asti niin Erkille laskutus kuluista.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Maaliskuu 24, 2010, 21:24:08 ip
JEP taas on reitit lampin kk aluella höylätty tasaseksi  :DEILEN ALOITETTIIN KKLANAN kanssa ja tänään lopetimme pieniä vastoinkäymisiä oli reissun aikana ::) :-X
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 05, 2010, 00:54:41 ap
Ainiin. nyt vois vielä "talkoolaiset "kerätä "helpolla"  KELKALLA JA REELLÄ ne kelkkareittimerkit pois / talteen pelloilta ym. paikoista joista ne täytyy poistaa kesäksi, siis ne merkit jotka on laitettu talvella pelkästään lumeen, maahan upotetut kerätään sitten kun routa on sulanut ja kun ne irtoaa ehjänä...
Minulla on sellaiset merkit tarkoitus kerätä huomenna finnspringin reitiltä, jos ehdin. :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 05, 2010, 21:54:26 ip
Nonii. Ehdin tänään käydä kerään osittain kaatuneet lumeen pystytetyt jätkänristit talteen finnspringin pistolta.
Lunta oli vielä paikoin runsaasti, mutta niin oli myös vettäkin ojissa.
Purontakasen risteyksessä olevat opastinlautojen paksut pyöröhirsipaalut on jo myös uusittava, ne on lahonnut kymmenessä vuodessa poikki vaikka ovat reidenpaksuista pyöröpaalua.... :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Huhtikuu 06, 2010, 12:58:27 ip
NONII KERÄTTY ON KIRKONKYLÄLTÄKIN T.T PUDIN REITTI KOKONAAN  :'(  JA LANAUS KALUSTON HAEN POIS ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Huhtikuu 17, 2010, 19:43:42 ip
Ajokausi näyttää lopullisesti olevan ohi :'(          Mutta hommat on jatkuneet talkoitten  merkeissä , myös tänään ;)                Haettiin JIIPEELTÄ  kahdella peräkärryllä kakkosnelosia. Eka kuorma tuotiin Nelitahin kärryllä varovasti neljääkymppiä  ajellen ja purettiin kuorma Koskelan mäelle. Hiukka myöhemmin Palkkionmetsästäjä toi kuormansa .Oli ajellut kuulemma kaheksaakymppiä. On se exstream miehiä :D            Katkottiin siinä sitten sopiviin mittoihin ja sirkkelöitiin kahtia. Valmiita varsia tuli noin 250  mutta lämpörele rajoitti tahtia vähän väliä niin jäi hommia viel huomisellekin :D   ....          Niin ja rakseja on maalattu menneellä viikolla noin 150            Kolmisen sataa ois jäljellä  ... eli sutiin saa tulla kun tuo pensselin tullessan    ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 17, 2010, 23:25:54 ip
On se käsittämätön talkoohenki näillä nelitahdilla ja kklanalla,(Isä ja Poika). Toiset ajellu kelkkansa kesäteloille murheissa mielin, nää kaks vaan jaksaa ahertaa kelkkareittimerkkejä.
Mutta ei mitään,,,, hieno homma. Eipä nää reittien kunnostushommat edistys jos kaikki ottais jo "kesän".
Helvata tarttee itsekkin alkaa tekeen jotain noita reittitalkoiden hyväks että kehtaa sitten syssyllä alkaa niillä ajeleen, otetaas kklanasta ja nelitahista esimerkkiä. ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 20, 2010, 22:50:13 ip
Nelitahin ja kklanan reittimerkkitehtaalla on jo valmiina varrellisia merkkejä heijastimella varustettuna n.400 ja irtorasteja tieten samanverran.
Rastit ovat maalanneet punaisiksi,on  painekyllästetyt varret ja heijastimetkin pitäs olla nyt paremmin luonnon ankaria sääolosuhteita kestaviä kun ei ole kangasta niin eipä taida linnutkaan niitä enään pystyä repiin. Tässä tosi kelkkamiehiä !
Syssyllä ne kuulemma pystyttää "eri miehet", näkis vaan. Nelitahti ja kklana niitä kummiski ensimmäisellä kuuralla jo raahaa reitille.... ;D
Siltavärkkiä pitäis myös vielä hommata että saatais sitten syssyllä käydä siltojen tekoon, elikkä jos tiedät kyllästettyjä pylväitä jossain jouten sekä painekyllästettyä kansivärkkiä niin kaikki vinkit ko. tavarasta ovat tervetulleita.... :)

Tässä myös talkoohenkeä >>(http://tomoke.com/forum/gallery/1_16_04_10_3_26_48.jpeg)
Lienee kuljettaja ollu kelkkakerhon raivausosastolaisia ku noin innolla reittiä levennellyt... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Huhtikuu 22, 2010, 12:20:09 ip
Oisko tuo se puu, joka mun kelkan eteen hyppäs.. ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 05, 2010, 23:13:08 ip
Niinpä taisitkin mainitakin, en osannut kuvitella että noin isoja puita kaadoit,,,  ;D

Reittimerkit  koko toholammin alueella on nyt kerätty  pois pelloilta ym. paikoilta talteen. Syksyllä uusia merkkejä pitää asennella rikkoutuneiden / lahonneiden tilalle aikas paljonkin.

Ps. Löydetty Yamaha telaston ehjä muovi / kumipyörä, laakerin ulkokehä paikoillaan... Käyttökelpoinen kunhan laakerin uusii.
Löytyi Sykäräisen kohdalta joen penkalta,,,, eikös HenriP: n telasto hajonnut noilla paikoilla,,, ko. osaa kaipaava voi hakea sen allekirjoittaneelta. :)... tuntomerkkejä vastaan  ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Henri P - Toukokuu 11, 2010, 13:13:25 ip
taitaapi olla mun.. 3 niitä tippu talven aikana hukkaan..
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Elokuu 10, 2010, 10:36:30 ap
Heps ! Ollaankos kelkkaväki vielä hengissä piitkän kuuman kesän ja Veera, Lahja ym. akkojen riehumisien jäljiltä  ;D
Itsellä siinä ja siinä, meinas helteet olla jo liikaa...

Jaetaanpas vastuuhenkilöt reittipätkien hoitajiksi, jotka sitten hommaavat  talkooporukan omalle vastuupätkälle reitin raivaamiseksi ennen lumentuloa, se lumi ja talven tulo yllättää kuitenkin aina,,, myös kelkkailijat.

Allekirjoittanut ( Palkkionmetsästäjä) minä voisin hoitaa/ ottaa vastuulleni  Sykäräisestä- Ullavanjärvelle asti menevän reitin.
(Sisältää Myös Finnspringin piston ).
Ahola Ranch on hoitanut Purontakasen reitin, passaiskos vielä?
Nelitahti taisi hoidella esimerkillisesti  jo viime talvet Toholampi KK- Raikonneva , uudet ja vanhat  reitit, passaiskos vielä?

 Jäljelle jääpi Toholampi KK- Sievi (Sievi-Toholampi kelkkareittiristeykseen asti) ,,,, kuka ottaa vastuulleen ?

Ainiin ja vielä Sykäräinen- Pikkurata (kanasaaren kautta menevä ura) sisältää kurssikeskuksen pisto,,, kukas sen hoitelis ?

Ensteksi tehtäis raivakset(ennen lumen tuloa), myöhemmin merkkien uusimiset ym. siltojen rakentelut(ehkä jo kelkoilla, ennen ku maa jäätyy).
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Syyskuu 10, 2010, 21:53:03 ip
MORO,MORO :D Pikkasen on vielä nää kesän aktiviteetit ( kalastus) ::) ::) haittaamassa talkoo hommia.
Eiköhän nuo risut kaadu, viel tälle syksylle myös Toholampi KK - Sievi välillä ;) On meinaan jo jokunen kyselly  , et voisko raivailla reittejä ( ei varmaan kukaan vastusta) Terveisiä UP & GO :LLE
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Syyskuu 12, 2010, 03:21:56 ap
Andilta vartavasten raivauskone(Stihl) hommattu, kunhan 24/7/365 työt antaa myöten niin alkaa jälkeä tulemaan.
Mammalla on terävä vesuri...
Omaan tahtiin saa mennä... jo.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Syyskuu 12, 2010, 14:02:18 ip
 MORO. vai oikeen raivaussaha talkoohommiin, ei meikäläisellä ole varaa semmoseen,mutta sain maalipurkin homattua, että sain äsken justiin maalattua opastekyltit valmiiksi.  siitä se taas alkaa! :-\
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Lokakuu 01, 2010, 22:34:15 ip
MORO nyt  raivaus hommat on alotettu kk aluella, tänään kävin alotelemassa samalla testasin sahaa. hyvin pelitti uusi terä  ei risut kerenyt paeta huomenna ja,pyhännä jatkan viikot menee muualla . ei muutako muukki mukaan viikon lopuisin reiteille ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Lokakuu 12, 2010, 11:13:32 ap
Morontonki.
Kelkkareittien raivausta saa tehdä omaan tahtiin joka kykenee ja intoa/aikaa riittää.
Painekyllästettyä jätkänristien varsivärkkiä on tilattu n. 600kpl...huom. vaan värkkiä, kakkoskakkosta, ne pitää sitten kun tulevat(virosta, puolet halvemmalla kuin suomesta)vielä katkoa ja teroittaa ja naulailla maalatut ristit kasaan, ja nitoa heijastimet,ja ja pystyttää reiteille,jaja. elikkä hommia olis tiedossa...kunhan aikaa vain liikenis jostain... ;)
Uudet heijastavat -STOP- merkit on tilattu(30kpl) ...

Huom! katso myös kelkat ja varusteet osio,,, Uusi kelkkahuolto avattu Toholammille.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: RikuN - Lokakuu 13, 2010, 20:27:25 ip
Ajatuksena on tässä joku vapaapäivä lähteä raivaussahan ym. varusteiden kans kylältä sieviin menevää reittiä parantelemaan.            " Sinne on  muuten tehty tie preformian taakse, en kyllä vielä tiedä että haittaneeko tuo reitin kulkua." Kuulin että Nelitahti on tehny reittimerkkejä ison läjän. Oisko niitä mahdollista saada sitte mukaan ku se inspiraatio iskee??? :)
Ja olis varmaan hyvä järjestää jonkinlaista kokousta nyt, kun talkoohommat rupeaa oleen ajankohtaisia. 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Lokakuu 14, 2010, 12:07:51 ip
Juu kyllä raivaustta saa tehä jos inspistä on,reitti merkit on Määttälän Rainon hallin päätyssä noin 400 kpl.      kohtta vois pelloileki pystyttä merkit.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Lokakuu 17, 2010, 17:25:51 ip
JEE,JEE .Löytyi nyt vihdoinkin, nuo omat talkoo kinttaat !!!   raivailtiin nelitahin kanssa tuota Ullavan tien vierus reittiä.            Onhan tuo kyllä laji, josta huomaa hyvin äkkiä oman kunto tasonsa ???  .............                      ( Ei oo häävi)   Noh , Tultiin Ampumaradan takaa lähtevältä reitiltä Lampille päin ja päästiin pettäjäntien risteyksestä n. 100 m Lampin suuntaan ::)                 Saa jatkaa jos löytyy vapaa ehtoisia jatkajia.    Likietuinen paikka, kun pääsee autolla viereen. Nyt vain odotella että lihapata valmistuu  :D ja pääsee täydellä massulla sohvalle köllöttään.   Huomenna voi löytyä yllättäviä lihaksen paikkoja ;) ;)                           
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 02, 2010, 16:11:50 ip
(http://i7.aijaa.com/b/00794/6981012.jpg) (http://www.aijaa.com/v.php?i=6981012.jpg)

Heissan!

Tässä olisi tiistain 2.11.2010 raivausurakkareitti, mikä saatiin Rikun kanssa raivattua hyvään kuntoon.
Raivausmatkaa syntyi noin 3km yhteensä. Toukolasta Peritalontielle ja Peritalontien yli ja sen viertä Kiviojan ylittävän sillan kupeeseen.
Pieni MUISTUTUS, että reitti kulkee Peritalontien YLI ja sen tien vartta sinne sillan kupeeseen, koska ainakin viime vuosina on käytetty Peritalontietä kelkkareittinä sillalle.

Noh, ollaan tyytyväisiä päivän tulokseen ja toivottavasti muutkin ovat. :)
Jospa aika antaa periksi ja jatkamme tuosta tai jostain muualta. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 06, 2010, 00:26:11 ap
Tarkoitus olisi kans vihdoin päästä reittien kimppuun, reittimerkit uusitaan, tämän kauden aikana.
Ensitöikseen olisikin laitettava merkit taajamien läpikulkeviin reitteihin, merkkejä hallinnoi nelitahti, kun on ne tehnytkn, nelitahdilta saa tietoa merkkien varastopaikasta jos on kiinnostusta niiden pystytystalkoisiin.
Itse järkkäsin mamman ajoon päivänvalon ajaksi, että nyt pitäisi alkaa reittimerkkejä ainakin nouseen sykäräiseen ja purontakasen alueelle.
UUDET STOP merkit on hienot heijastavat, ne asennetaan paikalleen vasta kun alkaa olla ajokelit,(ettei varkaat vie) jätkänristit tietysti laitetaan paikoilleen ennenkuin maa jätyy.
Uralupatarrat 2011on teetetty, uralupamaksun suuruudesta on ollut puhetta, olisiko se inflaation johdosta tarkoituksenmukaista nostaa jo 30 euroon, kyselen kyllä vielä alueen muilta kelkkakerhoilta, niin tulee samansuuruinen maksu kaikille....eiku hommiin :P
Huom! reittimerkit pystytetään niin, että ajo/reitti menee aina heijastimen puolelta jätkänristiä, siis rastilaudassa oleva heijastin aina ajoreitin puolellelle...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 07, 2010, 12:35:46 ip
Reittimaksusta tulevalle vuodelle.
Kuulin että Kalajokilaakson kelkkailijat nostivat maksun 35?  viime vuoden 25?:sta.
Kyllä meilläkin sitä voi nostaa, tietty pikku etu meille, jos se on muutaman euron halvempi kuin muualla.  :P
Toisaalta jos haluaa seteleillä pelata niin se on aina +/- 5?
Toivottavasti saadaan kelkkakerhon budjetti nousee pikkuhiljaa. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Marraskuu 08, 2010, 18:22:51 ip
Nuorasen ja niin sanotun Aaton tien väliin on nyt uudet merkit paikoillaan paitsi tervalamminneva .Loppu viikosta ois tarkoitus käydä yhteismetsän lohko läpi ja purontakasen puoli marjakankaan metsäautotielle asti. Kopsalan Pete lupas hoitaa purontakasen ja aarrekankaan metsäautotien välin.Tartteeko enään laittaa huhan radalle menevää reittiä ei näyttäny viime talvenakaan kukaan siellä käyneen.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 09, 2010, 23:03:55 ip
Juu,  nevoille mennään sitten pystyttään jätkänristit kelkalla, kun hiukka alkaa kohmettua ja tohtii märimmistä kohdistakin ajaa, erityisesti tuo tervalammin neva on MÄRKÄ, kannattaa tosiaan odotella että hiukka jäätyy/kantaa...
Huhan moottoriradalle menevää pistoa ei kantsi enään merkata, juurikin vähäisen käyttötarpeen vuoksi.

Sykäräisen kylän läpi  pelloilla on paikallaan uudet jätkänristit, mie jatkan tuosta raikonharjuun päin...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 15, 2010, 14:48:46 ip
Moikka.

Aateltiin Rikun kanssa huomenna 16.11 lähteä aamu 9.00 raivaan/kattomaan tilanne kunnankämpän turvenevan päädystä tulevan uuden reittipätkän vientiin (kuva reitistä violetilla katkoviivalla forumin osiossa uusi pisto kunnankämpälle). Tehtäisiin se ja koko pätkä siitä vanhalle reitille auki, niin ei hakkaisi pajut naamalle, eikä männyt kelkan keulaan. Mukaan voisi lähteä joku muukin jos on aikaa ja kynnelle kykenee.  Tule noin 9.00 ABC tankkauspisteelle, niin koukataan kattoon jos joku olis tulossa. Myöhemmin tulevat voivat kömpiä perässä, kaikki varmaan paikan tietää.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 16, 2010, 21:43:54 ip
Hai.

Käytiin Rikun kanssa turvenevan päässä tekemässä uutta pätkää metsän puolelle uudessa reitissä.
Saatiin hyvästi reitille leveyttä ja suunnistettua linjaa reitille  :), mutta ei päästy ihan vanhantienpohjalle Ullavan puolelle. :( Matkaa jäi 30m - 50m tihiää puustoa. Sen käy joku päivä nappaamassa alas ja mietein lauantai tai sunnuntai (20.-21.11) jos siellä kävis samalla raivaamassa sen pätkän kun kävisi viemässä/tekemässä sillat pakollisiin kohtiin. Se pitäisi kumminkin laittaa kuntoon ennen lumia, koska se uusireitti on muuten poikki.

Mutta päivä oli tuon työn osalta täyteläinen  ???, hyvää rankaa tuli paljon kunnankämpälle. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 20, 2010, 23:20:37 ip
Todii.

Tuli kunnankämpän suunnalla turvenevan päähän metsään reitti valmiiksi. :)
Tein lähtöä siinä 12.00 jälkeen ja olin Lampilla takaisin vähän ennen neljää. Itse sahuu hommissa meni noin 2 tuntia (ilman taukoja ;), vähän yli kaksi tankkia bensaa  ???  ;D )

Menin autolla reitin varteen turvenevantietä. Siitä otin kelkan alas kärrystä ja ahkio perään varusteineen.
Kelkkareitti näytti ihan hyvältä, mutta sen saisi käydä läpi kumminkin raivuusahalla, kasvaa nimitäin umpeen. Puhuin tuosta jo Rikulle.

Ullavaan näytti kans pahalta. Näytti jo viime vuonna, kun mentiin silloin Rikun kanssa melkein ensilumilla. Silloin siinä oli vain yksi ja puoli kelkan levynen ura. :)

No sitten kun pääsin uuden reitin puolelle, niin tulikin reitillä vastaan yllätyksenä ojat.  Kahdesta menin yli uhkarohkeasti ja kolmatta en lähtenyt kokeilemaan. Kolme ojaa ennen kuin kääntyy uudelle metsäpätkälle nevan päässä, missä on kans kolme ojaa. Ojat tosiaan yllättivät, koska reitti vedettiin viime talvena hyvässä lumessa, niin ojat oli jo silloin osittain tukossa.
Takaisin tulessa jäinkin kiinni ojaan nro 5. Tuli vähän paniikki, jääkö kelkka sinne, mutta nousi onneksi 5min rimpuilun jälkeen.

No tässä on kuva näistä ojista ja mielipiteeni mihin sillat.

1. Ehdottomasti silta, syvä leveä oja.
2. Ei välttämätön, pieni oja.
3. Syvä pikkuoja, missä vanha penkka toisella puolella, laittaisin sillan.
4. Oja leveä ja suhteellisen syvä, ei pääse välttämättä nätisti ensiajokeleillä ilman siltaa. Siis silta.
5. Oja leveä ja suhteellisen syvä, ei pääse välttämättä nätisti ensiajokeleillä ilman siltaa. Siis silta.
6. Oja leveä ja suhteellisen syvä, ei pääse välttämättä nätisti ensiajokeleillä ilman siltaa. Siis silta.

(http://i10.aijaa.com/b/00271/7073780.png) (http://www.aijaa.com/v.php?i=7073780.png)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 21, 2010, 23:35:54 ip
Raikonharjussa jälleen puolenpäivän jälkeen talkoissa , (yö töissä klo. 04.50 asti).
Puut siivottu eilen raivatulta paanalta, muutama lahonnut reittimerkki uusittu.
Raikonharjusta sykäräiseen päin penkkatien raivaus aloitettu (n. 200m), pahimman pusikon läpi pääsin, loppupätkällä vain hentoa yhden kesän pajukkoa.
Seuraavaksi meen härkänevan kohdille tarkastaan reitin,,, purontakasen risteykseen käyn uusimassa opastepaalut / lahonneiden tilalle painekyllästetyt...
Ps. nelitahti toi tekemiään heijastavia nuolia asennettavaksi kriittisiin paikkoihin.
Kunnalla olis vesakkohakkuri traktoriin, Ahola Ranch vois kysyä sitä lainaan valtuutetulta, jos"ko kelkkailijoilta löytyis traktori ja tehokas kuski sillä raivauksiin paikkkoihin jossa sillä saatais ajettua reittejä puhtaaksi, esim. raikonharjusta sykäräiseenpäin metsähallituksen penkkatien vois kätevästi sillä putsata, samoin purontakasessa koiviston penkkatien, ym ...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Marraskuu 23, 2010, 20:36:53 ip
Huomenna olis meininki lähteä Ullavan tienvarsi reitille . :'( purkaan sillat pois koska tilalle tulee järeämät pylväät ja kansi värkit  ::)  jos joku on innokas lähteen mukaan niin pankaa viestiä ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: RikuN - Marraskuu 23, 2010, 21:07:14 ip
Mihin aikaan ajattelit mennä? Pikkuhiljaa rupeaa flunssa hellittään, että mahdollisesti huomena pääsis jotain värkkäämään.  :-\
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 28, 2010, 13:37:28 ip
Kokous oli tyhjentävä, kun hiljaista pidellyt tomoken sivuilla muutaman päivän. Voihan tuo kiperästä pakkasestakin johtua. :)
Olen suunnitellut itselleni ensi viikolle ohjelmaa talkoo puolelle. Muutkin vapaaehtoiset voivat ilmoittautua mukaan, niin katsoo sopivan päivän.
Joko sillan tekemiset tai sitten raivaukset. Silloista mitä pitäisi tehdä onkin tullut laitettua aikaisemmin kuvaa, mutta tässä olisi raivaussahan kanssa tarkastusta vaille oleva pätkä...tuosta tiedän kumminkin monta kohtaa mistä pajua pitäisi kaataa.

(http://i4.aijaa.com/b/00744/7110141.png) (http://www.aijaa.com/v.php?i=7110141.png)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 28, 2010, 21:30:41 ip
Hieno homma, raivausta tosiaan vielä on vähän siellä täällä, osin jo tosi pahoja puskittuneita pätkiä ettei läpi meinaa päästä.
Itse kävin pojan kanssa tänään parin tunnin rytkäsyn raivaamassa halosen sahan takaa n. 250 metriä.
Tuo Matti U;nkartassa oleva pätkä tarttee kyllä ilmanmuuta raivausta, itsellä menee arkisin kyllä paivänvaloaika töissä, ainoa päivä on sunnuntai jolloin saattaa onnistua,,,ehkä joku iltapäivä ehdin käydä sykäräisen nesteen kohdalta "siistimässä" pajukot pois ja uusimassa siihen  jätkänristejäkin...
Nyt olisi tosiaan hyvä tehdä noita raivauksia reiteillä, kun ei ole liikaa lunta.
Kaikki mukaan raivaamaan, resurssien mukaan omaan tahtiin saa mennä .... ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 01, 2010, 02:14:39 ap
Käytiin tekeen Rikun kanssa pajuista vähän merkkejä tänään.
Haettiin pajut ja sitten ST1:ltä heijastin nauha ja mentiin laittaan niitä eri variaatiolla pajuihin.
Niitä kertyi mukavat 70kpl, mistä riittää hyvin Ullavan järvelle.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 01, 2010, 17:40:34 ip
Kävin tänään yhden raivausahantankin verran päästelemässä Ahonsalon tieltä Ullavaan päin. Reitti tieltä Ullavaan päin olikin niin mukavan näköinen, että ei siitä paljon reittiä tunnistanut, muuta kuin reittimerkistä.
Vähän eteenpäin tieltä, niin siellä meni just kelkan leveydeltä oleva ura.
Sain sellaisen melekein 100m tieltä raivattua.
Pitää mennä joku päivä jatkaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Joulukuu 03, 2010, 17:44:06 ip
Hupsis tuli ilta tälleki päivälle, talkoissa oltu pari päivää ??? eilen sahalla lankun heittelyssä ja  tänäänsiltojen teossa kklanan ja matti u kanssa ja nyt sauna lämpenee jaoluet  on kylmässä ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 03, 2010, 22:20:31 ip
Joo. Ja tulikin sellasii siltoja et vaik junalla yli ::)       Oli hyvä tehä ku oli kunnon värkkii eikä mitään vanhoja heinäseipäitä ;D   Ja puutavaraa jäi viel vaik kuinka :D....    Ku siinä lähellä jo on hirvitornii ja lintutornii  ni eikö siihen suoralle ois hyvä tehä myös tutkatornii  ;) .Oishan siinä polliisilla lenheettiä osotella tutkalla kohti Lamppia :-X
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 04, 2010, 11:39:52 ap
Juu, toissapäivänä nelitahdin kans sahalla ja eilen viimeistä siltaa tekemässä kklanan ja nelitahdin kanssa..
Tulihan niistä hyvät, eikun loistavat. Näkihän sitä mitä lautaa toissapäivänä tuli ja miten silloin viime viikolla käytiin parit sillan pohjat tekemään valmiiksi ja nyt eilen näki vielä lopputuloksen. Lautaa meni ja sitä vielä jäikin ja melekein 10kg nauloja. :D
Tälle syksylle alkaakin olemaan ihan kivasti itsellä talkootunteja kelkkakerhon eteen. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 04, 2010, 19:25:49 ip
Tänään ei pitäny tehä yhtään mitään :-\.... Mut niin vain VIPPI sai houkuteltua "pitkän"suostuttelun jälkeen sillan rakenteluun.            Eli käytiin näppäämässä kansi tonne haketien varressa olevaan ojaan jossa oli niskaset valmiina.             Ei tökkäää enää suksi vastapenkkaan :)      Siitä tulikin kahden silta insinööörin taidon näyte ;D  Eli kun silta oli mutkassa niin silta tehtiin kaarelle,       (siis tiedoks vaan että kyl me suorakin ois osattu tehä) ........                        Tai sitte se kaarevuus johtui edellisen päivän siltojen avajais juhlista ,että vielä vedätti puolen päivän aikaan vasemmalle 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 04, 2010, 20:04:28 ip
Sykäräisen nesteen kohdalta  tuli "siistittyä" reittiä raivaus-sahalla, ja merkit suoristettu ja pururadan ja kelkkareitin väliin paalutettu "köysi, et kukin pysyis harrastusalueellaan.
Siltavärkit ajettiin naapurin kanssa(uusi kelkkailija isä + poika)kahdella työkelkalla huomiseksi valmiiksi palonevan laitaan tehtävään siltaan, ,, talkoot jatkuu huomenna...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 06, 2010, 19:44:31 ip
Nojuu,  on silta palonevan laitaan kasattu / oikein. 8)... joitain opastenuolia / merkkejä kunnostettu matkalla ko. työmaalta.
Mamma ja poika kävi heitteleen vielä isoimmat toissapäiväisen raivuun risut pois kelkkareitiltä ja pururadalta.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 10, 2010, 08:22:50 ap
Jos ensi viikolla pääsis itse taas kokeileen talkoohommia. Yli viikon ollut flunssassa, mistä yhden päivän käytin silloin sillan tekoon. Siitähän se vain paheni poskiontelontulehtumiseen.
Viikonlopun olen reissussa.
Toivottavasti kiireisimmät hommat saadaan tehtyä ennnen kriittisen lumenmäärän tuloa, mikä kattaa jo hyvinkin reitillä ajon.
Nevoille pitäisi sillat käydä tekeen ja toisena priona raivausta.
Toivottavasti lauantaina on menossa porukkaa... :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Joulukuu 10, 2010, 18:18:18 ip
Huomio!!!! >:(   (kun nyt hätäiset ajelette reiteillä, niin pysykää reitillä. Ne on merkattu jätkänristeillä ,eikä ne merkit ole sitävarten,että niitä ajellaan poikki >:( >:(  jos särkee niin myös korjaa!!! ei se niin mukavaa ole käydä pystyttään samoja merkkejä muutaman viikon välein :(ä
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 11, 2010, 18:36:52 ip
SILTATIIMI  ISKI TÄNÄÄN KOPSANNEVALLE ;D                 Eli käytiin "askarteleen" VIPIN ja TARAN  kans  tänään pari siltaan tonne kopsannevan  ympäristöön :)     Värkit sinne vietiinkin tuossa viikon varrella ja tänään kuskattiin  täydennyksiä.  Niin , ja NELITAHTI  suoritti  "OHJEISTUSTA" Kannuslaisille missä saa suorittaa  reittimaksut  ajan tasalle :)             Ja mikä tärkeintä niin makkaratkin kerettiin paistella ja höpötellä niitänäitä.         Kansivärkkejä kuskattiin sit vielä  VIPIN varikolle täyskuorma, tuolta ullavantien  varresta.
  Päälle päätteeks käytiin vielä Täyttään vatsat pitsalla , paikallisessa soittoruokalassa ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 12, 2010, 19:37:37 ip
Pahalta näytti... härkäneva-raikonharju penkkatien viime syksynä raivatut pajut olivat "nousseet kuolleista", ja kun sitä on n. kaksi kilometriä, ei oikeen ainakaan oma into riitä sitä yksin alkaa perkkaan.
Mistäs saatais oikein semmonen kettinkihakkuritraktori / urakoitsija ajaan nuo paikat, ainakin purontakasessa on samnlainen pajukkopenkkatie...
Kävin mahtavan paanan kunnankämpälle menevässä risteyksessä kääntymässa, uusein muutamiin paikkoihin jätkänristejä, raivasin muutaman reitille kaatuneen puun pois.
Ja vitt,,,tu, mönkijöillä ja jollaki vielä leveämmällä vehkeellä on ajettu mahtava paanakin nurin, kun on jääty kiinni vähän väliä, katkottu kelkkareittimerkkejä ja puita renkaiden alle jotta ovat päässeet taas vähän matkaa, sieltä niitä rankoja ja kameja nyt jäätyneenä törrötteli koko reitillä siellä täällä, niitä sahaillessa menikin enin aika,,,pr..kle, luiskattuihin ojiin oli myös mönkijöillä jääty kiinni ja samallaisia ropseja ja kameja jäätyneenä niissäkin törrötti, ei helv..tti, laitan keväällä reiteille maamiinoja jossei se mönkijöillä ajo lopu kelkkareiteillä. lupa on maanomistajilta vain moottorikelkoille lumipeitteisenä aikana, ja kun me kelkkailijat on reitit aikanaan tasattu kaivinkoneella ym. luvat kauheen homman vaivalla kyselty ja oikeen paperillekin laitettu, nii nää saatanan mönkkärikuskit käy rällään reitit pilalle.... voi vittu...
Reitti sykäräisestä kunnan kämpän risteykseen muuten ok paitsi se penkkatien raivaus... yksi siltakin näytti olevan hajonnut mahtavalla paanalla, tosin sellainen metrin leveä oja johon ilmeisesti talvitien käyttäjä aikanaan tehnyt sen, yli siitä vielä pääsi yhdestä kohtaa, lumellakin sen vois saada täyteen kunhan sitä vaan olisi tarpeeksi.
Jätkänristejä em. välille tosiaan uusittu kriittisimpiin paikkoihi, joissain paikoissa merkit on hiukan harvassa, mutta sellaista paanaa ettei niistä voi harhaan ajaa...
Täytyykin lisätä tuohon kohdeavustusanomukseen lisää tuo koneellinen raivaus kustannus...
Levittäkääs sanaa mönkkärikuskeille, että turpaan tulee ja tukka lähtee jos vielä kelkkareiteille menevät ajeleen, perk..le...
Johan helpotti... pankaas omalle kohalle, paljain käsin ,,, ja omalla ajalla,  joudutaan urakoimaan ja paikkaileen toisten jälkiä...helpottipas... :P




Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 13, 2010, 21:00:44 ip
Voe elämä kun ne kerkee joka paikkaan niillä mönkijöillä.  >:(
Ymmärrän kyllä, että on mahtavat baanat ne reitit niillekkin, mutta kun ei ne ole mönkijöille, niin sillä sipuli ja piste.
Hommataanko tusina riistakameroita ensi kesäksi reittien varsille, niin saa todistusaineistoa eläimistä mönkijöihin, että kuka niitä reittejä tallaa? :)  ::) ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 13, 2010, 22:15:06 ip
Ei tuo mahtava paana kesällä ole kenellekään mikään mahtava paana, on niin märkää että jalkamiehelläkin panee juoksuksi jos meinaa pinnalla pysyä, ja näkeehän tuon jäljistä kun mönkijät ei ihmisittäin ilman uppoamisia siitä ole päässyt läpi.
Mahtavalle paanalle saatiin työn ja tuskan kautta reitille ympäristöviranomaisilta lupa, kun raikonlammin kohdalla reitistä ullavaan päin on kalasääsken pesä n. 800 metrin päässä, lain mukaan tällaisesta harvinaisen linnun pesästä välimatkaa kelkkareittiin pitäisi olla 1 kilometri, mutta POIKKEUSLUPA saatiin juurikin vain ja ainoastaan moottorikelkoille lumipeitteisenä aikana, kun kalasääski on muuttolintu eikä talvella suomessa ole,,, raikonlampi ja mahtava paana on siis suojeltua ja rauhoitettu alue.
Sama koskee paukanevaa, siis se neva jossa sijaitsee kanasaaren kota, sinne saatiin lupa moottorikelkkareitille myös vain ja ainoastaan lumipeitteisenä aikan myös sen vuoksi kun siellä pesii joutsenia ja paukaneva on myös luonnonsuojelualue.
Moottorikelkkareitti on katkolla em. alueilla ympäristöviranomaisten kannanotoissa ja ovat siitä minullekin olleet yhteydessä, moottorikelkkereitti talviaikaan saisi olla, kun ovat siihen luvan antaneet,eikä moottorikelkat jätä nevaan minkäänlaista kesällä huomattavaa jälkiä, eikä häiritse talviaikaan muitakaan luonnonsuojelullisia näkökohtia, eikä sen lintu tai eläinkannan pesimisrauhaa,,, mutta juurikin näiden mönkijöiden  ajettua koko nevan leveydeltä suojelualeella, korjaamattomat jäljet sinne,,, elikkä mönkijöiden vuoksi voimme menettää myös kelkkareitin ko. alueilla... >:(
Riistakamerat olisikin hyvä idea mönkkäreiden saamiseksi vastuuseen aiheuttamistaan tuhoista, ym. harmista ja lisätyöstä mm. kuten edellisessä viestissäni antamani tulikivenkatkuinen vuodatus osoittaa... :o
Palatakseni reittien hoitoon, traktorikäyttöinen kettinkivesakkohakkuri on nyt ehdottomasti saatava jostain töihin reiteille.
Koneraivausta tarvitaan ainakin jo mainitsemassani metsähallituksen penkkatiellä, purontakasessa koiviston penkkatiellä, ullavaan menevällä reitillä, ahonsalon metsätien ylityksen jälkeen molemmille päin varmasti voisi sielläkin sillä ajaa, näin saatais risut ehkä pysymään myös pitempään "kuolleessa tilassa" kun ko. raivaus kuulemma REPII (ei leikkaa) vesakon  poikki ja hidastaa sen versomista hiukan pitempään.
Laitoin kunnan avustushakemuksen kustannuslaskelmaankin konetyön osuuden em. raivauksesta, anomus on toimitettu kuntaan tänä aamuna , saa nähdä, toivottavasti saadaan ko. avustus...että päästäis myös tekeen tälle kaudelle suunnitellut talkoohommat eteenpäin...  :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 16, 2010, 23:38:57 ip
Juu, tuo onkin hyvä idea jos saisi traktorin, kun alkaa oleen jo kyllästynyt käveleen noita raivuusahalla. Ihan sillä kun kilometrejä alkaa olla monta jo takana ja talvi painaa päälle ja toiseksi kavereita ei oksilla kasva joita saisi mukaan.
Sillat painaa vielä mieltä, ne pitäisi käydä väsään muutamaan paikkaan tuonne nevoille.
Ahonsalon tieltä Ullavaan päin kävin raivuusahan tankin verran päästeleen ja se reitti näytti siltä että ei siinä reittiä mene. On tosiaan raivuun tarpeessa vieläkin.
No ei tässä auta kun miettiä päivää kun lähtee niitä siltoja tekemään....
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 18, 2010, 19:46:59 ip
Ny ois kansivärkkiä tuolla tynnyrikallionnevalle roudattuna :D  Ajettiin loput puut tuosta ullavatien varresta sinne suolle.     Että eiku koputteleen sinne siltoja ;D    Tänään myös teroteltiin viron "tuliaiset" teräviks ja naulattiin jo noin sata raksia niihin ;)       ja se kuorma ruodattiin myös lähemmäks pelipaikkoja  ::)            Noin 300 puuttuu vielä raksit ???   Aamusta meinas olla vähä kinttaat jääsä 8)  mut ku vauhtiin päästii ni kävi ku liukuhihnalla?   Siirtotyöläisinä häsläs ;D tänään VIPPI,ANSSI L.  , NELITAHTI JA JOKU LANA ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 19, 2010, 16:57:21 ip
Kuulostaa hienolta.
Ei muuta kuin ilmoittelee tänne foorumille, kun näyttää siltä että joku kerkeäisi sillat tekeen sinne nevan puolelle niin lähden kyllä mukaan jos ei mitään maailman tärkeintä asiaa ole sillä hetkellä.
Pukkas vain nyt kovat pakkaset alle. :S
No kattellaan, vaikka ei sillä parane...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 23, 2010, 01:17:24 ap
---(Kelkka.net Urat aukeavat! Kaustinen-Veteli auki. Veteli-Sillanpää auki. Huomenissa mahdollisesti Sillanpää-Halsua avataan. Halsua-Ullavanjärvi auki. Välipäivinä järvien tikutusta Halsualla ja Ullavanjärvellä. Porukkaa mukaan. Kyselyitä ja kommentteja aiheesta tänne! Kiitokset kaikille tänään uria vaamassa olleille!)---

Kelkka.net poijaat pistää vauhtia rattaisiin ja näyttää elävältä kerhotoiminnalta.
Pitäisi varmaan mennä tikuttaan kanssa tuota Ullavan järveä, kun ne tikut on tehtynä.
Mikähän päivä ne on siellä järvellä, jos niihin törmäis Koirakarilla. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 23, 2010, 01:46:05 ap
Joo, pitäishän meidänkin kaikki reitit käydä ajaan edes jälki auki, merkkien uusimistakin on.
Mielestäni ullavanjärvelle pitäisi laittaa noiden "tikkujen" heijastimella varustettuna  lisäksi, vaikka joka toinen risu sellainen että siinä olisi paremmin näkyvät "oksat" tallella, koivu,leppä,paju ym. mieluummin mänty n. reilu metrin mittainen, ehkä puolitoista olisi hyvä mitta, jossa on oksat yläpäässä, ne näkyisi myös päivällä esim. pyryssä tai sellaisen jälkeen paremmin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 23, 2010, 05:50:18 ap
Huomenta. -30 astetta paukkuu pakkanen, joten ei taida aivan tällaisilla keleillä lähtijöitä olla uran aukaisutalkoisiin...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 23, 2010, 09:20:02 ap
Huomenta.
Ei taida talkoolaisia löytyä, kun mittari oli vähän aikaa sitten 30.1C. :D
No ne mun mainitsevat "tikut" on noin 1,5m - 2m pitkiä, joten uskon että ei muuta tarvi.
Tikut tuli mainittua kait tuolta Kelkkanetin poikien sanavarastosta. :)
Mutta kattoo kelin välipäivinä sitten... :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: RikuN - Joulukuu 24, 2010, 01:45:44 ap
Juttelin tuossa uuden PJ:n kans ja se tiesi, että perhonjokilaakson kelkkailijat on menossa ilmeisesti Tapaninpäivänä pystyttään keppejä ullavanjärvelle. Eli jos kelit sallii, niin myös lampilta on lähdössä porukkaa ajamaan uraa auki ja tikuttaan järveä koirakarille saakka. Ja perillä tietysti makkaranpaistomahdollisuus!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Joulukuu 26, 2010, 17:19:16 ip
Purontaka Sykäräinen Kanasaari lenkki on ajettu ympäri Sykäräisen pääs on hyvin lunta.Olivat onneks ruenneet jo kalliokosken penkkatien varresta ajaan viimetalven puita pois etteivät enää keväällä auraa sitä.Meinaa vaan noi risut tulla reitille vaikka on raivattuki vaikka ois tuola mulla vielä työ maata.Mutta jos ei ennen kerkiä niin sit eläkepäivillä noin 23 vuoden päästä.Täytyy lähtee pakkaan alamäki sukset ja laudat autoo ja nokka kohti vuokattia.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 27, 2010, 01:13:20 ap
Saisiko V.I.P:ltä tänne tiedot missä kohti oli risuja liiaksi?
Oliko nevat vielä epätasaisia, vai oliko missään kohtaa tasaista?

Sillat pitäisi käydä tekeen ja Ullavan järvi merkkaamassa.
Riittää vielä tekemistä, kun vain saisi aikaiseksi. Siltojen kans ei taida niskojen kanssa yksin.
Ullavanjärvi kyllä menee yksin kun kaivaa kelkan perään ahkion ja esim akkuporakoneen isolla poralla. :D

Kun tämä joulu on nyt ohi, niin voisi ehkä tehdä jotain taas. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 27, 2010, 16:53:40 ip
Sillat on " luotu " sinne kunnankämpän maastoon tänään :D    Ja samalla ajelin sen raivatun reitin läpi eestaas  ( toivottavasti osuin oikeasta paikasta)  Lumi on vaan hyvää rakennusvärkkiä ja tulee siltoja helposti. Täytyy kyllä käydä lisään niihin lunta täs joku päivä .jäi vähän vajavaisiksi ku unohtu juomat kotiin ja hikoili ku sika ni rupes lapiointi  hidastuun  ja suuta napsaan ::)  mutta kyllä sieltä jo läpi pääsee. merkkejä sinne sais joku vapaaehtoinen viedä ;D         
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 28, 2010, 22:44:00 ip
Mutta hei ! nyt joku jolla on traktori ja "terävä" takalana, pitäisi TOSISSAAN käydä edes koittamassa noilta em. penkkateiltä takalanalla ajaan  kelkkareitin keskeltä katkeaisko ne risut ja pajukot siitä, että olis hiukan mukavempi kelkkailla, käsiraivauksena on liian työlästä niitä perkkailla, nyt lupaili jo lumisateiden ylettyvän  tänne meidänkin alueelle, olis hyvä käydä nuo risukot raivaamassa pois ennen lumentuloa,,, kokeiltais tosiaan traktorin takalanalla vedellä vaikka useampaan kertaan jotta tulis kelkkapaanasta hyväkin vielä, jos ei ne sillä konstilla lähde ei auta muu kuin  käydä kylmästi sitten kaivinkoneella luiskakauhalla niiden kimppuun, tai sillä kettinkihakkurilla.
Traktorimiehet nyt tarvitaan teidän talkoohenkeä !!!!, tosissaan... täältä tai allekirjoittaneelta voi kysellä jos tarttee ajo-ohjeita ko. raivauskohteisiin...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 29, 2010, 12:44:25 ip
AholaRanch kotiutuu tänään alamäkisuksilomalta, niin käydään kokeileen lanalla tai peltojyrsimellä noita vesakonraivauksia...
Rastivärkkiä tulee halosen höyläämöltä, n. 500 rastiin, ne  katkotaan siellä määrämittaisiksi ja  mahdollisista maalaus, kasaan naulaustalkoista ilmoitellaan täällä,,, !
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 29, 2010, 19:34:16 ip
HIENOA!  Tänään pidettiin VIPIN ja JASKAN kans makkaranpaistotalkoot kunnankämpällä ;D            Toki luotiin ojiin lisää lunta ja perkattiin yhden metsänomistajan jäljiltä kaadetut puut pois reitiltä.   Kokeiltiin myös iskeä rautakankia suohon.  Suo oli noin 4-5 cm jäässä ja tarkotus olis mennä PERJANTAINA pystyttään KOPSANNEVALLA jo olevat uudet merkit pystöön.   Tervetuloa mukaan  jos on tekemisen puutetta :D kanget mukaan jos löytyy!!!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Jaska - Joulukuu 30, 2010, 13:07:12 ip
Kyllä se makkaran syönti meni ainaki  urakoinnin puolelle !!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 30, 2010, 21:26:21 ip
Reittitalkoissa tapahtuu>> AholaRanch kävi raikonharjun penkkatien raivaamassa traktoripelillä.
V.i.p ja Anssi kävi ahonsalon metsätieltä ullavaanpäin, ahonsalon-nevalle asti ja toholammille melkein kunnankämpän risteykseen asti penkkatietä, myös traktorilla ja takalanalla vesakonpoisto talkoissa,,,, hyvä  tuli,,,seuraa kuvagalleriaa raivausjäljestä tulee sinne kuvia...

Halosen höyläämöllä jätkänristimerkkilautojen maalaustalkoissa  Vip, nelitahti, anssi, kklana, ja palkkionmetsästäjä, hommat joutu keskeyttään kun maali loppui kesken( 9 litraa), n. puolet maalattiin; siis n. 500 kpl, vielä on maalaamatta n. 500kpl... huomiseksi sinne hommataan lisää maalia heti aamusta, pensselit ei ehdi kuivua jos saadaan sinne maalareita myös huomiseksi, merkkien kasaan- naulaus siellä myös huomenna tarkoitus tehdä... mukaan talkoisiin saa tulla... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 31, 2010, 17:11:28 ip
Tänään oli SUO ,KANKI , VIPPI JA KKLANA  niin ja Jukka A. iltapäivästä
( Melkein tuli suo ,kuokka ja Jussi) " istuttamassa" uudet reittimerkit Kopsannevaan.......  Aamusta päästiin liikkeelle :o :o ja  kuivemmille suo osuuksille oli tosi helppo iskeä uutta merkkiä maahan. Sai vain kattoo, ettei laina kanki katoa suohon. " Terveiset MANNELLE, et tallesa on ".   Keskipäivällä rupes hieman takkuaan ??? ku märemmät kohat oli  varmaankin ikiroudassa tai ainaski tuntu siltä ku vetäs kangen tantereeseen  :P       ( Pikku pätkä jäi merkkaamatta).     Takkuaminen jatku siitä vielä pahemmaks ja meinas tehä reissusta" paska reissun" :-[ sanan varsinaisessa merkityksessä .Pelastavana :D hetkenä oli ku VIPPI mainitsi heidän  erämaa kämpän ja sen ulkohuussin.                               " Voi taivas että oli kylymää mutta helepottavaa"   8)       Siitähän se iloks muuttu ja mä sanoin että ny menee vaikka koko päivä siellä suolla . Vippi lähti sitte pelaan "sählinkii " ja Jukka tuli vipin tilalle ja päästiin suon toiseen reunaan. TARA ehti melkein osallistuun ::) :D ;D mutta kiersi sitten tarkistus kierroksen ja oli kuulemma naurattanu koko matkan   Ei voi kuulemma  eksyä ainaakaan merkkien määrästä johtuen ;) kun niitä vanhojakin  merkkejä on vielä  uusien välissä   ;D ;D ;D                       HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE ja tavataan talkoissa ja ajeluilla!!!!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Joulukuu 31, 2010, 21:28:39 ip
Juu ja uusia rastejan valmistuu halosenhöyläämöllä  tänään palkkiometsästäjän kanssa naulattiin 150kpl valmiiksi ???ja huomenna pitäis maalata loput ja sunnuntaina naulata loput että TERVE TULOA VAIN KAIKKI  ;) 8) KAHELLE VANHALLE MUUTEN KOVA HOMMA  ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 01, 2011, 20:57:01 ip
Huh, halosen höyläämöllä olikin tänään talkooväkeä "pilvin pimein", Nelitahti, KKlana, Tara, Vip, HenriP, Palkkionmetsästäjä, ja  ensimmäistä päivää virassa oleva  Uusi puheenjohtaja Lynx sekä Rouva Lynx, Rouva Lynxillä tuntui olevan aivan oma kelkkakuume, työtahdista päätellen ainakin 47 astetta, häneltä  hommat hoitui ja vikkelään  heijastimia rasteihin tikkasi, jatkänristitkin meni huomattavasti pienempään tilaan kun oli jonkunlainen naisen logiikka ja järjestys paikalla,,, villi veikkaukseni että, kohta nähdään reiteillä pinkkiin pukeutunut piitkä tummatukka kypärän alta hulmuava vauhtimimmi ...  ;D hommat luisti ja mukava oli tehdä kun oli väkeä, ja juttu lensi ettei kerennyt edes pieni uudenvuoden väsykään ketään haitata...   Kaikki jätkänristit ja nuolet tuli maalattua, pensselit on pesty, heijastimet valmiisiin merkkeihin laitettu,,, huomiseksi jäi vielä n. 60-70 kpl jätkänristien kasaan naulausta ja heijastimien kiinnitystä+ nuoliin heijastimet...
Maali loppui hiukan kesken, mutta sykäräisessä saatiin pyhänäkin J-Peeltä sisän kautta lisää, joten ei jäänyt hommat siitäkään kesken, maalinhakureissulla käytiin koko talkooporukka Sykäräisen Nesteellä viinerikaffeella, niin ei tullut siinäkään mielessä hommiin "seisokkia"... ;D
Nesteellä kolme kelkkaakin tarkastettiin, kahdella ei ollut uralupatarraa, oltiin senverran höylillä päällä että, selvisivät kun kävivät välittömästi uraluvat lunastamassa Nesteen myyntipisteestä, normaaliin hintaan ... ::)
Tokonnevalle lähti kuorma valmiita jätkänristejä KKlanan, Vip;n, Taran, ja Nelitahdin toimesta kotimatkalla.
Itsekin vein kuorman n. 80 kpl  Paukanevalle menevän Kalliokosken penkkatien varteen...
Jatkuu huomenna... :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: V.I.P - Tammikuu 03, 2011, 19:30:27 ip
Joko meillä reitit rupiaa oleen läpikäytyjä??? Ahonsalon tiellä vissiin pitäs käydä raivuusahan kans vielä vähä perkkailee niin se voisi mennä sillä tämän talven. Tai kyllähän sillä vesurillakin saa paljon pahuutta aikaan...
Merkkien laittoa tiesti ois vielä. Pari porukkaa ku niitä lähtis jakaan niin ei kauaa EHKÄ menisi kun kiertelisi joka puolella Tokoa... Olisiko torstaina väkiä???
Möyrykin voi tälle lumille vielä olla kasassa... Kolome letkua siihen tiesti tarvis teettää noin suurin piirtein.Yritetty säästää ja käyttää vanhoja niin paljon kun hyvänsä. Suuria siinä ei ole mut aika monta pientä hommaa tekemättä. Periaatteessa kasaus hommia. Etulevy oikeastaan ainuita mihin pitää enemmälti hitsailla.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: V.I.P - Tammikuu 03, 2011, 19:32:54 ip
Saisiko Matti U hoidettua ullavanjärvelle ne merkkikepit??? Lynx miehen kans laitettii heijastimia mutta ei niitä oikeen hyvin näy???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 03, 2011, 21:59:59 ip
Käytiinhän se Halosen hommakin tekemässä loppuun sunnuntaina. Lynx ja minä haettiin Rainon hallilta loput varsivärkit ja mentiin aloitteleen hommia. Pian sinne saapuikin Nelitahti,sitten HenriP ja lopuksi vielä Ahola Ranch. Ristit naulattiin ja laitettiin heijastimet risteihin ja nuoliin ja siistittiin vähän paikkoja. Jätkänristejä lähti kolmella kärryllä eri puolille lamppia. :D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 04, 2011, 03:09:37 ap
Joo...minä hoidan kyllä ne merkit sinne Ullavanjärvelle. :)
Ei siitä vielä tarvi paineita ottaa jos niitä ei ajellessa vielä näy. :) Ei niitä ennenkään ole ollut, minun päähänpisto oma oli tämä. :D Hyvä sellainen. :)
Joulun aika tänne loppiaiseen on niin täynnä, että on tarkoitus mennä ensi viikolla laittaan ne.
Minulla on jo Rahkosessa ne kepit, että siitä  ei pitkästi ole järvelle. :)
Jättäkää vaan minun huoleksi, elekää tehkö sinne mitään, kun ne menee hukkaan kun kepit on sitä varten tehty. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 04, 2011, 10:08:24 ap
Joko meillä reitit rupiaa oleen läpikäytyjä??? Ahonsalon tiellä vissiin pitäs käydä raivuusahan kans vielä vähä perkkailee niin se voisi mennä sillä tämän talven. Tai kyllähän sillä vesurillakin saa paljon pahuutta aikaan...
Merkkien laittoa tiesti ois vielä. Pari porukkaa ku niitä lähtis jakaan niin ei kauaa EHKÄ menisi kun kiertelisi joka puolella Tokoa... Olisiko torstaina väkiä???
Möyrykin voi tälle lumille vielä olla kasassa... Kolome letkua siihen tiesti tarvis teettää noin suurin piirtein.Yritetty säästää ja käyttää vanhoja niin paljon kun hyvänsä. Suuria siinä ei ole mut aika monta pientä hommaa tekemättä. Periaatteessa kasaus hommia. Etulevy oikeastaan ainuita mihin pitää enemmälti hitsailla.

Mielestäni merkkejä kannattaa nyt kuitenkin uusia järkevästi, ettei kylvetä kaikkia merkkejä esim. vanhojen väliin, käy taas niin että kaikki merkit on loppu jos jossain tarvitaan katkenneiden tilalle uusia.
Mielestäni uusitaan merkit vain katkenneiden / kadonneiden tilalle tai muuten paikkaan jossa ei ole tarpeeksi selvästi merkitty reitti.

Onhan uudet merkit nyt tosi punaisia ja komeita, yksi varteenotettava vaihtoehto on uusia kaikki merkit, mutta vanhat ne kymmenen vuotta vanhat  kerätään sitten pois varastoon "hätävaramerkeiksi". Olisihan sitten komeat ja yhtenäiset reittimerkit sitten kauttaaltaan Toholammin alueen reiteillä...

Loput merkit jotka jää ylimääräiseksi, varastoidaan tulevaa tarvetta varten...niitä tullaan tartteen aivan varmasti !!!
Minä olen tsekannu merkit syk- raikon neva(mahtava baana reitti), kunnankämpän risteykseen asti, ko. välillä ei pääse eksymään...
Lisäksi me hoidetaan Ahola Ranchin kanssa syk- pikkurata sekä purontakasen reitti, mukaanlukien kurssarin ja finnspringin haarat.



Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Tammikuu 06, 2011, 20:18:03 ip
Päivän "saikkuryhmä"  mä ja nelitahti kävi keräämässä tynnörikallion nevalla olleet siltavärkit varikolle, samoin käytiin hakeen tokonnevalle jääneet uudet merkit( täyskuorma ) parempaan talteen. Pikku remontti lanalle ja se vietiin abceelle odotteleen innokkaita lanaajia :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 06, 2011, 20:31:20 ip
Kerron lääkärille, ettettä oo totellu saikku"lepo"risetti"lääkärin"määräystä, nii antaa teille sitä lisää... ;D

Talkoointoa löytyi myös täällä Sykäräisen ja Purontakasen päässä.
En malttanut odottaa aamulla sovittuun lähtöaikaa, vaan starttasin 7.15 syk- pääreittiä härkänevän kohdille, siellä piti vielä uusia jätkänristejä, liikennemerkkejä, nuolia, ja raivaustakin oli ohjelmassa...
N. klo. 10 maissa olikin nesteellä Jukka R ja Patu P, jotka lähti raivaamaan  syk- toh pääreittiä sekä purontakasen reittiä eteläpuoleltä.
Itse joutu kotona tässä välissä n. klo 10. 30 käydä vaihtamassa kuivat vaatteet, :P ja merkkejä rekeen täydentämässä, kelkan nokka kohti paukanevaa, kanasaarta, pikkurataa, kanasaaressa olikin jo Ahola Ranch ja poika tehneet tulet n. klo. 13.00 maissa, tulikin jo tauko tarpeeseen, maitohapoille meinas mennä koko jätkä kun nevaankaan ei meinannut saada merkille reikää rautakangella, kuivemmissa paikoissa silläkin reijän teko onnistui, jäätyneissä ei muuta kuin moottorisahalla oli pakko sahata jää/ routaan / rahkaan reikä.
Ahola Ranch ja poika Atte lähti purontakesesta pohjapuolen reittiä kanasaareen ja pikkuradallakin olivat ehtineet käydä.
Tauon innoittamana ja maitohappojen hävittyä jonnekin kanasaaren kodalle,,,kävin pikkuradalla asti vielä uusimassa muutamia merkkejä.
Hommassa meni siis n. 10 tuntia, mutta näkyvääkin saatiin aikaiseks. Merkit uusittiin vain kadonneiden ja katkenneiden tilalle tai paikkoihin jossa reitti ei ollut tarpeeksi selvästi merkattu, vanhat retuset merkit kerättiin pois,,,  Minulle uusia merkkejä jäi varastoon n. 100 kpl. sekä muutamia nuolia ja irtorasteja kasa.
Takasi tullessa alkoikin jo hämärtää, kotona klo. 17.15,,, suonta veti makeasti vähän jokapaikasta kun kelkkaa talliin peruttelin...
Muutamia  jätkänristien heijastimia pitää vielä käydä uusimassa, kun ovat aikojen saatossa niistä kadonneet,,, seuraavaan kertaan, kunhan ensin hiukan jätkä elpyy... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 07, 2011, 17:37:49 ip
Purontakasen penkkatieltä ja tervalan takaa on nyt metsäkoneen jäljet tasattu mitä sai.tervalammin nevalle en uusinut enkä lisännyt merkkejä mut jos tuntuu et niitä on liian vähän lähen kyl kaveriks niiitä lisään.nuoraseen on laitettu nuolet mistä reitti lähtee et nyt pitäis löytää pois.Muutenkin merkkejä on melko harvas mut uran pitäis kyllä näkyä siellä on vielä paikoin hakkuut menos ja reitti pitäis tasata kesällä kansalasta tervalammin nevalle asti melkein koko matka on jonkunlaista koneen uraa.Käyn vielä joku päivä purontakasen puolelle laittaan nuolet ja yhdelle nevan pätkälle merkkejä
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Tammikuu 08, 2011, 19:42:37 ip
Noniin , tulihan se työlupa takasin  :D, ku käsi rupes taas toimiin ilman buranaakin :o.     Olihan se lähettävä  kokeileen ,  et kuis vesuri pysyy händyssä vai onko niin että "mihinkään työhön kykenemätön"    Elikkäs pitkien yöunien jäläkeen  aamusta ::) het 11-jäläkeen  suunnattiin etusukset kohti naapurikunta Sieviä.    Tampattiin ja rampattiin sinne Erkkilän tielle asti mihin olikin saatu nuo raivuuhommat suoritettua ;)     Siinävaiheessa JUKKA .A eli mister RAIVUUSAHA nykäs Jonseretin käyntiin  ja pajut ja risut rupes nytkähteleen  ykstoisensa  jäläkeen  pois kasvu alustoiltaan.     Oli siinä mulla nakkeleminen  ku kaveri loikkii sahan kans ku   Jänö jolla dynamiittipötkö persuuksissa eikä tiiä millon posahtaa :D     Tai helepoltahan se näyttää kun on kuntoa  :P     Yksittäisten risujen ja kaatuneiden puitten kohilla mä sain heilua vesurilla ja Jukka sai vetää happea.      KLO 14,30 pidettiin pakollinen  makkaran paisto "hetki" ja hyvää oli (olipakumma)       Sen jäläkeen kun lähettiin liikkeelle sorminakit oli umpi jäässä   ja misä lynxsin kahavanlämmittimet  :(  vesurin kans Heiluen taas veret kiertämään ja johan  loppu pistely.        Päästiin Pikkuradalle asti mutta sitten yllätti pimeys  ja päätettiin palata kun ei erottanu että lyökö risua vai omaa jalakaa, puhumattakaan  raivuusahan käytöstä ku ohtalamput oli kotona  ???  Elikkäs sinne asti ainakin omasta mielestäni voidaan sanoa että ei SUUREMMIN risut räpsi  silimille ;)     Että semmone päivä .Mittään riitaa ei ollu koko päivänä , vaikka mulla onki oikee silimä mustana  8)   Kolome kertaa kun räppää risu samaan silimään ni rupiaa näköjään luomet mustuun ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D   
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 08, 2011, 20:58:17 ip
Nyt ois purontakasen puoli merkattu.Käykääs muuten kahtoon miten pitää reitti raivata raikonharjun metsäautotien pää ja mahtavan baanan väli viime vuonna oli sellainen 1.5 metrin ura nyt jotain aivan muuta.Alias palkkionmetsästäjä on ottanut siellä vissiin muutaman kalorin pois ku on sitä raivannu hatun noston paikka ;Dei oo poikasista samaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 08, 2011, 21:46:54 ip
Nojoo, onhan tässä varaakin hiukan vielä polttaa talkoissa kaloreita, kolme kiloa läskiä on tippunu johonkain kelkkareiteille viimeviikkoina...mutta ei tartte vielä neuvolassa punnita ;D
Ja mitä tuohon raivauksen jälkeen tulee, pätee vanha toteamus, sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää... :)
Ei mennyt tämäkään päivä aivan hukkaan, tosin olin talkoissa kelkalla nyt syk- finnspring hiihtolatua tekemässä.
Lunta ojiin kolalla, risukon raivausta ja lopuksi lanausta ko. hiihtimien pohjaksi.
Ei mennyt tämän päivän talkoot pelkästään hiihtäjien eduksi,  kelkkareittien puolesta tehtiin Finnspringin johtajan ja Vesa K;n traktoreiden avustuksella "silta" lumesta kelkkareitille Finnspringille menevään reittiin  isoon viemäriin ja pariin muuhunkin reitillä olevaan ojaan, samasta viemärisillasta  menee kelkkareitti ja hiihtolatu, ne kulkevat finnspringin päässä rinnakkain ja osin loppupäässä myös samaa uraa pitkin.
Siellä kelkkaillessa toivomus olisikin ettei ajeta eikä sotketa hiihtolatuja, kun kelkkareitti kulkee ladun vieressä.
Jätkänristit tarttee käydä vielä asentamassa Finnspringin pistolle kunhan ehditään...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Tammikuu 09, 2011, 18:13:10 ip
Tänään oli hiljainen päivä kelkkailussa,ei jäänyt kuin kolme luvatonta kiini nimet ja rekisteri numerot on muistissa  aikovat kyllä tarran  hommata
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 10, 2011, 14:35:14 ip
Hai! :)
Juu...näyttävästi kelkkailijoita on ollut vähäisestä lumesta huolimatta liikkeellä. :)

Viikonloppu oli kiireinen, ei kerennyt talkoisiin. :S
Torstaina muistokonsertti järjestäjän kautta tutuille, muille loppiaiskonsertti Reisjärvellä.
Sieltä illan suussa "Kunnankämpän vastaavan" 60-vuotis synttäreille. Siellä meni se ilta ja sitten perjantai myös.
Lauantai menikin sitten häissä koko päivä ja olikin pitkät häät kun oli kaksi kieliset, englanti - suomi. :)
Tarkoitus olisi nyt viikolla käydä pystyttään Ullavanjärvelle ne heijastinkepit ja ehkä vesurihommia jossain välillä. :)

p.s Ihailkaa nyt kaikki myös minun ja Rikun baanaa turvenevan päässä. Jos jossain niin siellä sitä kaloria paloi...ja kun kävin viimeisteleen sen homman, niin sai alkuun takin heittää oksalle. :) (Kuva galleriassa) :D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 14, 2011, 00:03:42 ap
Nodii. nyt on Finnspringin haarakin jätkänristitetty,,, ojiin "kolattu" lunta, merkkejä kului hiukan enempi kun edellisinä vuosina, joten eiköhän sinne nyt osaa ajella ja vielä poiskin,,,ennen finnspringiä  viimeiseltä pellolta metsään mennessä kantsii hiukan hillitä, SILTA on hiukan kapoinen, ettei lipsahta sivuun... tuo viimeinen "metsä"pätkä pitäisi raivata leveämmäksi ja siltakin tehdä leveämmäksi, ja  kun maanomistaja ei ainakaan toistaiseksi reitin leventämisraivaukseen suostunut,,, noh varovaisesti kun ajellaan niin kyllä siitä mahtuu... 
Pimeää työtä sananmukaisesti  tuli tehtyä, kun Lynexin työkkösen valot häippäs kesken hommien,noh olen tuon reitin niin monesti kolunnut ja merkannut että kaippa sinne merkkejä tarpeeksi tuli, kotiinkin vielä "osasin" pilkkopimeällä kelkalla. :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 15, 2011, 23:00:32 ip
Aamulla katsoin mittaria ja totesin että huomenna katsotaan uudestaan, että jokos sitä tarkenis sinne Ullavanjärvelle. :D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 20, 2011, 02:20:51 ap
Ullavanjärvi niin vedessä, että opasterisut on turha käydä nyt laittamassa. :S
Kävin tsekkaan tänään tilanteen....19.1 illasta. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Tammikuu 28, 2011, 21:27:22 ip
KKLANA jää tämän viikonlopun jälkeen talkoo hommista  talvilomille / keskittyy henk.koht. varain hankintaan......       Elikkäs kulunut viikko on sisältänyt 25 tuntia talkoo hommia. Alkaen lanan rakennuksesta ,tamppailusta ja lanauksista  ,, siis vapaa ajalla.  :o 40 tunnin leipätyön ohessa ???           90 litraa on menny bentsiiniä  , reilu kolome litraa 2-tahti öljyä ja yhden lämpimän aterian on kerinnyt valmistaa  :)        Reissumies leipiä on kulunut "repullinen" ja  suolalihaa oli alkuviikosta leivän päälle , mut enään kevyt lauantaita  :'(    Kipuihin on syöty paketillinen Buranaa  ja sydän lääkkeitä on menny puoli kourallista  ::)  Mitäs niilä on saatu aikaan??? ,,, noin 60 km patitonta/ajettavaa baanaa.  Mut huomenna...... käydään vielä  lisäämässä  opastekylttejä ja nuolia reiteille Nelitahin kans, ni eiköhän se 30-tuntia täyty.        PS. jos loma alakaa kyllästyttää niin voin tarkastella ABC:n kulmilla uratarroja  rantatuolista käsin  ;)   ja tarrattomat (VITUTTAA) >:( >:( "ohjastetaan" pesäpallomailalla tarroja myyviin liikkeisiin         
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 29, 2011, 02:55:08 ap
Täällä on myös menty joka päivä tällä viikolla kolmen(2)lanan ja jyrän kans,Purontakasesta -Ullavanjävelle ( viitasalon tielle asti) AholaRanch kävi kahteen kertaan lanaamassa patikot pois ja Alpakka jyräsi Syk- viitasalontie, allekirjoittanut (kelkassa ei valot toimi) otsalampun valossa lanaili Sykäräinen-kunnankämppä, ja kaikki yhdessä ajoimme vielä finnspring haaran ja purontakaseen.
 Aholaranch ja Alpakka lanaili purontakasen pohjapuolen reitin, kahdella lanalla vedettiin myös Sykäräinen-pikkurata+ kurssarin haara -syk-Alpakka ja Palkkionmetsästäjä. Eli kaikki Toholammin reitit on sitte lanattu kuntoon, itsehän me niistä sileistä paanoista ei ehditä nauttia, kun ne on muut jo taas ajelleet patikoille...voi kun ei olis keksitty kun vaan työkelkkoja... ;D
Lisäksi Ahola Ranch (purontakasessa), Alpakka (Kleemolassa), Palkkionmetsästäjä (Sykäräisessä) hoidimme hiihtoladut sivakointikuntoon...
Puolikylmää ruokaa kattilan pohjalta hiukan masuun kun iltayöstä kotiin palailtiin, mutta kyllä uni tuli keveästi simmuun ... ???
Olo on kyllä ku irtokoiralla, laiha ja kurjan näköinen, joka paikkaa kolottaa,,, mutta reitit on hienossa kunnossa,,, ainakin vielä,,,
Ainii, talkoohenki vaati n. tonnin silmälasit, lensivät lanatessa johkain huitsin hankeen, enkä edes huomannut missä tippuivat kun vähän väliä reitille taipuneet puut ja risut yllättävästi osui,,, löytöpalkkio luvassa, mutta tuskin ovat enää ehjänäkään,,,lasit jäivät  oman lanan, AholaRanch lanan ja vielä Alpakan jyrän alle... ;D
 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Tammikuu 29, 2011, 21:39:18 ip
HOHHOIJAA . Kylläpä LOMALLA virkistyy !!!!    Et heti, kun olin tuossa soffalla 3-tuntia "vaakana "  ni johan rupes elpyyn  ;)          Elikkäs lomille on nyt päästy, kun käytiin merkkaamassa kunnankämppä maailman kartalle....   tai ainaski kelkkailijoiden tietoisuuteen ( toivottavasti )  kun köröttelevät  siellä suunnalla .
Päivän tapahtumat  :D           Aamulla klo 9,30 alettiin NELITAHIN kanssa varusteleen rekee päivän tarpeita varten. Saatiimpa "värkit" kyytiin kun VIPPI rimpautti ja halus ehtottomasti mukaan   :)..Pieni ootos ja niin mies saapuu ääni sahan kans paikalle . Myös LINKE oli lähteny aamu ajelulle ja lähettiin kohti "Kämppää".
Ensimmäiseks merkattiin jarrutuspaikka ( stop merkit) ullavantien ylitykseen . Siittä ullavantien vartta toiseen Ullavantien ylitykseen ja paikkakunta ohjaus kyltit asennukseen ja nuolet oikeisiin suuntiin  ::) 
 Muutamat jätkänristit ja nuolet ennenkuin tultiin mielipaikkaani eli TERVAPIRKON rantaan   :'(  Tara olikin piirtänyt ja suunnitellut reitin edellis viikonloppuna ;D ;D ;D  (ajo ensimmäisenä jäljet) Minä eellä merkkailin kaadettavat puut ja vesurilla pilippusin pienimmät, kun NELITAHTI ja VIPPI hoitivat nuo äänisaha hommat..
"Sorry" suunnittelia mutta hiukan oiottiin , jotta kilometrimäärät ois täsmännyt vanhoissa opastekylteissä  :D   Sahamiehet veti puut kyllä niin syvältä poikki, ettei retkeilijöitten tartte käyttää kantoja pöytinä ens kesänä  ;)  LINKELTÄ  palo hermo tässä vaiheessa , kun ei ollu työkaluja enempää käytettäviks ja läks viilentävälle limpparille Finsspringille  :)       Lammelta ettepäin..... Matkalle nuolta ja raksii  ja varsinkin kämpälle menevän hiihtoladun kohilla rastitettiin niin tiheeseen kelkkareitin suunnaan , ettei voi erehtyä jos omistaa näkevät silmät   8) Kämpän kohille  asennettiin ja "vihittiin käyttöön" (kämppä kyltti) nuolien kera  ???
Koska ilma oli yhtä kaunis ,kuin talkoolaiset , käytiin sytyttään kämppään tulet :-[...... siis kamiinaan  :)
Makkarat kuumaks ja matkaan kohti MAHTAVAN BAANAN risteystä.  Kyltit paikalleen ja huomattiin et Sykäräisen viitat puuttuu joka risteyksestä   :o ::) Tekijä väitti , että oli kyllä tehtynä, mutta varastetut  ::)  Ite epäilen kyllä , että oli liian pitkä nimi kaiverrettavaks........  Mitähän ne varastossa olleet SYKRY kyltit sitte tarkoitti ??? :-X   
Takasin tullessa lisättiin varmuuden vuoksi vielä lisää viittaa hiihtoladun ohitukseen.
Vauhti kiihty ja takas kohti PIRKONLAMPEE  ja hiukka epäilin ,että olinko tosiaan merkannu noin palio puita  ::) ::) ::) ::) poistettavaks  :-[     Vielä viimoset oikasut reittiin , vaikka toisesta sahasta käynnistin naru poikki ja toinen niin tylsä et "hinkaamalla" puut poikki  ???  Kotiinpäin. Loppumatkasta ihailtiin uusia  SSSSHHHH JA 20 Km nopeus rajoituskylttejä leikkipuiston kohilla  ;)   Oisko PJ ollu asennus asialla??
Klo 17 kelekat parkkiin ja äiteen " LÄMPIMÄLLE " aterialle  :D   Nyt sitte vain tätä vaaka lepoo ja vaatteiden kuivattelua puudutus aineiden  voimalla  8) 8)..... TSAUH      ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 29, 2011, 22:20:05 ip
Kiitos kklanalle ja muille päivän työstä! Naati kklana lomastasi. :)
Ajattelin vielä viedä kunnankämpän ladun kohalle ja vaikka niihin pariin muuhunkin tälläiset päällystetyt kuvat, niin tietää kelkkailijat milloin lähestyvät hiihtouraa ja eivätkä ajele niitä.

(http://img227.imageshack.us/img227/2124/hiihtj1.jpg) (http://img227.imageshack.us/i/hiihtj1.jpg/)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Tammikuu 29, 2011, 23:37:58 ip
JUU hyvä päivä, paljon näkyvää aikaiseksi :D mutta paljon oli menoja talkoo hommissa :o vippi nykäsi pärinästä narun poikki :'( ja vielä tervapirkon kohdalla huomasin pollessa pahempaa  :o mutta turvalisesti kotiin ja pihasaunan lämpöön jonka kauniimpi osa puoli, oli lämmitänyt ja juotava kylmässä  8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: linke - Tammikuu 29, 2011, 23:40:48 ip
Kun oisin kotoa lähtiessä tienny että tämmöstä actionia olis ollu tiedossa ni oisin ottanu vesurin mukaan ja pyytäny hallitukselta pitemmän ajan harrastetuokiolle. Noh ensikerralla sitten.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Maaliskuu 12, 2011, 22:49:51 ip
Nyt on muuten HUHALLE rakennettu semmoset talviurheilun suorituspaikat, ettei oo lähikunnissa nähty  ;D LASTEN pulkkamäki oli niin korkee , että ittee huimas huipulla  :o
Lasten kelkkaradassa  niin montaa mutkaa, että suuntavaisto katos  :-\  Isoille POJILLE ja TYTÖILLE  on kiihdytys ja crossirataa , joissa ei taatusti jää ilman vauhdin hurmaa :) :D ;D
Puhumattakaan "kisan" palkinnoista  8)   Yleisölle paljon  henkeäsalpaavaa menoa ja suuria nopeuksia  ::)  ja kun nälkä yllättää niin makkara ja limu ei lopu kesken :D  Ja saattapi sitä tarttua lukuisista arvonnoista myös jotain kotiin viemisiä.... siis vauhdin lisäks ;D
 Kaikki siis HUBAILEEN  19,03,2011  KLO: 11-16  ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 28, 2011, 23:14:15 ip
lauantaina löytyi vielä kunnankämpältä kaksi Kokkolalaista kelkkailijaa ilman uralupaa, kaverit olivat varoittaneet että Toholammille ei ole asiaa ilman uralupaa, ostivat uraluvat nöyrästi...
Ja 70 e napsahti taas kelkkakerhon tilille...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Maaliskuu 29, 2011, 01:44:47 ap
Hehe....Lähtivät kokeileen keväästä kokeileen jäitä :D :D :D vaikka kaverit olivat varoittaneet. Hyvä että olivat sen verran fiksuja, että oli rahat mukana kumminkin. :)
Hyvä näin, että satuit kämpälle. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 08, 2011, 21:28:47 ip
Laitetaans tähänosioon muistus !!!
Kelkkailukausi näyttää sulavan jälleen kerran pikkuhiljaa kesätauolle.
Reittimerkit (jätkänristit) pitää kerätä talteen kevään edetessä, sellaiset merkit jotka on laitettu talvella lumeen pystyyn,,, kaatuu lumien sulatessa,,, ne kannattaa ehdottomasti käydä sieltä poimimassa talteen kesävarastoon... ja ettei jää kenellekään epäselväksi kuka ne kerää, niin se joka ne on pystyttänytkin, kukaan muuhan niitä ei tiedä sieltä keräilläkään, tämä on selvin tapa jotta ensi talvellekin on riittävästi valmiita merkkejä.
Pelloilta ja paikoista mistä ne on maanomistajan edestä kesäksi kerättävä pois ja missä jätkänristit on vielä jäisessä maassa kiinni, niitä on turha mennä keräileen (katkeavat)  ennenkuin ne on sulanut irti, joka tapauksessa poistetaan ennen peltotöiden alkua ... nekin kerää joka on ne pystyttänytkin !
Syksyllä ennen maan jäätymistä on  ensi talven kelkkailuille reitit  merkittävä jätkänristeillä ym. opasteilla, onpa taas paljon mukavampi sitten taas pystytellä ehjiä merkkejä ja tarpeeksi pitkiä merkkejä, varsinkin kun kaikki on tallessa...
Hoidetaans toholammin alueella homma taas kerran kunnolla talkoilla kuntoon !!!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 29, 2011, 11:30:42 ap
Sykäräinen-finnspring-kurssari alueen poistettavat merkit kerätty talteen, eli omalta osalta homma hoidettuna.
Uudet heijastavat stop merkit poistin myös, niitä oli jo joku yrittänyt ruuvailla irti (ovat ilmeisesti kysyttyä tavaraa) , onneksi oli erikoisruuveilla nii oli jäänyt yritykseksi.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Kesäkuu 22, 2011, 15:53:24 ip
Huhalla on kuulemma puskaradion mukaan reittimerkit vielä keräämättä, ne joka ne sinne asensi voitko hoitaa homman.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Heinäkuu 09, 2011, 10:45:58 ap
Venture GT 1100 ja allekirjoittanut käytiin taapeloimassa Sykäräisessä varastossa olevat siltalankut kesäpäivän ratoksi, jotteivät vääntyile siivelle.
Jokos kaikki viime talvena lumeen asennetut ja nyt horsmien ja polttaraisten alla olevat jätkänristit on keräilty talteen ?
Ensi talvelle voitaisiin laittaa kylien pintaan tulevat jätkänristit niistä viimeksi tehdyistä toositosipunaseksi maalatuista, onhan ne nyt tosi hienoja asiallisen tulipunaisia.

 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Syyskuu 26, 2011, 16:48:16 ip
Mamman ja pojan kans käytiin eilen pikkuradalla "puolukassa" ja kalassa raiviossa.
 Viime talvena lumeen pystytetyt Kelkkareittimerkit tuli pystytettyä samalla oikeen maahan asti kunnolla, jostain syystä tarttui lähtiessä rautakanki mukaan... ;D
Merkkejä sekä opasteita sinne pikkuradalle ja voimalinjalle pitää laitella hiukan myös lisää, mieluummin sulan maan aikana.
Merkkaukset /kaatuneet jätkänristit olisikin hyvä nyt ennen maan jäätymistä ja lumien tuloa käydä tsekkaamassa kuntoon.
Raivaushommiakin reiteillä varmasti on vaikka muille jakaa... :o
Meininki onkin huitasta jossain välissä tuonne reiteille hommiin, punaista tai muuta neonväristä vaatetusta päälle, ettei tule hirvimiehille läskinsekaista sitkeää paistia... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Syyskuu 28, 2011, 02:32:49 ap
Oho, Ullavassa Ali-Haapalan huoltoaseman kohdalle kellkkareitille oli ilmestynyt uusia jätkänristejä, stop merkki ja kaikki.
Hieno homma, Ullavan reittien merkkaus on ollutkin retuperällä, kukas noita siellä on innostunut laitteleen, ei silti hyvä homma jos joku viittii tehdä sielläkin suunnalla talkoohommia...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Roope H - Lokakuu 02, 2011, 20:38:18 ip
Moro kaikille.
Tänään aloitettiin kelkkareittien raivaushommat.
Iskä raivas ja minä nakoin risuja, äiskä heilui kirveen kans.
Galleriassa yks kuva ku ei enempää keretty työn touhussa ottaa  :-X :-X ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: v.i.p - Joulukuu 10, 2011, 13:05:19 ip
Onko kukaa ajellu reittejä et onko lampin päässä paljon raivuuhommia??? Niitähän voisi käydä raivaamassa ku olis suuntia mihin päin lähtis

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Joulukuu 11, 2011, 16:27:41 ip
EI ole ketään vielä reitillä näkynyt, :-\ mutta tiellä kyllä näkyy jo kelkkoja ajelemassa, ei varmaan ole merkattu reitti :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: mange - Joulukuu 16, 2011, 20:30:59 ip
Pakkohan se on jossain ajaa ku ei vielä reitille pääse, varsinki jos on uus pailakka alla . On se mukavan kun on taas talvi niin on täällä internetin valtaväylällä jotain tekemistä. Jos ei muuta niin olla vastaa ja erimieltä muiden kans.  Kiitoksia minun pitkiä iltoja piristävästä keskustelusta jo etukäteen.

2 SRTOKE COLD´N SMOKE!!!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 28, 2011, 19:51:21 ip
NYT loppu saakeli tämä kinkun syönti ja "laiskottelu"  8)  (vapaa-ajalla)  Pitkän miettimisen ja pohdinnan    :) tuloksena..  meinasin huomena vääntää sillan tuonne Toukolan tielle..  (iso oja)  kun noita materiaalejaki näyttää riittävän.                                                                                                                                           Edellyttäen tietenkin, että saan ne tolpat  ??? roudattua sinne??  kansivärkit ny ainakin  :D                                                                                                                                                                               "Aika" hiliaselta näyttäny nuo talkootyöt  tänä "talvena" tai sitte ei oo palio huueltu niistä näillä sivuilla  ::)  tai nohh.. laiskahan se töitään luettelee vaimitesenymeni   :-[   Perus hommathan on kuitenni jo tehtynä (merkit pystytetty keskustoihin."en osallistunu") kuhan vaan sitä valakosta töfnää alakas tuleen taivaalta :-\  Toivottavasti ees möyrykuski saa gigsit tästä sillasta pimeinä iltoina :D                 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 08, 2012, 19:50:31 ip
Sinne vois lähtee jo tallaamaan reittejä jos on intoo.Kävin tänään purontaka-mahtava baana-purontaka-sykäräinen-purontaka.Lunta metsässä 30-40cm nevoilla noin 10cm mut aivan hyvin pystyy ajaan.Et eiköhän se tästä taas ala.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Tammikuu 13, 2012, 20:35:34 ip
MOI hiljaistaon reiteillä on ,liekkö lumen vähyys vai paljous ,ettei kukaan ole reittejä polkenut  ???no kai se polle pitää huomenna hakia kesä säilöstä ja lähtäeä polkeen pätkä kelkoille reittejä :D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Lynx - Tammikuu 15, 2012, 22:18:10 ip
Pari päivää on pitkille kelkoille tehty latua. Alkaa olemaan ladut auki Toholampi-Sykäräinen välillä. Muutamaan ojaan ku puskee lunta niin avot.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Tammikuu 16, 2012, 19:05:42 ip
Myös (17km) Sieviin  päin on tamppailtu pitkällä ja pätkällä  :D   vesurilla raivattu risukkoo ja ojia lapioitu umpeen..    4-5 puuta sinne jäi reitin päälle.   olivat senverta isoja ,ettei vesurilla viittiny jäädä nykertään.. Josko sitte lauantaina (talkoopäivänä) ajelis sinne takas moottorisaha mukana  ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 19, 2012, 13:42:07 ip
Kävimpä joutessani raivaamassa siinä preformian takana kelkkauralle kaatuneet puut,eli siitä kohden reitti auki. Sievistä päin tultaessa Juustotien ylitykseen varokaa tien jälkeen olevaa syvää kaivantoa,kannattaa kiertää oikealta tietä pitkin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 20, 2012, 20:27:55 ip
Hyvä Tipi.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 21, 2012, 19:34:12 ip
8 tunnin talkoolla saatiin venture 1100 GT;n kans reitti auki Sykäräinen-Hirvikoski- pikkurata, sieltä Purontakasen reitti pohjapuoli, raivattu kaatuneita puita reitiltä, kolattu ojiin lunta.
Purontakasen pohjapuolireitillä yksi kohta jossa tukkipuuta reitillä n. 150 metrin matkalla kolmisenkymmentä runkoa,  kierto ko. kohdan ohi, merkit sinne vielä pitää käydä muuttamassa.
Purontakasen reitti muuttuu myös joelta tulessa "pohjapuolen" /Sykäräisentien tien yli, reitti kääntyy heti tienylityksen jälkeen (paikallaan reittimerkki ja nuoliopaste),  Sykäräisentien sivussa pellon reunaa kirkonkylälle päin n. 300 metriä, sitten oikealle peltotietä "kansalantielle" (paikallaan reittimerkki ja nuoliopaste), yhtyen alkuperäiseen reittiin kauempana samaisella "yksityismetsätiellä", tuohon välille asennetaan lisää jätkänristejä kunhan ehtii.
Purontaka reitin eteläpuolikin puhdistettu kaatuneista puista,  reitit ovat pikkuhiljaa  noilta osin ajettavassa kunnossa,
Lanauksia ei ole vielä aloitettu, kun ojatkin ovat olleet sulina, nyt kun pohjat on saatu poljettua eiköhän ne ala siitä pikkuhiljaa jäätyä.
Lanaukset alkaa kunhan joku joutilas vain ehtiipi... ;D
Joesta en suosittele vielä yli ajamista ainakaan sykäräisessä eikä purontakasessa !!! liekkö muuallakaan jää vielä 5 cm paksumpaa ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 21, 2012, 22:11:11 ip
Mites täällä kirkonkylän päässä talkoot sujui oliko porukkaa ja tuliko ojat täytettyä. Aamulla juhlimaan lähtiessä näkyi ainakin puh.joht. kaasuttavan lumikola perässä kaks metriä korkialla kylää kohti :D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 22, 2012, 14:55:25 ip
Ojat tuli täytettyä .Meitä oli viisi kappaletta makkaran paistossa kunnan kämpällä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 22, 2012, 20:19:11 ip
Kävin tänään oikoon merkit kylänpuoli nevoilta (kunnankämpältä kopsannevalle ja palatessa vielä toristojanneva)muutama varsi oli katkennut et ne on nyt aika matalalla.Melko sulaa on kun ei ollut ku yks merkki jota ei saanut irti ja yhest napsahti varsi poikki.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 28, 2012, 23:15:07 ip
Tälläinen saattaa näkyä lanan keulilla "ehkä" kohta...Kyllä tuolla jo vetää hiukka isompaakin lanaa.
(http://sli.sverok.net/klanen/wordpress/wp-content/uploads/2009/03/8000inaction.jpg)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Helmikuu 06, 2012, 19:27:51 ip
Melekonen ponnistus kuvan kelkalla...vähän pienempänä olisi voinut lisätä. :)
Onko kirkonkylän päässä enää ketään lanaajaa? Kohta saisi mennä silittään reittejä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 09, 2012, 21:46:19 ip
Nojoo, tuollaista ^ kuvan kelkkaa ei tullutkaan, mutta jonkinmoinen työkkönen kumminki saatetaan saada talkoohengellä reiteille.
Ai nii, Sykäräisestä kun reitti menee "kanasaareenpäin" Hirvikosken tien ylityksen jälkeisessä metsässä on metsähakkuukone ollut jo pari viikkoa hommissa, reitillä on metsäajokoneen uria ja melekosia puun oksia ja latvoja.
Tuossa kohtaa jokainen "ajelija" voi senverran ajellessaan siivota  haittaavia/törröttäviä isompia oksia ja latvoja pois ajouralta, täytyy itsekin siellä käydä katsastamassa tilanne kunhan ehtii ja pakkaset hiukan hellittää viikonloppuna.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Helmikuu 10, 2012, 20:54:29 ip
http://www.nettimoto.com/lynx/5900gls/1257460

Tuossakin olisi ehkä ihan hyvä yksilö.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 11, 2012, 15:52:33 ip
Nonii, vihdoin kerkesin käydä merkkaan jätkänristein Finnspringin / Lylyn pisaran kahvio menevän haaran, lanasin vielä muutamaan kertaan että sai kunnolla ojiin lunta.
Reitti menee kiertäen kaksi AIV rehukasaa, merkit pitäisi olla niin selvästi laitettu ettei "vahingossakaan" pitäisi olla mahdollista eksyä ajeleen kasojen päältä, sokeat on sitten asia erikseen. ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 21, 2012, 22:01:02 ip
Toholammilta sieviin menevällä reitillä oli ennen juoppokankaan tietä reitille kaatuneita puita, senverran isoja että ne piti kiertää (pikkutukkeja pari), soitin maanomistajalle maanantaina että sahaako hän vai me, hiukan vain patistelin että pitäisi päästä lanalla ja nyt ei mahdu... 8) tarkka maanomistaja ei meidän käsiin niitä uskonut, ;D aikoi itse käydä ne poistamassa...ja soitteli tänään että reitti on jälleen auki, toivotteli hyviä ajokelejä... mahtavaa toimintaa. Kiitos !

Ny on tarkoitus lanailla reitit hiihtolomaviikoksi kuntoon (siis jo ensiviikonlopuksi) mahdollisesti ke-to-pe lanataan, kaikki joutilaat huomenna keskiviikkona kelkalla polkeen pari-kolme kelkanleveyttä reittejä että lanakelkoilla pääsee etenemään (ummessa mahdotonta)ja ajakaa oikeasta kohdasta, et reitti pysyy samassa paikassa, lanakelkalla kun putoaa "kovalta pohjalta" siinäpä sitten saa kuntoilla takaisin reitille...Kerrankin mieluinen talkookomennus, luulisin...
Sää 22.2.2012 .ke päivällä mitä mainioin polkemisajoon>>http://www.tomoke.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=20 (http://www.tomoke.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=20), iltaa kohden tulee pyry mutta eiköhän sen jäljiltä vielä lanakelkat selviä.
Toivomus olisi ettei lanauksen jälkeen revitetä heti reittiä kuopille, pitäisi yöpakkasten ajan saada rauhassa kovettua niin kestää ehkä siedettävässä kunnossa muutaman päivän... Mars matkaan. ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 27, 2012, 22:05:04 ip
Reittien lanausta varten tankkasin oman työkkösen tankin täyteen n. 23 lirtaa ja peräboksissa kanisterissa 23 litraa valmista kakstahtibensaa, kelkka ja lana on pihassani, jos jollain on virtaa ja aikaa lanailla, siitä vain baanalle.
Venture 1100 GT venture tietää avaimen  ja Henri P on luvannut myös lähteä omalla winha vikkelällä lanaileen jos aikaa löytyy, jos jollain on "virtaa" lähteä lanaileen yhteys allekirjoittaneeseen ympärivuorokauden saa ottaa yhteyttä...
Tomoke race kelkkatapahtumaan olisikin reitit saatava viimeistään lanattua kuntoon... :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Helmikuu 28, 2012, 18:06:32 ip
Voisin keskiviikona  käydä lanaamassa jos urat on tallattu tiistain lumisateen jäljiltä umpihankeen en meinaa lähtiä
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Helmikuu 29, 2012, 21:07:29 ip
Tuli työeste ei päässytkään lähteen eikä oo loppuviikostakaan yhtään iltaa vapaana.Mutta jospa sinne joku menis kokeileen millaista hommaa lanan vetäminen on.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 18, 2012, 21:26:07 ip
ToMoKen alueella on ollut tällä kaudella vaikeuksia lanauskaluston kanssa, ja kun lanauskalustoa ei ole ollut ehjänä ei lanauksiakaan ole voitu suorittaa toivotulla tavalla,, pahoittelumme reittien ajoittaisesta hoitomattomuudesta  :-[
Kun saimme vihdoin edes yhden kelkan korjattua ajokuntoiseksi, oli hiihtolomaviikolla säät sellaiset ettei lanauksia voinut suorittaa.
Hiihtolomaviikolla (viikko 9 )oli kauhee lumipyry tiistaina ja torstaina satoi vettä, lanauksia oli tuolloin mahdoton tehtävä suorittaa, etenkin kun ToMoke; lla oli yksi ehjä lananvetokelkka Lynx 650 XL- vm- 84, umpihangessa kelkkalanaus on mahdotonta pitäis olla ainakin pari/ kolme kelkanleveyttä ajettu jälki jotta lanalla pääsee etenemään kohtuudella, kaikkihan olivat tuolloin töissä tai hiihtolomalla, joten jäljenajajia ei ollut, eikä lanausta voitu suorittaa.
Torstaina satoi vaakaan vettä ja lumi oli nuoskaa, kelkalla lanaus on tuollaisessa kelissäkin mahdotonta,nuoskalumi kerääntyy lanan eteen yhdeksi isonevaksi paakuksi, loppujenlopuksi lunta on lanan edessä niinpaljon ettei kelkka enään etene vaan lumi on lapioitava lanan edestä pois,,, eli lanausta ei voi tuollaisessa kelissä suorittaa, ainakaan kelkkalanalla,,, perjantaina ei kenelläkään ollut enään "vapaa" aikaa lähteä lanaamaan, eikä yhdellä kelkkalanalla olisi edes ehtinyt lanata yhdessä illassa... eli mahdoton homma.
Huomioon otettavaa on myös että kaikki kelkkareittien kunnostustyö tehdään täysin talkoovoimin ja kun kaikilla meillä on omat työmme ja perheemme tarpeet.
Hiihtolomaviikolla  lupasimme lanata reitit ToMoke;n alueella tasaiseksi,,, Eteläsuomesta oleva 15 hengen kelkkasafari porukalle olimme tämän luvanneet.
He olivat lunastaneet alennetut uralupamaksut, sovimme näin koska ajelevat vain yhden viikonlopun ajan hiihtomaviikonloppuna.
Safariporukalle emme saaneet lanattua reittejä haluttuun kuntoon määräaikaan mennessä, tottakai he olivat pettyneitä ja vaativat nyt rahojaan uralupamaksuista takaisin... :(
Asiasta on keskusteltu heidän kanssaan asiallisessa sävyssä, meidän kohdalta olimme mielestämme  tehneet kaiken voitavamme asian hyväksi, sääolosuhteille emme vain voi mitään...
Rukallakin hiihtohissit pysäytettiin kesken päivän kovan tuulen vuoksi, eikä kukaan juossut hissilippurahoja vaatimaan takisin.
Rukalla kelkkareittejä ei ollut lanattu vesistöjen välisissä osuuksissa, olipa ankaraa metrin patikkoa kilometritolkulla, samoin kävi lanatuille reiteille, kun ne maanantaina oli kuin pöytää, keskiviikkona jo ankaraa patikkoa, eikä niitä lanattu koko viikolla kaikkialta tasaiseksi vain Rukan lahireitistö hoidettiin jokatoinen päivä,,, siellä taitaa kuitenkin  olla palkkakuljettajat lämpimissä traktoritamppareiden hytissään elinkeinonsa eteen oikeissa töissä, toisin siis kuin tällä meillä kaikki kelkkaurastot hoidetaan vapaaehtoisvoimin ja joudutaan jopa hiukan laittamaan välistä kelkkauraston kunnussapitoon omasta pussistakin.
Tärkeää olisikin että kaikki kantaisivat kortensa tähän kelkkareittien hoitovaskooliin, helpoin tapa olla mukana kehittamässä ja kunnostamassa urastoa on maksaa uralupa, talkoisiinkin on toki jokainen tervetullut, yhteys vaan kelkkakerhoon ja hommia varmasti kaikille järjestyy... ;D
Nyt hiihtolomaviikon jälkeen, viikolla 10;n olemme lananneet HenriP, Venture 1100 Gt, Nelitahti ja allekirjoittanut yötä myöten ToMoKe,n alueen reittejä kuntoon kolmella (3 ) kelkkalanalla ja kelkalla, kaikella liikenevällä vapaajalla ja hiukan on omat työtkin tässä sivussa kärsineet, mutta mitäpä sitä ei yhteiseksi hyväksi tekisi.
Uraston hoitoon liittyy sellaista mitä kaikki ei ehkä tule ajatelleeksikaan, paitsi reittien lanausta, on merkkien uusimista, tarvikkeiden hommamista, kesäksi merkkien poistoa ja talveksi merkkien pystyttämistä sellaisilla paikoilla missä ne pitää poistaa kesäksi esim. pelloilta, siltojen rakentamista jatkuvien metsäojitusten vuoksi reiteille, metsähakkuiden ja muokkauksien jälkien siivoaminen, maanomistajien kanssa neuvottelut esim. ojitukset jolloin joudutaan kelkkakerhon rahoista usein hommaamaan esim. rumpuputkia tai maanomistajan kanssa sovitulla tavalla kelkkauraston kulun varmistaminen esim. ojien luiskaus, useinpa nämäkin luiskaukset maksaa kelkkakerho, liikennemerkkien uusimista, reittien raivaamista kun se paju kasvaa reilun metrin kesässä jopa enemmänkin, ei kai vaan kukaan kuvitellut että nuo reitit pysyy tuollaisessa kunnossa muuten, kaatuneiden puiden raivaus, kaluston huolto, paremman lanaustampparin avustusanomuksen tekjo jokavuosi milloin pirityiselle milloin eu;lle, milloin kuntaan,,, ym.. sitä paremman tampparin hankinta rahaa ei vain ole vieläkään mistään saatu  >:(
Monenlaista hommaaaaa tässä " kelkkailulle hyvät puitteet hankkeessa" näin talkootyöllä on kyllä..joo.
Homma olisi kyllä hiukan helpompaa jos olisi salonkikelpoisen kelkkailuharrastuksen puitteiden tekemiseen hiukan lissssääää niitä toimintatonneja, mutta minkäs tässä voi...
Että takaajatuksena tällä vuodatuksella on kun sen suoraan sanon...Käykää lunastamassa nyt viimeistään uralupatarra jos et jostain syystä ole sitä vieläkään tehnyt, tuet kelkkailuharrastusta, ja saat helpoiten olla mukana luoda hyvät ja turvalliset puitteet harrastuksellemme 
Reittien hyvä hoito ja niiden pysyminen kunnossa on meille talkoolaisille jo kunnia-asia.
Ps. Lanakelkan telaston hitsailin eilisen päivää kuntoon ja sainkin, tänään koeajossa menikin sitten telaston pääjousi poikki, että tietää taas omasta pussista pienoista menoerää... :o

Ps.Ps... jotain hyvääkin palautetta ollaan toki saatu...>>>>Keskustelu  17.3.2012  Kiitos palautteesta, tämä kannustaa jatkamaan valitsemallamme tiellä... :)http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?action=printpage;topic=16462.0 (http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?action=printpage;topic=16462.0)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 14, 2012, 10:05:43 ap
Nonii, ajokausi taitaa olla pulkassa siihen malliin lumet sulaa ja vettä sataa.
Nyt pitää kuitenkin kerätä  reittimerkit talteen sellaisilta paikoilta missä ne on pystytetty pelkästään lumeen, kaikki lumeen pystytetyt merkit ehdottomasti käytävä keräämässä talteen, jos ei niitä keräillä talteen onpa ensi syksynä taas jätkänristeistä pulaa.
Tietysti kerätään kaikki muutkin maahan laitetut merkit jotka ovat kesäksi poistettava, niitä on turha lähteä repimään poikki ennenkuin routa on sulanut ja saadaan ne ehjänä irti.
Käyn tänä viikonloppuna keräämässä finnspringin haarasta pelloilta kaikki merkit talteen, osa näytti jo kaatuneen.
Minä hoidan finnspringin haaran, palonevan pellolta, kurssarin haaran, ja sykäräisen kylän (läpireitiltä) pelloilta merkit talteen.
Ja eiku hopi hommiin... ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 15, 2012, 16:52:07 ip
Nonii, finnspringin haarasta merkit kerätty pois (olivat kaikki vain lumessa), eipä tuolta olisi enään kauaa läpi päässyt, pelloilla ja ojissa vesi sulattelee lumet justiinsa, viimeinen hetki oli käydä että kelkalla / reellä pääsi.
Metsässä reitit oli vielä yllättävän hyvässä kunnossa eikä ojissakaan ollut vielä vettä haitaksi asti.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Toukokuu 09, 2012, 13:09:10 ip
keräsin eilen preformialta joelle asti merkit pois,keräkkäähän loput :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 10, 2012, 09:13:52 ap
Juu Sykäräisessä kerätty merkit pelloilta viikko sitten Roope H;n kanssa.
Purontakasessa näkyi myös että Venture GT 1100 oli pelloilta merkit kerännyt talteen.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 21, 2012, 18:25:02 ip
Eilen muistin  kurssarin reitiltä pelloilta muutaman merkin käydä korjaamassa talteen.
Kun tuntui virtaa olevan kävelin katsastamaan Kurssarinhaaran kohdille pääreitille tulevaa ojitusta tai premminkin uuden reitin suunnittelua, sattuikin olemaan ko. maanomistaja paikalla ojalinjoja raivailemassa, sovimme paikanpäällä maanomistajan kanssa että reitti saa mennä pääosin entistä uraa pitkin, 5 rumpua joudutaan tekemään ojiin joko kaivinkoneella putki tai luiska tai puusillat aivan miten tahdomme, kelkkakerho vastaa kustannuksista. Reittiä joudutaan muuttamaan kurssarin haaran jälkeen kanasaareenpäin mentäessä ennen puukkonevaa, katsoin että n. 250 metriä raivaamista kun reitti muuttuu ojan toiselle puolelle, tällä säästyy kahdelta ojan ylitykseltä ja "sillan teolta".
Eli pikku talkoot tiedossa heti kohtapuoliin, kun paikalle tulee kaivuri tekemään niitä ojituksia, sama kaivuri tietenkin tekee reitti muutoksesta aiheutuvat rumpuputkien laiton sekä uuden raivatun reitin tasauksen.
Hoidan paikalle raivausporukan joka tietysti löytyy käden käänteessä, tosta vaan...  ;D--- ja kuljetan mahdolliset rumpuputket ko. paikoille.
Ainakin omasta mielestä ainut oikea vaihtoehto tässä on laittaa muovirumpuputket ojien rummuiksi kun kaivinkonekin on paikalla, tietysti homma hiukan maksaa mutta kuitenkin helpoin sekä pitkäikäisin vaihtoehto,,, vai mitä mieltä muut ovat. ?
Ellei soraääniä kuulu homma etenee em. tavalla. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Toukokuu 21, 2012, 19:33:18 ip
Aivan oikea ratkaisu. Muovi putket.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 22, 2012, 13:58:57 ip
Eilen muistin  kurssarin reitiltä pelloilta muutaman merkin käydä korjaamassa talteen.
Kun tuntui virtaa olevan kävelin katsastamaan Kurssarinhaaran kohdille pääreitille tulevaa ojitusta tai premminkin uuden reitin suunnittelua, sattuikin olemaan ko. maanomistaja paikalla ojalinjoja raivailemassa, sovimme paikanpäällä maanomistajan kanssa että reitti saa mennä pääosin entistä uraa pitkin, 5 rumpua joudutaan tekemään ojiin joko kaivinkoneella putki tai luiska tai puusillat aivan miten tahdomme, kelkkakerho vastaa kustannuksista. Reittiä joudutaan muuttamaan kurssarin haaran jälkeen kanasaareenpäin mentäessä ennen puukkonevaa, katsoin että n. 250 metriä raivaamista kun reitti muuttuu ojan toiselle puolelle, tällä säästyy kahdelta ojan ylitykseltä ja "sillan teolta".
Eli pikku talkoot tiedossa heti kohtapuoliin, kun paikalle tulee kaivuri tekemään niitä ojituksia, sama kaivuri tietenkin tekee reitti muutoksesta aiheutuvat rumpuputkien laiton sekä uuden raivatun reitin tasauksen.
Hoidan paikalle raivausporukan joka tietysti löytyy käden käänteessä, tosta vaan...  ;D--- ja kuljetan mahdolliset rumpuputket ko. paikoille.
Ainakin omasta mielestä ainut oikea vaihtoehto tässä on laittaa muovirumpuputket ojien rummuiksi kun kaivinkonekin on paikalla, tietysti homma hiukan maksaa mutta kuitenkin helpoin sekä pitkäikäisin vaihtoehto,,, vai mitä mieltä muut ovat. ?
Ellei soraääniä kuulu homma etenee em. tavalla. :)
Aivan oikea ratkaisu. Muovi putket.
Metsänhoitoyhdistyksen mies kävi aamulla ilmoittamassa että metsähakkuu tulee sykäräisen nesteen risteyksen kohdalla olevaan metsään.
Tässäkin kohtaa kaivetaan ojituksia, onneksi vain yksi oja reitin kohdalle joten siihen menee yksi 20 cm halkaisijaltaan oleva rumpuputki, tuollainen putki maksaa n. reipas 40 ?.
Tämä "työmaa" on sen verran likiedullisella paikalla että hoidan mahdolliset talkoohommat ko. kohdalla, putken paikalle sekä reitin siivouksen isommista oksista ja puista, hakkuukoneen jäljiltä näitä tuppaa jäämään reitille.
Kaikki tällaiset metsänhoidolliset toimenpiteet tietää kelkkakerholle hiukan rahallista menoa, mutta onneksi kelkkakerholaisten talkootyö ei maksa kuin hieman hyötyliikuntaa ja hyvän mielen.... ;D
Edit: korjattu putken hinta, 20 cm putki n. reipas 40 ?.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Toukokuu 29, 2012, 02:37:14 ap
Keräsin osan merkeistä KK:n kylän osalta ja vein ne kesävarastoon. Sitten toisena päivänä keräsin toisen osan läjiin eri paikkoihin, mitkä sitten kolmantena päivänä RikuN kanssa nostettiin peräkärryyn ja vietiin kesävarastoon. Heti perään haettiin pirun painavat jutut, kiihdytysmatto ja lana. Nekin meni samaan paikkaan kesävarastoon.

Edellisiin viesteihin, sen minkä paikanpäällä kävijä on todennut parhaaksi tehdään sen mukaan. :)

Kunnankämpän tienoille turvenevan nurkkaan oli tehty meille ojanylityspaikka siihen reitin kohdalle. Kiitos tekijälle, oli rummutettu ja peitetty oja reitin kohdalta.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Kesäkuu 19, 2012, 13:54:32 ip
Käytiin Tipin kanssa.Tänä aamuna Kalliokankaan metsä autotien ylityksen kohdalla,raivaamassa puita ja laittamassa reitti oikeaan paikkaan ja merkit oikealle paikoille.Se oli kahden tunnin hikinen huki. 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Elokuu 12, 2012, 16:30:05 ip
Syksy lähestyy ja raivuuhetket myös.
Onneksi ei olla vielä niin pitkällä, että ensihätään mentäisiin.
Syys-/Lokakuussa olisi hyvä hetki pitää talkoot reittien kunnostamisen suhteen.
Kattotaan päivä sitten myöhemmin lähempänä ajankohtaa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Lokakuu 27, 2012, 04:04:29 ap
Sykäräisessä ojitus teettää hieman reitinmuutostöitä, sykäräisestä hirvikosken tien ylityksen jälkeen,  metsään mennessä (kanasaareenpäin mennessä>)reitti muuttuu ojituksen vuoksi, kurssarin haaran kohdalla. lauantaina 27.10 tarkoitus käydä ojitusalueella raivaamassa uuden reitin paikka, muutama puusilta pitää tehdä.
Finnspringin pihaan mennessä myös maanomistaja luvannut vihdoin reittiä leventää/raivata(se kapea kohta) ja viimeiseen ojaan ennen finnspringin pihalle tuloa tehdään puusilta.
Sunnuntaina tarkoitus laitella merkit sykryyn, ennenkuin maa jäätyy.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Lokakuu 27, 2012, 14:52:20 ip
Sykäräisessä ojitus teettää hieman reitinmuutostöitä, sykäräisestä hirvikosken tien ylityksen jälkeen,  metsään mennessä (kanasaareenpäin mennessä>)reitti muuttuu ojituksen vuoksi, kurssarin haaran kohdalla. lauantaina 27.10 tarkoitus käydä ojitusalueella raivaamassa uuden reitin paikka, muutama puusilta pitää tehdä.
Finnspringin pihaan mennessä myös maanomistaja luvannut vihdoin reittiä leventää/raivata(se kapea kohta) ja viimeiseen ojaan ennen finnspringin pihalle tuloa tehdään puusilta.
Sunnuntaina tarkoitus laitella merkit sykryyn, ennenkuin maa jäätyy.
Raivaushommaa käytiin mamman ja pojan kans tänään parin tunnin rupeamalla aloitteleen, joutui jättämään hiukan kesken kun tienestityö kutsui, huomenna jatkuu. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Lokakuu 28, 2012, 22:01:52 ip
Tänään jatkui raivaukset, joutu yksin menee kun poika sairastu ja mammalla oli muita hommia.
Hiukan jäi kesken kun saha temppuili ja tuli se pimeäkin tänään tuntia aikaisemmin, jatkuu kun jossain välissä  kerkiää.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Lokakuu 29, 2012, 19:59:05 ip
Pitihän sitä taas "karata" muutamaksi tunniksi kelkkareittitalkoisiin ku emännän silmä vältti, ko. ojitusalueella sain uusien urien kohdat raivattua puustosta, vielä pitää käydä muutama kanto nykkimässä irti ja ojamaakasa tasaamassa reitin kohdalta traktorihommana, sitten pääseekin sillan tekoon painekyllästetyistä sähköpylväistä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Marraskuu 10, 2012, 18:19:54 ip
Tänään aamupäivällä laitettiin kahden kaverin (jotka eivät halua nimeään julkisuuteen ;D) kanssa pohjapuolen merkit paikoilleen. Pramia Plasticin takana pellolle tultaessa tehtiin pieni muutos reittiin,toivottavasti parempaan suuntaan :D.Yksi puu on taas kaatunut reitille Plasticin takana,käyn korjaamassa sen pois ensi viikolla. Porkolanmäki vaikenee :-X,mutta vain hetkeksi.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Marraskuu 10, 2012, 20:39:25 ip
Hyvä Porkolanmäki.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 10, 2012, 21:41:30 ip
Torstaina tuli joesta kylän puolelle merkit kohilleen....10.00 - 13.50 ja homma oli selvä. :) Mä ja ManneM asialla.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 18, 2012, 16:05:23 ip
Eilen sykäräisen nesteen kohdalla pientä raivausoperaatiota pari tuntia, tänään pojan kans merkkien uusimista hakkuukoneen jäljiltä katkenneiden tilalle, sykäräinen eteläpuoli ehdittiin ennen pimeän tuloa merkit pystyttää joelle asti.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 01, 2012, 21:17:08 ip
Tänään Kelkkareittimerkkien asennusta sykäräisessä joen pohjapuolelle, maa on pelloilla jäässä n. 5-15 cm, teettipä muutama merkki töitä mutta paikallaan pitäis kestää kevät tulvatki.
Traktorilla ojamaiden levitys ei onnistunut uudella ojitusalueella kurssari / syk. risteyksen kieppeillä, maanantaina tulee kaivinkone ja laitetaan 300 ¤mm. putkirumpu.
Reittien tarkistusta pitää vielä jatkaa kurssarinhaarasta kanasaareenpäin, kuulemma ojituksia tulossa sinnekin välille  :(

Muutamia liian kapeita kohtia pitää käydä vielä raivaamassa leveämmäksi uudelle tampparille "ennen talventuloa".
Jos jollakulla on tiedossa luppoaikaa ja virtaa raivaushommiin, pätkät ei ole kovin pitkiä mutta kuitenkin ne pitää raivata leveämmäksi. Jos tiedät liian kapeita paikkoja, kone leveys  2.5 metriä joten pitäisi saada paana vähintään kolme metriä, mieluummin hiukan leveämmäksi, varsinkin tiukoissa mutkissa, ja kasvaahan ne puutkin paksuutta koko ajan, joten reitti kapenee ajan myötä.
Jos tiedät paikkoja joissa pitää raivata, voi hommiin mennä ominpäinkin, maanomistajalta pitää tietenkin olla lupa jos isoja puita joudutaan kaatamaan, kevyttä risusavottaa saa reiteillä tehdä, reitin puhtaana pitoon on raivauslupa.

Ps. ainakin finnspringin pihalta pääreitillepäin lähtevän kelkkareitin ja seuraavalle pellolle tulon välisen metsän on maanomistaja luvannut raivata, uuden reitin saa raivata luotisuoraan, niinettä ampuu "ladon nurkalta suoraan linjaa, raivauksen jälkeen hommataan kaivinkone repimään kannot ja tasottamaan reitti, lisäksi pellon ja metsän ojaan saa/ pitää  laittaa n. 200 mm. putki, isännän määräys.
Allekirjoittaneelta voi kysyä jos epäselvää.

Huomenna jatkuu omalta kohdalta raivaukset muutamissa kohteissa.  ::)

Ps.Ps. onkos kerholla missään liikennemerkkejä, lähinnä kolme oikealle mutkanmerkkiä tarttis, menee muuten oudommilta pennkkatiellä ajo pitkäksi kun reitti kääntyy.
Stop ennakkovaroitusmerkkejä pitisi myös laitella n. 50-100 metriä ennen, varsinkin kun ensitalvena TOMOKE reitit pitäisi olla entistä paremmassa kunnossa, mikäli kaikki ensivalmistelut natsaa.... ;)

Ps. Edit. Hajamielisenä aloin muistella niitä ennakkovaroitus Stoppeja, löysinkin omista kätköistäni niitä tarroina 9 kpl. pitääpä värkätä taustapellit niille.
Mutta niitä mutkan ennakkovaroitusmerkkejä ? muistelisin oiskos niitä Lynxi joskus tilannu hietalahdelta ?No voinhan toki itekki kysellä, mutta tää foorumi on muuten nii hiljanen että pitää jotain jutunjuurta keksiä, vaikka yksikseni täällä näytän huutelevan........ 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Joulukuu 02, 2012, 13:33:07 ip
Kävimme viikolla, Tipin kansa laittamassa merkkejä,Tokon takana. Yksi rumpu pitää laittaa,tämän viikon aikana.Kansi lankkuja pitää löytyä jostain ja pari terävää miestä mukaan.Otan ehdotuksia vastaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Joulukuu 02, 2012, 14:56:40 ip
täälois yks tylsä ja selkävaivanen vapaaehtosena,Villen hallin takana ois tarvittava määrä kansilankkuja. Käytiin Veikon kans korpelan voiman hallin takana puhistamassa nupeista ja raudoista sähkötolppia toistakymmentä kappaletta. Ne pitäs suht äkkiä saada siirrettyä viereiselle tontille ennenkuin joku muu vie ne
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 02, 2012, 20:45:28 ip
Nelitahti aikoi selvittää maanomistajalta voisko laittaa sinne tokon taaksekin "penkkatien ojaan" kaivinkoneella rumpuputken, voisi jopa maanomistajan oma kaivinkone sen sinne asentaa.

Tänään reittiä läpikäyty sykäräisestä toholammin suuntaan, merkkejä uusittu, kaatuneita puita reitiltä sahailin sivuun, muutamassa tiukassa mutkassa ja hiukan suorillakin puustoa jouduin poistamaan  kun oli liian kapeaa puiden välejä, pikkurisuja ei kannata nyt raivailla, ne poistuu reittilanalla. ;)
Nelitahti toi villen hallilta 300;n rumpuputken Hirvikosken tien varteen, hienoa rahtipalvelua kiitos siitä nelitahdille.
Veinkin putken valmiiksi työmaalle huomiseksi kun kaivinkone tulee sen asentaan paikalleen,  samalla kone tasoittaa uuden raivatun reitin pohjat ja luiskaa kolme ojaa.
Tässä samalla ohessa Sykäräinen-Lylyn Pisara hiihtolatupohjiakin piti käydä sunnittelemassa, sinnekin piti hommata moto ja kaivinkone tasaamaan pohjia.

Pari sponsoriakin tuli siellä metsässä tauolla soiteltua lisää, joten menipä nuo tupakkitauotkin talteen.... 8)

Ps. merkkasin reitillä tai reunassa olevat vaaralliset kannot ja kivet puukeppi tai jätkänristillä, nuo on nyt hyvä merkitä ....
 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 03, 2012, 21:26:45 ip
Kaivinkoneyrittäjä ei alkanut näin kovalla pakkasella laittaan (ei lämmitintä) konetta käyntiin joten reitin tasaushomma siirtyi kunhan vähän lauhtuu.

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 08, 2012, 03:29:39 ap
Nonii, tänään eiku siis eilen kävi kaivuri asentaan rumpuputken tasoitteli uuden uralinjan ja luiskasi kolme ojaa kurssarin haaran tienoolla.
Huomenna, eiku tänään tarkoitus käydä tekeen lisää reitin levennysraivaushommia, jos tästä yötyöhommasta jaksaa ihmistenajoissa/päivänvalon aikaan virkkuna talkoohommiin. :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 08, 2012, 17:29:22 ip
Nonii, ehtipäs tänäänki päivänvalossa reittejä käydä raivaamassa hiukan leveämmäksi, välillä kuivan paidan vaihto kotona ja syk- lylyn pisara hiihtoladun raivausta vielä iltapäivpuhteina.
Huomenna jatkuu,  finnspringiltä lähtevä reitti raivataan uuteen kohtaan, sinnekin pitää käyttää vielä kaivuria tasottaan pohjat kannoista ja kivistä, ja jospa laitettas samalla ojiin rumpuputket kun kerran kone tulee paikalle.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 09, 2012, 17:21:19 ip
Meinas laiskuus iskeä kun viimeyö lipsahti töissä aamu seitsemään ennenku pääsi nukkuun, muutama tunti oli pakko vetää sikeitä, sain nippanappa kammettua itseni finnspringin raivuutyömaalle, pari tuntia ehti raivata ennen pimeän tuloa, sahakin temppuili kunnes huomasin ilman oton oleen vielä kesä asennossa, sitten alkoi saha laulaa. 8)
Jäihän se raivuu hiukan kesken, mutta täytyy mennä taas kun jossain välissä päivänvalossa ehtii.
Tuleepa tehokasta hyötyliikuntaa näin laiskalle ropalle näissä kelkkareittitalkoohommissa....  :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 15, 2012, 16:32:06 ip
Koko viikko meni tuossa finnspringin uuden reitin raivauksessa, tosin ei tuolla ehtinyt päivittäin raivailla kun 1-3 tuntiin kerrallaan, illalla tuli sitten pimeys esteeksi kun olis joutanut muuten olla.
Tänään sain avuksi maanomistajan ja Harri K:n, uralinja saatiin vihdoin raivauksen osalta tänään valmiiksi, n. 4.5 metriä leveää aukkoa tehtiin kun samassa kohdassa kulkee kelkkareitti ja hiihtolatu vierekkäin, eiköhän tuossa mahduta molemmat.
Maanantaina tulee kauvuri asentaan rumpuputket 2 kpl. ja nykkii kannot pois. 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Joulukuu 15, 2012, 19:12:51 ip
Väsymätön mies,tuo palkkiometsästäjä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 17, 2012, 23:20:31 ip
Väsymätön mies,tuo palkkiometsästäjä.
Arvaa vain, onko laiskan kropassa sellaista paikkaa mikä ei olisi kipeä, tälläisen kauheen prässäämisen jälkeen, onhan tuossa kesä tullut"kin makailtua.
Mutta oikeasti tekkee hyvää tuo hyötyliikunta.
Tänään tosin en saanut tehtyä kuin ilkeyttä, Sykäräisen kohdilla piti käydä irroittamassa Viitasaari,Toholampi,Kannus,Lestijärvi tieopastusviitan tuki"harus"putket pois, että mahtuu uusi möyry siitä välistä siloitteleen reitin Sykäräisen nesteelle. :o
Reittejä pitää vielä käydä hiukan paikoin leventään, että möyry mahtuu.
Maat jääty niin nopsaan, että pystyttämättä jääneet jätkänristit joudutaan pystyttään sitten lumeen, kunhan vaan sitä saatais kunnolla.
Osa reittimerkeistä, pääasiassa pelloilla on vielä pystyttämättä, mm. Lylyn Pisaraan menevä reitti, siellä on tosin vielä uuden uran kaivurihommatkin kesken, ne pyritään tekeen heti kun ehtditään.
Taitaa tokossakin tulla reitti muutosta kunhan talkoolaiset ehtii, reitin kimppuun.
Pääreitit pitäis olla pääosin merkattuina, ajettavassa kunnossa kunhan saadaan lissää valkoista taivaalta.
Pakkasta ainakin on luvattu, joten pohjat/ ojat, vesistöt ym. paikat  ainakin pitäis tulla kunnolla jäähän, ettei ole niinkuin viimevuosina ollut, rapa lensi koko talven ojien ylityksissä....
Hyvältä kumminkin näyttää, kyllä se tästä kelkkakelit paranoo. 8)
 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: RikuN - Joulukuu 19, 2012, 20:34:56 ip
Lainaus
Taitaa tokossakin tulla reitti muutosta kunhan talkoolaiset ehtii, reitin kimppuun.
Meinaatko tokolla sitä pikku tervapirkon kohtaa? Ilmoitelkaa tänne jos/kun ootte menossa raivaamaan niin tulen kaveriksi jos ei muita esteitä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 19, 2012, 22:13:03 ip
Lainaus
Taitaa tokossakin tulla reitti muutosta kunhan talkoolaiset ehtii, reitin kimppuun.
Meinaatko tokolla sitä pikku tervapirkon kohtaa? Ilmoitelkaa tänne jos/kun ootte menossa raivaamaan niin tulen kaveriksi jos ei muita esteitä.
Kyllä tuo pikkutervapirkon nevalampi olisi parempi tampparilla ainakin voida kiertää, kelkoillakin oli viime talvina vaikeuksia jään keston kanssa, reitti raivattiinkin lammen rannalle kelkan levyiseksi, joten kyllä se pitää käydä raivaamassa tampparileveydelle eli n. ainakin yli kolme metriseksi mieluummin 4 m leveä.

Manne M ja Tara tietää sen toisen tokon liepeillä olevan reittimuutoskohdan.

Ps. Myös mahtavalta baanalta lähtevä reitti kunnankämpälle/ toh.kk päin on alussa hiukan kapea, sen voi kans joku tsekata leveämmäksi.
Minä hoidan syk- mahtavabaana-Ullvanjärvelle välin ja syk- kanasaari-pikkurata (lestin reittiin) (sis. kurssarinhaara ja LylynPisara haaran) välin raivaukset leveämmäksi.
Eiku talkoisiin ku keritään, joulu tosin sotkee hiukan näitä harrastuksia. :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Joulukuu 20, 2012, 00:34:44 ap
Ahonsalon tieltä Ullavaan päin kaatuu varmasti uudella telakoneella pajut väliltä, siellä ei pitäisi niin tiukkaa kohtaa olla Ullavan järvelle, että se ei menisi.

Baanan Ullavan päästä kunnan kämpän pätkälle...pajua suurimmaksi osaksi, mutta minun ja Rikun raivaama pätkä pitäisi käydä kattomassa vähän tarkemmin.
Toholammin päässä ei minun mielestä ole mitään heikkoa tämän pätkän osalta, koska se reitti lähtee penkkaa pitkin, joten risuja ja puita ei ole edessä.

Pikkutervapirkon kierto olisi hyvä käydä leventään, siinä varmaan on polttopuun kokoista puuta, mitä ei viitsi vain polkea suohon.

Antaa joulun tulla ja tehdään ensivuoden puolella sitten porukalla talkoita. Sopikaa ja soitelkaa jos tuntuu, että on aikaa, niin lähdetään hommiin.
Aina voi kelkalla käydä vähän pohjia tekemässä, se vie kummasti asiaa eteenpäin. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 28, 2012, 20:08:55 ip
Laitetaas tää tänne ku talkoohenkeä riitti tällekin päivälle, n. neljä tuntia hommia ja pimeällä taas kotiin. :D
Sykäräinen- (kanasaari)- Pikkurata(lestin reitti /voimalinjan alla), ajettu kelkkalanalla, merkit tarkastettu ja katkenneiden tilalle uusittu, kantoja sahattu lyhyemmiksi, niin lyhyeksi että saha tylsyi maanrajasta sahatessa, :o muutamia heijastimia pitäis laitella tai onhan nuo paukanevalla olevat merkit jo niin vanhoja että naava kasvaa jo heijastimissakin, uusiutuuhan nuo pikapuoliin kun lahoavat kohta kuitenkin poikki.
Muutamassa kohdassa pitää vielä käydä reittiä sahailemassa leveämmäksi, kunhan saa terän teroitettua taas iskuun.
Ainakin yksi vanha puusilta pitää tehdä uusiksi, se ei kestä uutta "möyryä".
Hommia olis..... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 29, 2012, 17:35:34 ip
Kelkalla tamppaus/lanausta kävin jälleen neljä ja puoli tuntia polkeen, tavoite oli käydä ullavanjärvellä asti, mutta kun telastosta on yksi jousi poikki alkoi vetorattaat hyppiä yli "umpisella", olisi helpottanut jos olisi ollut kelkan jälki.
Palasin Raikonharjuun menevältä penkkatieltä takaisin, kun alkoi hamartää huomasin ettei valotkaan pelaa. :o
Pari jätkänristiä ja nuolta tuli uusituksi, kävin  vielä purontakasen reittiä polkemassa Marjakankaan metsätielle asti, pimeässä sitten ilman valoja kotiin  ::)
 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: kklana - Joulukuu 30, 2012, 22:26:57 ip
Käytiin VIPin  kans suorittamassa uraa uurtavaa "jäläkee" Sievin suuntaan  (sievi-maasydän) haaraan saakka.
Jonkun verran oli pikku "räippää kaatunu uralle, jotka napsittiin vesurilla poikki...
Kiviähän sillä suunnalla on MILIOONIA mutta onneks omaa letku ranteet ni ei suurempia vaurioita (mitäny vipiltä yks remmi)  ::)  Lunta sille suunnalle tarttis  ja reilusti.... mut aika plussa voittoisilta näyttää lähipäivät ni täytyy toivoa ,ettei hupene nuot vähäsetki. Nelitahti näytti olevan raivuulla Toukolantien varressa  :) ja oli kuulemma lämmin hälläki..
Tullesa heräteltiin Vipin tourinki lynx henkiin ja pyrähdettiin viel "jälet " Kopsannevan lenkille
Ja ehittiin paistaa minun  :D makkarat ja tt:ssä kahvillaki
nyt on raukee ku töitä tehnyt  (tätäkö se oliki ;D )
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 30, 2012, 23:04:41 ip
Käytiin VIPin  kans suorittamassa uraa uurtavaa "jäläkee" Sievin suuntaan  (sievi-maasydän) haaraan saakka.
Jonkun verran oli pikku "räippää kaatunu uralle, jotka napsittiin vesurilla poikki...
Kiviähän sillä suunnalla on MILIOONIA mutta onneks omaa letku ranteet ni ei suurempia vaurioita (mitäny vipiltä yks remmi)  ::)  Lunta sille suunnalle tarttis  ja reilusti.... mut aika plussa voittoisilta näyttää lähipäivät ni täytyy toivoa ,ettei hupene nuot vähäsetki. Nelitahti näytti olevan raivuulla Toukolantien varressa  :) ja oli kuulemma lämmin hälläki..
Tullesa heräteltiin Vipin tourinki lynx henkiin ja pyrähdettiin viel "jälet " Kopsannevan lenkille
Ja ehittiin paistaa minun  :D makkarat ja tt:ssä kahvillaki
nyt on raukee ku töitä tehnyt  (tätäkö se oliki ;D )
No hieno homma että muutkin jää taas koukkuun näihin talkoohommiin..... ;D
On teillä ollu hiukan eri tahti menossa mukana ku meikäläisellä menee työkkösellä lana perässä kymmenellä kilsalla n. 5 tuntia, eikä ehdi ku wishyä hörpätä, nestetankkaus onkin eri tärkeää, kun huonokuntoisena hikoilee litran kilsalla..... ;D
Pitihän sitä käydä itsekin tänään kelkalla lanaamassa pohjia purontakasen reitin eteläpuoli, muutamia jätkänristejä lisäilin ja pahimpia kaatuneita räippiä katkoin.
Nyt tulee hyvät pohjat kun oli suvilunta mitä polki ja ojien täytteeksi kolailin, toivoa vaan sopii ettei nämä muutaman päivän suojakelit vie loppujakin lumia, on luvannut torstaina taas ONNEKSI pakastuvaa.
Tuolla lanaamallani purontakasen reitillä on tarkoitus käydä vielä raivaamassa kunnolla reittiä leveämmäksi kunhan ehtii.
Ps. löysin Lynexiin valotkin, ei ollu ku johto irronnu. 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 01, 2013, 20:30:01 ip
Finnsprin eli Lylyn Pisaran reitti merkitty ja ojat täytetty lumella, uusi reittipätkä vielä kaivinkonetyön osalta kesken, ehkä se kone sinne huomenna tulee.
Olihan palkkionmetsästäjä ku uitettu koira, räntää sato vaakaa kokohomman ajan. :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 03, 2013, 17:38:58 ip
Tänään vihdoin kaivinkone kävi Lylyn Pisaran reitin tasaamassa.
Itsellä mennyt puolipäivää lynexin telastorempan kimpussa ja jatkuu kunhan ehtii.
No tää nyt ei varsinaisesti ollut talkoohommia, tai no oli siinä mielessä että tuolla Lynexillä niitä talkoohommia tehdään, mm. kuljetaan raivuulla, merkkien ym. tarvikkeiden kuljetusta. 8)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 11, 2013, 21:44:54 ip
Itsellä mennyt puolipäivää lynexin telastorempan kimpussa ja jatkuu kunhan ehtii.
Ja tulihan se Lynexin telastoremppa vihdoin tänään valmiiksi. 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 12, 2013, 17:06:20 ip
Nyt ois kessu kunnossa,eiku baanan tekoon!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 26, 2013, 01:05:02 ap
Nyt on pakko lauantaina lähteä pirttihirmua pakoon,  jotkut hiton kynttiläkutsut keskellä päivää, järkevintä käyttää hyötyliikuntaan ja paeta reittiraivausten pariin.
Eli lauantaina saattaa nähdä isän ja pojan reitillä sykäräisestä kanasaareen päin levittelemässä reittiä.... ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Roope H - Tammikuu 26, 2013, 16:54:44 ip
Oltiin Palkkionmetsästäjän kanssa raivaamassa reittejä, hirvikosken maaseutuhotelliin menevää reittiä risukkoa raivaamassa pois.
Syk-kanasaareen menevää reittiä myös levenneltiin että möyryllä mahtuu paremmin lanailemaan.
muutamia liikenne merkkejä lisäiltiin
menihän siinä 4tuntia ja vesipäämärkänä ajeltiin kotiin. ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 18, 2013, 21:57:48 ip
Vielä senverran tälle talvelle talkoohommia olis tiedossa, olisi ehkä asiallista meidän kelkkailijoiden hommata kunnankämpälle polttopuita lisää kun ollaan niitä siellä käyty polttelemassakin.... ;D
Kunnan  puukasasta sais kuulemma pieniä sinne polttopuita, hommataan traktoriklapikone paikalle ja pienitään tuhtikärryllinen, kunnankämpälle pääsee ne viemään/kippaamaan perille, homma kannattaa tehdä niinkauan kun on kovat pohjat ja pakkasia.
Ajankohtaa hommalle vaan pikaisesti suunnittelemaan.
Kunnankämpän hoitaja tietää asiasta, joten Matti U setvippä paikka ja ajankohta tarkemmin !
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Huhtikuu 25, 2013, 22:02:50 ip
Kerättiin Mamman kans kk pohjapuolen viljelyä haittaavat jätkänristit kesäteloille. Osa oli vielä roudassa lujasti,osa löysässä,kaikki kuitenki saatiin pois 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Syyskuu 15, 2013, 22:39:36 ip
Nonii, syksy alkaa olla käsillä, ainakin hirvikärpäsiä on nyt  metsissä... :o
Kevään / kesän aikana on talkoilla hommattu kunnankämpälle polttopuita kaksi tuhtikärryllistä, joten makkaranpaistonuotiovärkkien puolesta talvi saa tulla 8)
Reiteillä on kuitenkin vielä hommia jotka pitää tehdä ennen lumen tuloa, kaatuneet merkit pitäis käydä tsekkaan pystyyn, katkenneiden tilalle pystyttää uudet.
parina päivänä olen jo käynyt sykäräisen ympäristön reittejä läpi, tuulenkaatoja reiteiltä muutamia sahattu sivuun, opastusviittojen tukipuita lahonneiden tilalle uusittu muutamia, kaatuneita / katkenneita jätkänristejä korjattu/uusittu...
Maanomistajavaihdoksien sopimuksia uusittu pari kappaletta.
Purontakasen reitillä rakennetaan soranottopaikalle uutta tietä kelkkareitille, tietä tehdään n. 1.4 km matkalle toholampi- lestijärvi tienylityksestä huhanharjuunpäin menevälle reitille...no  ei auta muuta kuin kestää, talvella tie tullaan varmasti auraamaan ja sorastamaan, joten kelkkailua varmasti tulee haittaamaan jonkinaikaa.
No ei auta... reittikunnostustalkoisiin muuallakin saa kukin mennä omaan tahtiin...
Ps. tänne voi päivittää missä on käyty, ettei innokkaimmat mene toiseen kertaan samaa reittiä läpi  ::) 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 20, 2013, 09:21:18 ap
Nyt olis korkea aika alkaa pystytellä reittimerkkejä niihin paikkoihin joista ne on kesäks poistettu, enneku maa on taas nii jäässä  ettei niitä saa kunnolla pystyyn, olis mukava jos saatais tähänkin talkoohommaan muitakin mukaan ku vain me yhden käden sormin laskettavat aktiivit "jokapaikanhöylät". ???
Maasto osuudet  olisi myös käytävä tsekkaamassa kaatuneet pystyyn ennenku lumi ne peittää. :-X
Ps. Venture 1100 Gt ja Timo A on tänä aamuna jo menneet purontakasen reiteille merkkien pystytystalkoisiin kukonlaulunaikaan aamunavetalta tultuaan. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Marraskuu 20, 2013, 18:51:44 ip
Lähden kylälle laittaan jos kaverin saan mukaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Marraskuu 21, 2013, 19:13:26 ip
Pohjapuoli  laitettu tänään ilman kavereita ;D Huomenna hallien takaa vielä tienylityksen merkit niin se ois siinä. Tarkoitus oli laittaa eilen mutta oli tähellisempää hommaa. Lentokentän Juustotien puoleinen nurkka aika tiukka paikka sopeuttaa kiitorata ja kelkkaura toisiaan haittaamatta :-\  Ps. Ruohikkoon uppoaa vielä rautakanki hyvin mutta paljas maa on jo aika vahvasti roudassa.

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Marraskuu 21, 2013, 19:38:29 ip
Kiitos Tipi! Vieläkö sais eteläpuolen merkit.Mistä löytyis se rohkea mies,tai kaksi?

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Marraskuu 21, 2013, 19:44:55 ip
Täältä löyty yks rohkea selkävaivainen, homma hoidettu eteläpuolen merkit asennettu tänään iltamyöhään routaiseen maahan joelta ullavan syänmaan reunaan asti  :'(
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Marraskuu 23, 2013, 15:15:40 ip
Hyvä nelitahti!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Roope H - Marraskuu 24, 2013, 20:41:12 ip
Tänään asennettiin reittimerkit sykäräiseen-puukkonevan laitaan asti, pari kaatunutta puuta sahailtiin pois reitilt.
Mukana oli minä itti,ja palkkionmetsästäjä ja roxi koira, tuoreita suden jälkiä nähtiin!
maa ei ollut vielä jäässä,merkit sai vielä hyvin maahan. 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Marraskuu 25, 2013, 09:40:41 ap
Tänään asennettiin reittimerkit sykäräiseen-puukkonevan laitaan asti, pari kaatunutta puuta sahailtiin pois reitilt.
Mukana oli minä itti,ja palkkionmetsästäjä ja roxi koira, tuoreita suden jälkiä nähtiin!
maa ei ollut vielä jäässä,merkit sai vielä hyvin maahan. 8)

Tällaiset jäljet nähtiin, >>>(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnQX9UqXIAM3HprW0IOxnp5w41RjshKrtIY8-CY8fX9KsjyVce-g)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Marraskuu 26, 2013, 16:02:44 ip
Nyt ois tamppari talli hyvällä mallilla  :DVain liuku ovet paikalle ja isot lukot niin avot ???  ja sitten harjakaisten viettoon salaisessa paikassa  8) Pienellä porukalla onhan talkoo väkeä ollut hyvin nihkeesti ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 07, 2013, 20:03:57 ip
Tänään kävin työkkösellä lana perässä polkeen ensijäljen Sykäräinen-Raikonlampi (n. 32 km eestaas), kauemmaks ei olut asiaa kun kelkkassa valot hukassa ja hämärä alkoi laskeutua.  ::)
Kaatuneita puita piti muutama raivata moottorisahalla reitiltä sivuun, ja kaatuneita / kallistuneita jätkänristejä pystyttelin.
Takasi tullessa joutu sitte jalkamieheksi,,, vaihelaatikko sanoi työsopimuksensa irti, onneksi lähimmälle tielle ei tarttenu kävellä ku n. 1 km. josta soitin taksin kotiin.  ;D
Mutta joo kyllä noita reittejä saa käydä jokainen tahollaan hissukseen polkemassa, että pohjat ja erityisesti ojat saatais jäätyyn, nyt ojat on vielä aivan sulia.

Ps. Polkekaa urat ainakin sen kolme kelkanleveyttä, on tampparillakin sitte mukavempi lanailla kun molemmat telat olis kovalla pohjalla, kääntyy paremmin...kannattaa ottaa mukaan sen verran aikaa että joutaa nostella kaatuneet / kallistyneet jätkänristit pystyyn ja vielä jos mahdollista laittaa ne (sulaan) maahan asti nii pysys ehkä pitempään pystyssä.
Nii ja jonkunlainen saha tai kirves olis hyvä olla varusteena, jolla saa reiteille kaatuneet puut / oksat / risut raivattua pois.
Olispa kauhian mukava jospa näihin reitinhoitotalkoisiin osallistus muutkin ku yhden käden sormin laskettavissa olevat jokavuotiset aktiivit, pääsis meinaan jokainen hiukan vähemmällä raatamisella nauttimaan valmiista ja hyvin hoidetuista reiteistä.  8)

Ps.Ps. Joet, järvet, lammet, yms. vesistöt eivät täällä vielä kestä, jää on ehkä n. 3-5 cm.
Toholammin alueella reittien jokiylitysten lähellä on joka paikassa kyllä maantiesilta, jonka kautta kannattaa kiertää ehdottomast, tämä sillan kautta ajo lienee sallittu poikkeama reitiltä, kun kerran vesistöt ei kestä.
Eiku kaikki vaan reitinpolkemiskunnostustalkoisiin... hopi,hopi :) :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 09, 2013, 18:23:15 ip
No on sitä näemmä muuallakin alettu pohjien tekoon >>>http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=102315.45 (http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=102315.45)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 11, 2014, 20:32:20 ip
Joo... on se ilmoja pidelly  :o
Ei auta jukulauta, aikansa kuluksi on kävellen tsekkaillu kelkkareittien kuntoa, kaatuneita puita sahailtu reitiltä, jätkänristejä ja opasteita korjailtu vähän siellä sun täällä,,, ei ole muuten pöllömpää hommaa.
Sykäräinen-(kurssarihaara)- kanasaari- pikkurata ok... Sykäräinen- Raikonlampi väli hoidettu kuntoon, samoin lestin puolella (metsähallituksen reitti) pikkurata osuus merkattu.
Huomenna  taas johonkinpäin olis tarkotus suunnistaa...  ::)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 12, 2014, 15:46:17 ip
Ullavanjärvi(ranta /viitasalontie)- Kunnankämpän risteys kahlattu, raivattu ja merkattu... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 29, 2014, 10:52:16 ap
Niin se meni tämäkin "talvi"... :o
Merkit pitäis keräillä taas pois, eiköhän ne ala olla jo senverran sulanu että irtoaa maasta.
Selvintä on että, Jokainen joka ne laittoikin, hommaa ne alueeltaan pois ennenkun viljelijät alkaa peltohommiin  8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Huhtikuu 29, 2014, 21:53:18 ip
Kyllä nyt jäi minulta kerämättä selästä tulee rauvat ulos ja käet melkin poikki . :o Ehkä äestävät sekaan merkit :'(
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Huhtikuu 30, 2014, 22:37:46 ip
pohojapuolen oon keränny jo ennen kommentteja,eteläpuoleen en koske. Merkit laitettu hyllyyn niin että ne on syksyllä helppo viedä oikeaan suuntaan  ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 01, 2014, 14:05:30 ip
Sykäräinen kerätty, pohja- ja etelä- puolelta, palonevan ja kurssarin haaran pelloilta myös. Finnspringin haaraan ei keretty edes merkkejä laittaa... :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 28, 2014, 21:55:16 ip
Reittien tsekkaushoito on nyt aiheellista, viime talvi jäi väliin ajojen ja lanausten osalta joten risukko on vallannut ajourat , kaatuneita puita ja reiteille kasvaneiden risukoiden poisto aloitettu omalta osalta !
Eihän tuota paljon ole ehtinyt, mutta jotain kuitenkin jo.
Sykäräinen- kurssari hoidettu, sykäräinen- paloneva...

Autolla kävin pikkuradalla, siellä oli merkit ja opasteet säilynyt viime pystytyksen jälkeen 8)
Sykäräinen ja Toholampi Kk alueilla on Merkit pystytetty pelloille yms.paikkoihin josta ne on jouduttu keräämään kesäksi pois !

Reiteillä on nyt kyllä paljon raivaushommia ja pohjia saa samalla polkea, raivataan nyt ainakin isommat kaatuneet puut ja tiheimmät risukot pois, eiköhän ne loput lähde sitten möyryn lanalla, kun tulis lisää lunta ...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 07, 2015, 14:22:56 ip
Onko kelkoilla ajettu sen verran, että tohtisi joku lähteä Möyryllä baanalle?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 07, 2015, 15:56:37 ip
Käytiin Veikon kans Möyryllä ilman lanaa tallilta sieviinpäin, meno toppas kokonaan vähä ennen sievintietä pahaan taipuneeseen tykkylumi pajukkoon. Tarvii moottorisaharaivausta siinä. Tarvis nyt KAIKKIEN työpanosta että saatais raivattua urat auki. Urilla on varmasti tuulenkaatoja ja isoja taipuneita lehtipuita jotka pitäs saada raivattua pois ennen möyryllä tamppaamista. Möyryssä sen verta kallis tuulilasi että ei kannata sillä väkisin puskia ryteikköön. Pitäis saada jonkunlaiset talkoot pystyyn, parin miehen porukoita kelkoilla jakaa eri suuntiin varustettuna vesureilla/kirveillä ja moottorisahalla. Yks porukka sitten möyryllä kun pahimmat on raivattu eestä pois. Asiasta toiseen olipa keparissa taas juttu, Kepomoke:n porukoitten mielestä parhaat urat on mm. lestillä ja heidän kerhon urat ulottuu Nivalaan asti >:(
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 07, 2015, 23:43:51 ip
Ville ja hena lähti tänään Möyryllä ilman lanaa reitille, puskulevyllä täyttään ojia ja raivaamaan reitille kaatuneita puita Toholammin Kk;lta Tokonnevaa kohti, tarina ei kerro mihin asti "pääsivät"...
Itse kävin nyt iltasella (pimeässä) Sykäräisestä muutaman kilsan hemputtamassa reitille taipuneista puista lumet pois, (kohdilla on tarkka maanomistaja, joka ei hyväksy puiden kaatoa...
Perikankaan (marjakankaan) metsäautotielle asti ehdin, kun piti palata vesipäämärkänä kotio saunaan ja valmistautuun aamun koitoksiin pääelinkeinon parissa...
Jatkuu heti kun ehtii...  8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 08, 2015, 17:00:37 ip
Kävin tänään turvesuolta kunnan kämpälle päin putsaamassa reitin.Kämpältä ullavan risteykseen piti putsata. Ihan tukossa on Ullavaan ja Sykryyn menevä reitti.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 08, 2015, 23:31:22 ip
Minun oli tarkoitus tänään tarkistaa Ullavan puoli Ahonsalon tieltä.
Kelkassa sen vähän bensiiniä, että tankin kautta piti mennä,
mutta yllätys, Ali-Haapalasta ei saanut bensiiniä.
Sähkökatkot oli hajottanut siellä bensa-aseman,
joten jää ehkä huomiseen tuon reitin tarkastus.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 09, 2015, 08:05:13 ap
No mistä kautta pojat on möyryllä sykryyn menny jos ura on tukossa, tomoke:n fasen sivuilla lukee että T:pi-sykry ajettu ?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 09, 2015, 19:05:37 ip
Ville tai Henri osaa sanoa tuohon parhaiten. Epäilen että lyhyintä reittiä...ainakin tienvarsi näytti olevan alkumatkan reitti.
Ei ollut tänäänkään onnea, kun Ali-Haapalasta ei saanut vieläkään bensaa. Kelkassa niin vähän bensiiniä, että en tohtinut lähteä järvellä etsimään aukkoa
Toholammin suuntaan ja toiseksi siinä olisi ollut vielä vähän matkaa tutkiin Ullavanjärven tieltä Ahonsalon tien välimaastoa tutkiin ja siitä etiäpäin.
Ensi kerralla parempi tuuri.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: v.i.p - Tammikuu 12, 2015, 13:40:25 ip
Ihan kelkkareittiä ajelimme sykäräiseen.  :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 13, 2015, 07:13:46 ap
Eilen Sampo ja Timo ajoi tampparilla Sykäräinen paukaneva(kanasaari)-Purontaka (pohjapuolen reitti).
Hattua täytyy nostaa, Lähtö viivästy lehmän poikimisen vuoksi, ehtivät vielä iltanavetalle takaisin... ;D
Hommia tuolla pätkällä oli ollut kuulemma tosissaan, kaatuneita tukkipuita ristiin/rastiin, kallistuneita räippiä yms. siltä väliltä.
Tervalamminnevalla märimmät paikat joutui kiertämään tampparilla, silti oli sula neva menannut "syödä" nämä urhot, joten tampparin jälki ei mene aivan reittimerkkien mukaisesti tuolla nevalla, kelkalla voi sitten oikoa jäljen merkkien mukaan...
Käykää ajamassa kelkoilla tuonnekin lisää pohjia...Samalla saa raivata mahdollisesti uudet kaatuneet puut pois... 8)
Jatkuu huomenna... ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: nelitahti - Tammikuu 14, 2015, 23:00:59 ip
Talkoo laiset näkyvät saapuvan kylän pintaan johan päivälle tuli mittaa :'( vein aamulla 8.30  ja takaisin 22.30 Ei huonoja miehiä   raivasiva purontaka kunnan kämppä toholampi reitin SUUR KIITOS 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 15, 2015, 15:17:34 ip
Oltiin Tipin kansa eilen 14h talkoissa. Matti U voisi kerätä toisen porukan viikonlopuksi talkoisiin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: v.i.p - Tammikuu 15, 2015, 16:44:03 ip
Täälä ois pari innokasta tampparikuskia. Onko se kunnossa?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 15, 2015, 17:57:12 ip
Jos minun kans innokkaita talkoolaisia on, niin soitappa ja sovitaan. 044-3624360
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 15, 2015, 19:01:19 ip
Pientä korjausta tuohon nelitahin kommenttiin. Purontaka-sykrynreitin risteys raivattu hyvin, ehkä loppupäässä ois vähä vesurihommia. Siinä välillä meni jo 5 tuntia. Siittä ullavaa kohti alkoi heti helvetinmoinen taipunu tykkylumi lepikko. Puskin  tampparilla vuorotellen kummallekin puolen puita että ees pääsi läpi. siellä ois nyt kelkoilla liikkuville raivaajille töitä. Samaten kunnankämpälle menevä Ullavanpuoleinen ura sen suoran pätkän verran täysin tukossa vaikka Manne sen kerran jo vesurilla avannu. Siellä sama juttu,puskin tavaran kahtapuolta enkä katsonu enää taakseni, kelkoilla miehiä töihin raivaamaan loput. Samaisesta risteyksestä 5metriä Ullavaan päin alkaa heti samaa paskaa, nostin sen verran levyllä ensimmäisiä puita että pääsee kelkoilla alta. Myös kämpän risteyksestä mahtavalle baanalle päin on ryteikköä jonkun matkaa. Pudonnut pyyhkijä olikin mallia kuorma-auton, kävin Baanalta ostaan ja varmistin olemattoman kiinnityksen nippareilla, puhdistettu lumista ja ajettu talliin. Nesteet tarkistamatta !!!! Mun mielestä nyt pitäis ajaa sähkölinjan alus-kopsanneva-ullavantie edestakaisin niin sais sille leveät pohjat. Sitten suunta Sieviin päin. Enkä laittais vielä lanaa perään ennenkuin on kerran menty urat "nupilla" läpi. 24 päivä olevan TT-tapahtuman johdosta viikonlopulle ois pakko saada porukka talkoisiin että saadaan urat edes läpiajettavaan kuntoon. Mistään mitään en tiedä mutta nää on vain faktoja :-X
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 15, 2015, 19:33:57 ip
Sunnuntaiaamupäivällä olis mahdollisuus tulla kelkan kans talkoileen. Olisko muita innokkaita ja missä treffattais?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 15, 2015, 20:45:22 ip
Möyryyn varmaankin voi laittaa sahat, kirveet ja vesurit kyytiiin, kun itellä ei oikein kelkassa oo paikkaa? Entäs onko moottorisahaa? Tuun ABC:lle kympiks sunnuntaina.  8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 15, 2015, 21:17:46 ip
Nyt kun järkevästi ajatellaan, kun tamppari on Tohkk;lla tallissa, lähdetään tampparilla lauantaina sieviin päin, ei lanaa vielä perään.
Tuonne tampparitallille kokoontuminen (klo 9.00), mieluummin tamppari liikkeelle heti aamusta, ja kelkkapartiokin mahdollisimman aamusta (päivänvalolla)...
Tuossa sivin reitissä menee varmasti koko lauantai päivä, kun takasinkin pitää tamppari ajaa.


Sunnuntaina lähtö tampparitallilta myös samoihin aikoihin (klo.9.00) , ajetaan kopsannevan lenkki, eli se lähtee abc;ltä pelloilta kannukseen päin, ja kiertää kopsannevan kautta ullavantielle, siitä kunnankämpänkautta -Ullavanjärvelle...luulen että tuossa menee kyllä myös iltaan asti.
Varatkaa omat eväät mukaan.../kaffi ja ruokatunti on työaikalainvastaisesti vain 15 min... ;D

Mukaan saa tulla vaikka ei heti alkurynnäkköön ehdikään...  ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 15, 2015, 22:03:56 ip
No, mäpäs tuun pyhänä 9.00 tallille kans.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 15, 2015, 22:09:46 ip
Allkirjoittaneella on oikeista töistä vapaa viikonloppu (mamma huolehtii perheen toimeentulosta viikonlopun ajan..., joten voin toimia möyryn kuljettajana la-su, RoopeH lähtee apukuskiksi (.
Mukana möyryssä 1 moottorisaha/stihl + teräöljy+sahabensa+vesuri+oksasaha.
Tampparilla kannattaa ajaa jälki edellä, isommat puut toki sahaillaan /raivataan jos ei puskulevyllä ylety, on helpompi raivata loput tampparintelan jäljellä kuin umpihangessa munia myöten.
Nelitahdilta saa lainaan moottorikelkan reen/lisälaidoilla jos tarttee raivauskalustolle/eväille yms tarvikkeille kuljetuskapasiteettia(ilmoita jos tarvitset, niin se toimitetaan tallille), siihen voidaan varata mukaan myös hyvät/kuivat makkaranpaistonuotiopuut, eiköhän se notski ehditä jossain välissä tehdä...
Ps. jos joku ehtii ja risukoista pääsee, voi käydä kelkoilla polkeen pohjia sievinreitille ja tuonne kopsannevan lenkille+ ullavanjärvelle ?

Siis lauantaina klo. 9.00 lähtö tampparitallilta sieviin päin.
Myös sunnuntaina klo.9.00 tampparitallilta kopsanneva-Ullavaan päin.

Ps. Kelkkakerho tarjoaa kaikille talkoisiin osallistuneille mukana oleville itse paistaen notskimakkarat ja finnspring juomat/ 30 makkaraa riittänee???...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 15, 2015, 22:59:57 ip
Tuo möyryssä muiden talkoolaisten vesurin/kirveen ym. työkalun pitäminen ei oo terveellistä, koska möyryllä joutuu koko ajan puskee sivuille ja peruutteleen välillä. Siellä on sitten kelkkoja ja miehiä telojen alla jos huonosti käy. Samoihin aikoihin kun Jyrki näemmä on ilmoittanu möyrykuskiks niin sama homma  päätettiin ottaa Mannen kanssakin :-\ o täytyy sitten lähteä kelkalla ja reellä, mun rekeen ainakin mahtuu työkaluja. Se Veikon reki kannattaa ottaa jonkun ehdottomasti kans mukaan varsinkin jos lähdetään kahteen suuntaan.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 15, 2015, 23:13:11 ip
Lauantaina ja Sunnuntaina klo 9.00 talkoot. Tavataan Möyryn tallilla.
Lauantaina jaetaan porukka, jos meitä tulee useampi? Osa lähtee Toholammin sydänmaille ja osa Sieviin päin.
Möyry lähtisi Sieviin päin kanssa.
Sunnuntaina kylältä Ullavaan päin linja-alustaa möyryllä ja sitten Ullavaa kohti.

Laittakaa viestiä, ketä lähössä ja kumpana päivänä tai molempina.

Lauantai                              Sunnuntai
Matti                                    Matti
Palkkionmetsästäjä (möyry)   Palkkionmetsästäjä (möyry)
RoopeH (möyry)                    RoopeH (möyry)
Manne                                  Jake
Tipi
tsoukela (Christian J.)
lapsivesipyssy (Jesse A.)
Matti Koskela
Jari K.
Janne K.
Esa K.
Markus A.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 16, 2015, 23:51:57 ip
Roope H luovuttaa Apukuskinpaikkansa möyryssä kokeneemmalle moottorisaha käyttäjälle( 15 v.)...
Eli tampparikuskit Manne ja Tara ja palkkionmetsästäjä vuorottelee...(Ajattelin vain että, ajan nyt kun olisi piiiiiitkästä aikaa vapaa koko viikonloppu, palkkionmetsästäjä seuraavan kerran viikonloppuvapaa 5 viikon kuluttua), kukin vuorollaa taran kelkalla tampparin perässä...
Pari kelkkaaraivaajaa tuohon perään mukaan.
Ei ole kannatusta ajaa tampparin perässä yhdeksän muuta kelkkailijaa, vaan sovitaan aamulla, ketkä lähtevät raivaamaan kelkoilla muualle kuin tampparin perässä nenää kaivellen...
Hyödyllisempää että 7 kelkkaraivaajaa aloittaa jostain muualta hommat.
SampoA ja TimoA aikoi myös lähteä "siistimään" paikkoja syk-ullavajärvi pääreitille...
Samoin aikoivat härkänevan kelkkailijat, HarriH, JariH, Juha-jaakko?, ja ehkä joku muu siistivät vielä pääreiittiä Pikkurata-syk-ullavanjärvi... :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 17, 2015, 11:56:20 ap
Roope H luovuttaa Apukuskinpaikkansa möyryssä kokeneemmalle moottorisaha käyttäjälle( 15 v.)...
Eli tampparikuskit Manne ja Tara ja palkkionmetsästäjä vuorottelee...(Ajattelin vain että, ajan nyt kun olisi piiiiiitkästä aikaa vapaa koko viikonloppu, palkkionmetsästäjä seuraavan kerran viikonloppuvapaa 5 viikon kuluttua), kukin vuorollaa taran kelkalla tampparin perässä...
Pari kelkkaaraivaajaa tuohon perään mukaan.
Ei ole kannatusta ajaa tampparin perässä yhdeksän muuta kelkkailijaa, vaan sovitaan aamulla, ketkä lähtevät raivaamaan kelkoilla muualle kuin tampparin perässä nenää kaivellen...
Hyödyllisempää että 7 kelkkaraivaajaa aloittaa jostain muualta hommat.
SampoA ja TimoA aikoi myös lähteä "siistimään" paikkoja syk-ullavajärvi pääreitille...
Samoin aikoivat härkänevan kelkkailijat, HarriH, JariH, Juha-jaakko?, ja ehkä joku muu siistivät vielä pääreiittiä Pikkurata-syk-ullavanjärvi... :o

Kuulostaa ihan tekemisen meiningiltä!  ;D Sain eilen kelkan kytkimen jousen takuuhuollosta ja huomenna olis tarkoitus ilmaantua aamulla tallille.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Tammikuu 17, 2015, 20:18:53 ip
Tänään nähtiin tosi hyvää talkoohenkeä Toholampi-Sievi reitillä.Ihailtavaa oli nuorten kelkkailijoiden osanotto talkoo töihin.Iso kiitos heille.Olisi ollut liian pitkä päivä, jos ei Tomi ja Ville olisi tullut meitä hakeen pikkuratan varresta.Kiitos myöskin heille avusta.Eiku lisää talkoo-hommia vaan!!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 17, 2015, 22:42:16 ip
Tamppari lähti "pienen" huoltotyön jälkeen aamulla sieviinnpäin (tara ja manne).
Nuorten kelkkailijoiden raivaus n. 10 henkinen joukko lähti kelkoilla, osa edellä osa tampparin perässä.
Saatiin se sievin reitti raivattua pikkuradan yli, takkulamminneva jäi ajamatta, siellä ei kyllä raivaamista olekaan, ko. neva on nyt vetinen/sula ja tampparillakaan sitä ei voinut ylittää, oli palattava nevalta takaisin kun meinas upota...
Tuo sievin reittiin yhteys loppupätkän. 1.3 km, Takkulamminneva pitää käydä polkemassa kelkoilla että jäätyy, jotta tampparia kantaa.

Sampo A ja Timo A kävivät raivaamassa purontaka risteyksestä kunnankämpän risteykseen.
Palkkionmetsästäjä ja RoopeH raivasivat Sykäräisestä Ahonsalontielle asti(ullavaan päin) Jari Haap... yhtyi tähän porukkaan raikonharjun penkkatiellä.

Toholammin alueen Reitit on nyt pääpiirteittäin saatu läpiajettavaan kuntoon.

Huomenna Möyry (lavettikyydillä) käy vielä puhkaisemassa Ullavanjärven rannasta (viitasalontieltä) - Ahonsalon metsäautotielle asti raivaamattoman pätkän n. kolme (3km)kilsaa.

Toholammin alueen reitit on sitten läpikäyty, lukuunottamatta kopsannevan lenkkiä, tuolla voitte käydä kelkoilla polkeen n. 3-4 kelkan levyisen jäljen, (raivata sielläkin saa oma-aloitteisesti käydä) onpa möyryllä helpompi sitten lanan kanssa sekin vetää...

SUUUUURKIIIIITOS KAIKILLE RAIVAUSTAKOISIIN OSALLISTUNEILLE... :) 

PS: Jake_soomi sinulle ei valitettavasti sunnuntaille jäänyt nyt mitään töitä.... ;D Hienoa että olisit osallistunut...Tule toki ajelemaan, ja jos jossain on huomaamatta jäänyt raivaamaton paikka, ota varuilta vesuri/kirves mukaan... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 17, 2015, 23:00:13 ip
Senverran vielä tuolta Sievin suunnan raivuusta että pikkuradalta 1-2km Lampille päin on pelkkä tamppari mennyt (vesurityöt tekemättä) ja sen Itäojan? ylityksen jälkeen pitäs saada nuoli vasemmalle sille uudelle tielle. Siinä kohtaa menee pian sormi suuhun että mihis tästä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 18, 2015, 09:43:09 ap
PS: Jake_soomi sinulle ei valitettavasti sunnuntaille jäänyt nyt mitään töitä.... ;D Hienoa että olisit osallistunut...Tule toki ajelemaan, ja jos jossain on huomaamatta jäänyt raivaamaton paikka, ota varuilta vesuri/kirves mukaan... 8)

TaRa vielä soitteli illalla ja kyseli vänkäriks Möyryyn. Käydään ajamassa se Viitasalon tieltä - Ahonsalon metsäautotielle tuleva pätkä. Otan vesurin matkaan, jos jotain katkottavaa sattuu olemaan. Moottorisaha siellä vissiin Möyryssä olikin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 18, 2015, 17:40:49 ip
Nyt on puhkaistu Möyryllä Ullavassa Ahonsalon metsäautotien-Viitasalontien välinen 3km pätkä. Ajettu kahteen kertaan. Nyt ois helppo kelkoilla mennä raivaamaan puut/risukot pois, sitä nimittäin on sitten reilusti siinä penkkatiellä . Raivaussaha tai/ja vesuri mukaan. Käytiin kääntymässä kunnankämpän risteyksessä, nyt sekin väli on tampattu leveäksi.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 18, 2015, 19:10:58 ip
Viitasalon tieltä Ahonsalon tietä kohti alkaa metsätyöt 19.1.2015 tai vähän myöhemmin.
Ehkä samoilla paikoilla kuin toissavuonna. Puita ajetaan kumminkin alueelta Viitasalon suuntaan.
Omistaja meinasi mennä lumenkaatopuita hakemaan jo tulevalla viikolla.
Myöhemmin paikalle saapuu kuulemma Moto ja itse omistaja kuskaa puita kelkalla.
Niin kuin toissa vuonna, alueella pitää ajaa hiljaa. Vauhti on kuulemma aiheuttanut
reitille kuoppia ja vaikeuttanut tukkien kuskaamista. Itsessään myös vauhti aiheuttaa
vaaratilanteita. Pidetään siinä vauhti kurissa 20km/h - 30km/h, että saamme jatkossakin
käyttää kyseistä reittiä.
Uhkaus reitin sulkemisesta on annettu, jos ajot ei siinä parane.  ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 18, 2015, 21:10:45 ip
Eihän siinä ole ees tänä vuonna  kukaan ajanutkaan, jossei ole sitten käynyt Ullavasta päin kääntymässä   ??? Kyllä kai tuommoselle uhkaukselle pitäis jotain perusteita olla.? Nytkin tamppasin sen loppupään niin leveäksi että pitäis olla hyvä vetää rekeä siinä.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 18, 2015, 22:53:29 ip
Hieno homma...Nyt on saatu Toholammin reitit raivattua pääpiirteittäin puhtaaksi, joillain osuuksilla on saattanut jäädä hiukan kiireessä risukkoa, lisää kaatuneita puita saattaa olla, ne poistetaan tottakai kun kohdalle sattuu...
Seuraavaksi möyryllä aletaan lanaan reittejä. Alkavalle viikolle lupaa parinkymmenen pakkasia(-20), lanaukseen ihanteellinen keli...
Sovitaan lanauksista huomenna... 8)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: v.i.p - Tammikuu 18, 2015, 23:03:58 ip
Kannattaako noita lanata ennen ku tulis lisää lunta? Olihan nuo nii hyvännäkösiä ilmanki lanausta?  :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 19, 2015, 05:38:58 ap
Maanomistajan uhkaukset tulevatkin toissa vuonna tapahtumien takaa...silloin kun hän oli puita ajamassa.
Tällä hetkellä varmasti onkin hyvä aloittaa puunajon, kun siinä ei ole vielä rällätty.
Kunhan vain pidetään siinä vauhti kurissa 20km/h niin hyvä niin. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 21, 2015, 22:54:38 ip
Tamppari ajaa nyt parhaillaan reittejä lanalla(Sampo A). ojiin pusketaan lunta sekä nyt pakkasessa reitiltä  risut katkeaa mukavasti...
Toh-sievi ajettu.
Toh-ullavanjärvi ajettu.
Tänä yönä tulee purontakaseen ja huomenna sykäräiseen, sieltä kanasaareen ja takaisin.
Tarkoitus on tamppari ajaa lauantaiksi TT-Bubin eteen Kelkkatapahtumaan näytille, jolloin myös toholammin reitit on ajettu lanalla läpi.

 
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 22, 2015, 07:20:54 ap
Yöllä saavuttu kotia.Ullavan baana tukossa kaatuneita puita risua metrin korkeudella.Mutta onpahan nyt lanattu jos oisin tiennyt että sitä ei oo yhtään raivattu ois jäänyt ajamatta.Oma saha ei suostunut käynnistymään et seuraava joka menee kannattaa ottaa moottorisaha ja vesuri mukaan jos meinaa päästä läpi.Joudui lanalla painamaan isoimmat puut maahan että pääsin yli näkyvät lanan jälkeen nousevan takas.Raikon harjun jälkeen baana on hyvä muutama risu nousi ylös mut ei mitään suurta.Kone on nyt purontakasessa jos joku joutais lähteen jatkaan ite en pääse tänään.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 22, 2015, 11:42:00 ap
Kyllä tuo piti olla tiedossa että se penkkatie on ajettu vain möyryn nupilla kahteen kertaan läpi, että pääsee kelkkamiehet vesureineen raivaamaan. Sais vain löytyä Ullavasta sen verran talkoomieltä uranhoitoon, sehän ei vissii periaatteessa kuuluiskaan meiän hoiettavaks.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 22, 2015, 12:49:17 ip
Joo eiköhän siellä joku ala hommiin ku yrittää ajaa siitä läpi.Sitä ei onneks pääse kiertään mistään et on pakko ottaa teräase käteen.Lana lähtee tänään käymään tervalamminnevalla ja menee purontakasenkautta sykäräiseen koitan sit huomenaamuna lähtiä aamusta klo 7 Sykäräisistä paukanevalle . Löytyiskö ketään joka ajais Sykäräisestä Toholammille Lauantai aamuks.Voisin olla ennen puoltapäivää takas Sykäräisis.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 23, 2015, 22:23:20 ip
Möyry lanannut tänään Sykäräisestä kirkonkylälle, kuskinvaihto Ullavantiellä. Siittä Kopsannevan ja linjanalusen kautta ajettu huomiseksi näytille Kelkkamiitinkiin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Tammikuu 24, 2015, 10:07:08 ap
Mikähän mahtaa olla jäätilanne Ullavanjärvellä? Uskaltaako näiden pakkasten jälkeen surutta järven yli Ali-Haapalalle hurauttaa?  ???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 26, 2015, 19:01:57 ip
En itse ole vielä ehtinyt käydä ullavanjärvellä, mutta on sieltä ainakin ajettu, huhu kertoo että jäätä n. 20-30 cm, liekö totta ???

Ps. Viime viikonlopun ToMoKe kelkkamiitinki onnistui hienosti, kelkkoja kävi TT-Bubissa makkaralla ja kahvilla runsaasti.
Illalla after Party tuotti myös erittäin hjuvin....

SUURKIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE ! TALKOOLAISILLE, SPONSOREILLE JA MUILLE MUKANA JÄRJESTELYISSÄ OLLEILLE...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Helmikuu 04, 2015, 10:31:58 ap
Kuinkas lumipyryt on reitit tuiskuttaneet tukkoon ja oliko tarkoitus lanailla lähiaikoina?  ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Helmikuu 04, 2015, 11:58:44 ap
Itse en ole ajellut muutakuin Lauantaina kunnankämpän lenkki reitin kunnostuksen merkeissä. Tällä viikolla on lupailtu sähköt möyrytallille niin pääsee korjaan pikku vikoja,irronneita lanan takavaloja,peilejä ym. Sen jälkeen ois tarkoitus lanailla sen mukaan miten kukin joutaa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 12, 2015, 22:34:08 ip
Lanaukset on ollut stopissa suvikelin vuoksi, nuoskalumi ei onnistu lanata kun "lumipaakki" lanan edessä kasvaa ja kasvaa,eikä edes tipahda kuoppiin, vaan kerääntyy teriin...
Joten nyt kun on luvasssa pakkasia, aloitetaan lanaukset heti perjantaina miten ehditään...
Perjantaille näyttää tulevan pakkasia, tamppari pitäisi saada liikkeelle reiteille, sievinreitti on ajettu ennen nuoskakelejä, joten se on hoidettu.
Toholammilta-ullavanjärvelle-sykäräiseen pitäisi ajaa... finnspringiltä kunnankämpälle menevä hiihtolatu "pohjat"  olisi tarkoitus ajaa nyt myös mahdollisimman pian  !
Kuka(ketkä"ajurit") ehtisi lähteä perjantaina toh.kk;lta tampparilla reittilanaukseen ko. suunnalle...?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Helmikuu 14, 2015, 18:16:33 ip
Kävin eilen toimittaan kolmiot tien varteen, siellä missä uusi tie katkaisi kelkkareitin.
Se uusi tie mikä lähtee Hongiston vierestä ja menee kohti Tokonperää ja Pikku Hongistoa.
Ajavat mursketta siellä, niin ei kukaan hurjastele alle. V.I.P ilmoitti asiasta.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Helmikuu 14, 2015, 20:35:30 ip
TaRa ja Manne hoitanut lanauksen T:pi-Ullavanjärvi-Sykäräinen, Lampilta tienvarsiuraa pitkin. Tamppari nyt Yläpään miesten käsissä ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 15, 2015, 01:05:49 ap
Tara ja Manne viety Sykäräisestä tamppariajon jälkeen "taksilla" kotiin...Kiitos ajosta...
Palkkionmetsästäjä ajeli tampparin Finnspringille la. iltana.. sunnuntaina aamusta Hannu A ja Harri H ajavat tampparilla pohjat Finnspring-Kunnankämppä hiihtoladulle... toivottavasti eivät uppoa raikonnevalle...
Tarkoitus jatkaa tämän jälkeen Syk- Kanasaari-Syk, ehkä purontakasen lenkki ? se on kyllä pysynyt aikalailla kuosissaaan, vähäisemmän liikennöinnin vuoksi.
Purontakasen reitillä ajetaan myös mursketta Toholammin tien ylityksen jälkeen ( raikoonpäin) n. 1.3 km;n matkalla, voi olla aika hankala pätkä tällä hetkellä kelkkailla!
Kunhan saadaan "yläpään" reitit ajettua, jatketaan takaisin Toh;kk"lle...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 15, 2015, 22:13:46 ip
Allekirjoittanut uhrautui ajamaan tampparilla Finnspring-kunnankämppä hiihtoladun, se hoidettiin läpi eestaas, jouduttiin hiukan hikipäämärkänä myös raivaushommiin HannuA;n kanssa. Mahtava luisteluhiihtopaana siitä kuitenkin saatiin aikaiseksi...
Kävin lanaamassa vielä kelkkareittiä finnspring-/pääreitti- raikonharju-sykäräinen. Tasasta tuli...
Huomenna HenriP jatkaa lanauksia Syk-Paukaneva-Purontaka ja takaisin Sykäräiseen.
Purontaka lenkin eteläpuoli ajetaan myös, jonka jälkeen kohti Toh.Kk;ta.
Saadaan hiihtolomaviikoksi baanat kuntoon... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: v.i.p - Helmikuu 15, 2015, 23:24:14 ip
Eikö se kone kannattais jättää sampolle (jos sampolle sopii?) ja ajaa siittä lampille sitte joskus ku on tarvetta. Eikö tuo oo turhaa hinkata 3 kertaa sykryy 4 päivän sisää? Mietein vaa et tuskin tomoke racea tulee ku ei taida olla järjestäjiä ettei loppuis rahat kesken.. Mistään mitää tietämättä ja metriäkää ajamatta mut rahallisesti (lainassa) tässä kuitenki jonku verran mukana... Jatkan silmätippojen tiputusta. Ajelkaa jokka pystyy ku on näin komeet kelit. Ei muuta.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Helmikuu 16, 2015, 07:05:10 ap
Joo saa sen tänne jättää.Kävin eilen Purontakasen uudella penkkatiellä katsastaan tilanteen autolla siihen sais tehtyä penkalle kelkanlevyisen uran että ei tarttis ajaa sepelillä kun sitä rupee siihen tuleen.Pitäiskö möyry jättää kuiteski hiihtolomaviikoks härkänevan suuntaan jos tulee lunta saisivat ne ladut ajettua.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Helmikuu 16, 2015, 07:45:48 ap
Täällä päässä on linjanalunen Kannukseen päin aivan helevetin patilla, Kannuksesta voimalinjaa tai nevojen kautta tulijat käyttää sitä uraa. Pitäs kai seki jossain välissä saada kuntoon?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Huhtikuu 08, 2015, 21:26:59 ip
Perustin oman pienen talkooporukan itseni kanssa ja keräsin jätkänristit kylän pohjapuolelta kesäteloille, eksykööt kuka vielä ajelee :P
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Huhtikuu 08, 2015, 23:47:08 ip
Finnspringin haaralta kerätty myös reittimerkit pois...samoin syk-finnspring väliseltä hiihtioladulta aurakepit...
Muualta sykäräisestä kerään kun maa sulaa, kun ovat merkit maassa vielä jäässä...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Toukokuu 06, 2015, 14:45:56 ip
Alakaa kohta hävettää kerholaisena kun jätkänristit vielä paikallaan kylän eteläpuolella, osa pystysä, osa nurin. :-[
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Toukokuu 09, 2015, 17:50:45 ip
Käyn kerään maanantaina, kun alakaa vapaat...jos saan tuosta autoa lainaan, millä se onnistuu.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 26, 2015, 09:58:40 ap
Huomio !
Reittimerkkien laittajat.
Nyt on luvannut pakkasia, reittimerkit kannattaa käydä laittaan mahdollisimman pian, märkä maa jäätyy nyt nopeasti ja kokemuksesta jäätyneeseen maahan merkkien asennus on hankalaa jopa mahdotonta.
Aloitan merkkien asennukset tänään sykäräisessä... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 26, 2015, 12:45:14 ip
Sykäräisessä asennettu eteläpuolen merkit ja paikoillaan olleet oikaistu, maa ei ole vielä nurmipelloilla yhtään jäässä, fältätyillä pelloilla alkaa olla muutaman sentin jää.
Kaffet hörppään ja vaihan kuivan paidan, lähden nyt asentaan pohjapuolen merkkejä... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Joulukuu 26, 2015, 13:40:57 ip
Eihän tuonne tarkene vanaha Erkkikään tänään mennä ???, Jyrki on kone ;D Joko Matti on käyny ajaan gepsille sen uuden reittimuutoksen että kerkiää uuteen karttaan?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 26, 2015, 16:18:57 ip
...Sykäräinen merkit asennettu, uusin samalla heijastimia, linnut tai joku niitä nokkii irti :o...
Puukkonevalla ja kurssarinhaaran merkit kävin laittaan.
Muutamia tuulenkaatoja sahailin stihlillä sivuun...
Siellä tokossa reittimuutoksesta pitää käydä Heimo K;n kans paikanpäällä sopimassa kun hän tulee saksasta muutaman päivän päästä kotiin, aiko soitella kun hän on maisemissa.
Eli jos en itse ehdi, niin joku muu (Manne tai Tipi tai Veikko tai Matti Tai...) voi käydä tsekkaan tuon reittimuutoksen Heimon kans päivänvalossa...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Joulukuu 26, 2015, 20:10:36 ip
Vaan eikö se muutos ollutkaan vielä tiedossa että ois jo saanu gepsille sen?. Eihän se kohta voi enää ennättää karttaan mukaan?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 26, 2015, 23:16:31 ip
Härkkiläntien ja tokontien läheisyydessä pitää kuulemma reittiä vielä vetää hiukan eri kohdasta ?
Selvää en saanut Heimon selityksestä, mutta paikanpäällä selviää, yksi silta pitää kuulemma tehdä kun jonkunlainen umpvesiiputki pitää kiertää???
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 27, 2015, 18:44:08 ip
Puhuttelin kaivinkoneurakoitsijaa joka on sen painevesiputken sinne härkkilään kaivanut, sanoi ettei hänen mielestä putki voi mitenkään jäätyä vaikka sen yli kelkkareitti kulkeekin, putki kaivettu 2 metrin syvyyteen risteävästi penkkatien alle, ylihän tuosta kohdasta vaan mennaan ...
Kaivinkoneyrittäjä antoi  ko.ojitusalueen projekti päällikön puhelin numeron, soittelen hänelle huomenna.
Eli uusi linjaus tulee (kunnankämpän reitistä- hongistosta tulevaa metsätietä härkkilään tokoon menevälle tiellä, josta n. 50 metriä tietä ja ollaan vanhalla reitillä, joka menee raikonlamminristeykseen.
Näin minä asian ymmärsin, no täytyy puhutella vielä sitä Heimoa...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 28, 2015, 22:04:09 ip
Pelloille ja erityisesti Fältätyille alkaa olla kiire laittaa reittimerkit, maa jäätyy.
Itellä menee tää viikko töissä...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Joulukuu 30, 2015, 22:29:13 ip
Löytyykö kirkonkylältä mönkijää ja peräkärryä ja innokkaita reittimerkkien laittajia juustolalta (korjaajantieltä) joelle (pohjapuoli sekä joelta etelä puolelle ABC;lle ja siitä ullavan tienvarsireitille asti pitäis tsekata reitti ja merkit ????
Jos homma hoituu niin tähäninnokkaat  ilmoittautumiset  ;D
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: ManneM - Joulukuu 31, 2015, 21:28:16 ip
Minä ja Tipi. Ruvetaan laittamaan merkkejä huomenna kelo 10.00. Oishan se mukava kun tulis muitakin mukaan. Minäkin Lähden keuhkoputki tuhedus päällä.Nehän jää laittamatta Jossei Minä ja Tipi laita.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 01, 2016, 21:57:28 ip
Mannen kans laitettu kaikki loput kylän ympäristön merkit lukuunottamatta joelta TT-pubiin menevää haaraa. Josko joku viitsis sen käydä kepittään. ABC:n kylmäasemalta Ullavaan päin lähtevä ura kiertää nyt vähän kauempaa sitä ensimmäistä taloa omistajien toivomuksesta, ajellaanhan siinä vähän rauhallisemmin ettei tule enempää sanomista.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 01, 2016, 22:21:44 ip
KIITOS ja anteeksi, olin itse tänään töissä viime yön ja tänään  klo. 15.00 asti, lauantaina lähden erämaareittejä kunnostaan, stihlin tuossa äsken pukkasin terään, joten tuulenkaadot lähtee sivuun, reittimerkit suoraan ja heijastimet uusin.
Kunnankämpän alueella on vanhojen ojien kunnostuskaivuutyötä tehty, täytyy käydä tsekkaan...
Tarkoitus käydä Sykäräisestä kunnankämpän kautta ullavan tienvarsireitillä asti.
Toko / Härkkilä alueen uusi reittimuutos kartoitetaan myös huomenna tai ainakin tään viikonlopun aikana.

Ps. Tara laita linkki välillä naamakirjasta tänne foorumille, mitä on tekeillä!
Kelkkareittejä saa mennä raivaamaan / kunnostamaan kukin omaan tahtiin...talkoista ilmoitan tulevaisuudessa kaikille joiden puh.nro mulla on,...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 02, 2016, 22:16:01 ip
Ymmärsin Heimon kertomuksesta että, reitti muuttuu juuri kertomallasi tavalla, mutta myös kapea vihreän jälkeen yhtyessä "vanhaan reittiin" pitäisi joku umpiputkipumppuputki kiertää...
Menen aamulla tuonne.
Ehtisitkö Matti paikalle, jos saataisi sinne aamusta Heimo myös näyttään mistä vedetään ?
Paikalle päästään parhaiten ullavantieltä, ampumaradan suoran jälkeen vasemaalle kaartuvasta mutkasta vasemmalle lähtevä "uusi metsätie"(n. 1km ennen Hongiston leirikeskuksen tienhaaraa), sitä ajetaan niin että kahdesta seuraavasta liittymästä käännytään vasemmalle, sitä niin pitkälle että tulee kelkkareitin ylitys, tietä pääsee sen jälkeen n. parinsadan metrin päähän Härkkilän/tokontiestä.
Menen aamulla tuolta ullavantieltä sinne paikkaan, reittimerkkien asennukseen...
Soittelen aamusella, ota gps mukaan jotta saadaan reitti oikein tulevalle kartalle... !
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 03, 2016, 00:12:14 ap
Juu soita! :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 03, 2016, 17:54:08 ip
(http://tomoke.com/forum/gallery/3_03_01_16_6_25_08.png)

Päivitetty kuva, mikä kattaa nyt koko uudistuksen.

kelkkareitit.fi sivulla näytti menevän reitti ihan eri paikasta mitä näin maastossa sen tänään.
Varsinaisesti tuolla ei ole enää merkitystä. :D

Vanha reitti siis mustat alut ja niiden välinen punainen osuus ja uusi reitti sinisellä viivalla. :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 03, 2016, 19:01:09 ip
Juu noin uusi reitti myös maastoon samantien raivattiin ja merkittiin jätkänristeillä, opasteet asennettiin uuteen risteykseen. (kiitos Matti, Tipi, Manne ja Heimo)
Sykäräinen- Kunnankämpän kautta- Ullavantienvarsireittiin kävin  tänä viikonloppuna läpi, uusein merkkejä, korjasin rikkoontuneita, suoristin vinossa olevia, asensin uusia heijastimia, tuulenkaadot stihlillä sahattu sivuun.
Ullavan tienvarsireitillä pitää vielä käydä TVH;n vanhan varikon kohdalla raivaamassa sähkölinjan alta uusi reitin pohja, ettei mennä ollenkaan varikon piha-alueelle, näyttää siihen reitin kohtaan varikolle "parkeerattu kaikenlaista vehjettä"...Eli pieni muutos tuossakin tehdään, n. 150 metrin matkalla (ei aiheuta karttapäivitystä)...
SuurKiitos viikonlopun talkoissa mukana olleille... :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Itti - Tammikuu 03, 2016, 22:39:17 ip
Reiteillä oli ajettu "kesän" aikana hirveästi jäljistä päätellen mönkijöillä, mönkijöillä ajo on ehdottomasti kielletty.
Herää kysymys, onko reittimerkit kaataneet hirvet vaiko kiinni jääneet mönkijät, mm. raikonlammin risteyksessä on kaadettu opasteita, ja jäljistä päätellen kyseessä ei ole ollut LUONNONELÄIN.
Mm. raikonlammin riteyksessä oli ehjät opastetolpat selvästi vedetty mönkijän vinssillä kiinni jäätyään poikki, mönkijänjälkiä oli mahtavan baanan koko leveydeltä...
laitetaan ensi kesäksi riistakamerat jätkien seuraksi...
On kova homma meidän vapaaehtoisten talkoolaisten paikata nuo mönkijöiden aiheuttamat reittimerkkien ja opasteiden uusimisoperaatiot...
Kelkkareitit on maanomistajien sopimuksella tehty vain lumipeitteisenä aikana tapahtuvaan moottorikelkkailukäyttöön.
Mönkijöillä ei ole mitään luvallista asiaa ko. maanomistajien maalle.
Asiasta on jo maanomistajat tehneet viranomaisvirkatutkimuspyynnön, joten asianomaiset mönkijällä ajelijat ovat tarkkailun alaisina
Ensi kesäksi hankitaan paikalle Riista/valvontakameroita, joten kannattanee harkita ajoa ko. kelkkareiteillä...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 11, 2016, 23:34:56 ip
Nyt jätkät kaikki kelkkailijat mukaan !
Tosiasiahan on että, Muutamat kelkkakerhon aktiivit hoitaa reittejä vuodesta toiseen, ei jätkät onnistu kovin pitkään.
Kelkkareittien kunnostustalkoot lauantaina 16.1.2016 klo 9.00. koko toholammin alueella.
Kirkonkylällä kokoontuminen tampparitalleilla klo. 9.00, sieltä lähtö toukolasta(sievin tienylityksestä) sieviläisten reitin risteykseen asti pitäis läpikahlata.
Mönkijällä+peräkärry ajo sallittu OIKEASTI REITINHOITOTYÖN AJAN, mukaan reittimerkkejä, nuolia, rautakanki, heijastin-nauhaa, nitoja, kirves, moottorisaha, nauloja(2,5-3 tuumasia), vasara, makkaraa, yms evästä.
Purontaka reitin hoito Timo ja Sampo...aikovat hoitaa navetan väleissä, SAA SINNE MUUTKIN MENNÄ RAIVAAN...
Sykäräinen-kanasaari- pikkurata... Allekirjoittanut hoitaa ko. viikonloppuna, mukaan saa tulla muutkin, lähtö lauantaina Sykäräisen Nesteeltä klo. 9.00.
Tsekattu jo läpi Sykäräinen- raikonharju- Kunnankämppä- Kirkonkylä.
Määttälän kelkka- porukalle  Raikonlampi- Härkkilänlampi(vanha reitti)tsekattavaksi kuntoon (härkkilästä- kunnankämpän reitille merkit jo laitettu).
MattiU luvannut  tsekata talkoilla Kunnankämpän risteys- Ullavanjärvi.
Raivataan reitiltä Tuulenkaadot ja isoimmat puut jotka reiteille taipuneet, pikkurisut lähtee tampparin lanalla.
Nevoilla nostetaan kaatuneet reittimerkit pystyyn, niin että heijastimen puolelta ajetaan.
Kaatuneet tai kallellaan olevat Reittimerkit otetaan nevasta irti ehjänä, sahaamalla moottorisahalla nevasta ehjänä irti, merkki pystytetään nevaan tekemällä moottorisahalla "reikä" mättääseen, johon jätkäristi istutetaan.
Merkeistä on pulaa joten koitetaan nostella vanhat merkit pystyyn, jos uusia varsia täytyy tehdä ne tehdään rämepuista, siksi moottorisaha, naulat ja vasarat.

Ps. Reittitalkoisiin voi mennä kätevästi operoimaan myös esim. autolla (varusteineen), monessa paikkaa reitti ylittää tien tai metsäautotien.
Tässä linkki reittikartalle, kartan oikeasta yläkulmasta klikkaamalla avautuu valikko, josta löytyy vaihtoehtoinen karttapohja, niistä näkee reitit ja myös metsätiet.
>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.7119&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.7119&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit)

Nyt oikeasti kaikki kynnelle kykenevät mukaan !!!!

Talkoot jatkuu 17.1.2016 Sunnuntaina klo. 9.00.

Naamakirjan TOMOKE sivuilla voi ilmoitella kans.

Lähettelen vielä kaikille joiden puh.nro mulla, Puhelimeen viestiä talkoista.

Oikiasti kun nyt ei täällä ole lunta, niin tehdään sitä odotellessa jotain todella hyödyllistä... 8)



Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Itti - Tammikuu 15, 2016, 00:03:25 ap
Nyt jätkät kaikki kelkkailijat mukaan !
Tosiasiahan on että, Muutamat kelkkakerhon aktiivit hoitaa reittejä vuodesta toiseen, ei jätkät onnistu kovin pitkään.
Kelkkareittien kunnostustalkoot lauantaina 16.1.2016 klo 9.00. koko toholammin alueella.
Kirkonkylällä kokoontuminen tampparitalleilla klo. 9.00, sieltä lähtö toukolasta(sievin tienylityksestä) sieviläisten reitin risteykseen asti pitäis läpikahlata.
Mönkijällä+peräkärry ajo sallittu OIKEASTI REITINHOITOTYÖN AJAN, mukaan reittimerkkejä, nuolia, rautakanki, heijastin-nauhaa, nitoja, kirves, moottorisaha, nauloja(2,5-3 tuumasia), vasara, makkaraa, yms evästä.
Purontaka reitin hoito Timo ja Sampo...aikovat hoitaa navetan väleissä, SAA SINNE MUUTKIN MENNÄ RAIVAAN...
Sykäräinen-kanasaari- pikkurata... Allekirjoittanut hoitaa ko. viikonloppuna, mukaan saa tulla muutkin, lähtö lauantaina Sykäräisen Nesteeltä klo. 9.00.
Tsekattu jo läpi Sykäräinen- raikonharju- Kunnankämppä- Kirkonkylä.
Määttälän kelkka- porukalle  Raikonlampi- Härkkilänlampi(vanha reitti)tsekattavaksi kuntoon (härkkilästä- kunnankämpän reitille merkit jo laitettu).
MattiU luvannut  tsekata talkoilla Kunnankämpän risteys- Ullavanjärvi.
Raivataan reitiltä Tuulenkaadot ja isoimmat puut jotka reiteille taipuneet, pikkurisut lähtee tampparin lanalla.
Nevoilla nostetaan kaatuneet reittimerkit pystyyn, niin että heijastimen puolelta ajetaan.
Kaatuneet tai kallellaan olevat Reittimerkit otetaan nevasta irti ehjänä, sahaamalla moottorisahalla nevasta ehjänä irti, merkki pystytetään nevaan tekemällä moottorisahalla "reikä" mättääseen, johon jätkäristi istutetaan.
Merkeistä on pulaa joten koitetaan nostella vanhat merkit pystyyn, jos uusia varsia täytyy tehdä ne tehdään rämepuista, siksi moottorisaha, naulat ja vasarat.

Ps. Reittitalkoisiin voi mennä kätevästi operoimaan myös esim. autolla (varusteineen), monessa paikkaa reitti ylittää tien tai metsäautotien.
Tässä linkki reittikartalle, kartan oikeasta yläkulmasta klikkaamalla avautuu valikko, josta löytyy vaihtoehtoinen karttapohja, niistä näkee reitit ja myös metsätiet.
>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.7119&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.7119&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit)

Nyt oikeasti kaikki kynnelle kykenevät mukaan !!!!

Talkoot jatkuu 17.1.2016 Sunnuntaina klo. 9.00.

Naamakirjan TOMOKE sivuilla voi ilmoitella kans.

Lähettelen vielä kaikille joiden puh.nro mulla, Puhelimeen viestiä talkoista.

Oikiasti kun nyt ei täällä ole lunta, niin tehdään sitä odotellessa jotain todella hyödyllistä... 8)





Itsekin jos ehdin tuun autolla koiran (Lassie) kans kalliokoskelle ihaileen lestijoen uhkujäitä, siitä kävellen kelkkareittiä kanasaaren kodalle.
Siivoan kodan samalla ja viedään mönkijän kärryssä kalastajien ja kanoottimatkailijoiden kesän aikana jättämät roskat yms ylimääräiset roinat pois.
Talkooväelle voin Makkaranpaistotulet sytyttää, ehkäpä saattaisin nokipannukaffeetkin osata pyöräyttää.
Toivottavasti saadaan reipas ja runsaslukuinen talkooporukka liikkeelle, jospa muitakin naispuoleisia tulisi kodalle kökkäämään...  :)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 15, 2016, 21:24:02 ip
Jos joku porukka innostuu autolla lähteen talkoisiin.
Tässä pätkä joka on penkkatietä ja kasvanut aika lailla puustoa, raivaus-saha+moottorisahaporukka vois mennä autolla tuohon pätkälle pääsee "työmaan" viereen.
Tässä karttalinkki paikasta joka sijaitsee sieviin menevällä reitillä, ennen sievin kunnanrajaa (pahalampi kunnanrajalla), helpottais jos muutama kaveri menis tuon raivaileen,mönkijäporukka käy läpi toukolasta-sievinreittiin muuten raivaten.
KarttaLinkki kohteesta johon kannattaa mennä autolla, tuosta metsätieltä raivausta molemille suuntiin (penkkatietä). Toholammilta päin tullessa reitti raivataan ennen metsätielle tuloa viistosti oikealle, n. 50 metriä ennen tielle tuloa (sinne ylämäkeen), (kelkkareitit.fi kartalla reitti ajettu väärin penkkatietä suoraan metsätielle, raivataan tuo oikaisu, >>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4318&lat=63.798&zoom=14&base=MML-Peruskartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80098,24.43471,63.80026,24.46089 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4318&lat=63.798&zoom=14&base=MML-Peruskartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80098,24.43471,63.80026,24.46089)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 16, 2016, 18:00:49 ip
Tuo raivattu merkattu tänään, kanasaaren kota siivottiin samalla kun makkarat paisteltiin TimoA;n kanssa...
Karttalinkki kunnostuspätkästä>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4679&lat=63.6518&zoom=12&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.61445,24.40189,63.61042,24.4483,63.65037,24.61349 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4679&lat=63.6518&zoom=12&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.61445,24.40189,63.61042,24.4483,63.65037,24.61349)

Timo ja Sampo on tään hoitanut >>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3745&lat=63.6556&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.68829,24.3457,63.64199,24.52629 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3745&lat=63.6556&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.68829,24.3457,63.64199,24.52629)

Peltokangas hena, Latomaa A, Halosen poika oli kuin sotamiehet aamulla talkoihin valmiina sykäräisen nesteellä klo. 9.00.  ;D
Kovin kyselivät että mihin he menevät raivaileen, lähetin innokkaat kaverukset härkänevan reitille tsekkaamaan pätkä joka jäi itseltä hoitamatta.
Linkki pätkälle >>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3114&lat=63.6848&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.63261,24.32938,63.61378,24.30412,63.62278,24.34364 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3114&lat=63.6848&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.63261,24.32938,63.61378,24.30412,63.62278,24.34364)

Tää on kunnostettu jo pari viikkoa sitten>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3505&lat=63.7037&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.61569,24.4021,63.67956,24.16657,63.77338,24.23996 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3505&lat=63.7037&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.61569,24.4021,63.67956,24.16657,63.77338,24.23996)

Huhun mukaan Mäki-asialan veljekset oli tänään raivaamassa eteläpuolen Purontaka reitillä...Nyt näyttää jätkät hyvältä...
Linkki >>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3031&lat=63.6476&zoom=12&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.63345,24.32888,63.68647,24.34158 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3031&lat=63.6476&zoom=12&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.63345,24.32888,63.68647,24.34158)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Venture 1100 GT - Tammikuu 16, 2016, 19:35:35 ip
Purontaka on hoidettu Mäki-Asialan veljesten voimin tänään
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 17, 2016, 14:48:13 ip
Tänään on senverran miinuksella (-27) reilusti ettei tainnut kukaan talkoisiin tareta lähteä, itsekin tänään saanut muuta tehtyä kun pihalle pystytin linnunlaulupuun.
Elikkä läpikäymättä vielä olevat reitit, joihin saa mennä kuka vaan ehtii ja innostuu, oikeasti nyt kyllä pitäisi porukalla innostua, että saadaan kaikki reitit kuntoon ennenkun lumi peittää kaatuneet puut ja katkenneet jätkänristit. "luntahan kyllä tulee tällekin alueelle takuuvarmasti vielä niin että saadaan kunnon kelkkakelit "...

Tää pätkä pitää vielä käydä kokonaan läpi>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3382&lat=63.7693&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.78613,24.29626,63.8222,24.5002 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3382&lat=63.7693&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.78613,24.29626,63.8222,24.5002)

Ja tää, punaisen kohdemerkin päässä reitti muutettu ja merkattu uuteen kohtaan maastossa, muuten käytävä läpi.
>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3066&lat=63.7034&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.66241,24.22279,63.6962,24.21249 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3066&lat=63.7034&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.66241,24.22279,63.6962,24.21249)

Tässä pätkä joka pitäisi ehdottomasti käydä raivaamassa, tähän pääsee autolla metsätietä, tuosta tieltä molempiin suuntiin on penkkatiet raivattava.
linkki>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4396&lat=63.7994&zoom=15&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80106,24.43514,63.80051,24.46106 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4396&lat=63.7994&zoom=15&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80106,24.43514,63.80051,24.46106)

Ja täällä pätkällä MattiUtaisi eilen jo aloitella, mutta siellä jäi vielä raivattavaa.
>>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.24&lat=63.6714&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.67886,24.1658,63.65662,24.1198 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.24&lat=63.6714&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.67886,24.1658,63.65662,24.1198)

Sitten on vielä tää pätkä >>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3484&lat=63.7088&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.73184,24.15442,63.77937,24.18255,63.76883,24.23309 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3484&lat=63.7088&zoom=11&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.73184,24.15442,63.77937,24.18255,63.76883,24.23309)

Koitetaan ens viikonloppuna oikeasti saada hoidettua, ja tänne voi päivittää jos joku on käynyt omaalotteisesti jonkun pätkän raivaamassa / jätkänristit nostelemassa.
Em. kohteisiin saa mennä hommiin jos aikaa ja virtaa löytyy... 8)

Täytyy kyllä sanoa että yllätyin positiivisesti talkoihin osallistujien määrästä, saatiin uusia kasvojakin mukaan, hieno homma, SUURKIITOS TÄHÄN ASTI OSALLISTUJILLE !!
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Itti - Tammikuu 20, 2016, 19:41:29 ip
^^^^
-------- Yllä Mainittuihin reitin kohtiin kunnostustalkoot jatkuu ensi viikonloppuna, lauantaina 23.1 klo. 9.00.
Ensisijaisesti hoidetaan pääreitti Toukola (sievin tienylitys)- sieviläisten reitin risteykseen asti.
Kunnankämpän risteyksestä-Ullavanjärvelle menevä reitti.
Raikonlammin risteyksestä Härkkilänlammelle menevä "vanha" reitti.
Jos hommia jää jatkuu sunnuntaina 24.1 klo. 9.00.

Saa sinne toki mennä  kun kenellekin aikaa ja virtaa riittää.

Raivataan kerralla reitti niin ettei heti ensimmäisen lumisateen jälkeen puut ja risut ole taipuneet reitille, nevoilla ja paikoissa missä on mahdollisuus ajaa harhaan (lumituiskun jälkeen ei näy hiirenjälkeäkään) nostellaan jätkänristit ehjänä pysyyn tai laitetaan uusi jätkänristi.
Merkkivarret /tolpat on vähissä (jätkänristin varren voi tehdä luonnon puista/ rämemännystä ), mutta uusia tulipunaiseksi maalattuja heijastimella varustettuja rasti ja nuolilautoja on TaRa;lla tai ne toimitetaan lauantaiksi tampparitallille.

>>>tässä kuvassa esimerkiksi reittimerkkejä on liian harvassa, esim. pyryn jälkeen pitäisi "aavalla nevalla"nähdä merkiltä seuraava merkki, noh näkyyhän siellä seuraava merkki mutta lanan kohdalla pitäisi olla jo jätkänristi >>http://tomoke.com/forum/index.php?action=gallery;sa=view;pic=162 (http://tomoke.com/forum/index.php?action=gallery;sa=view;pic=162)

Jos kysyttävää reiteistä. Soita nollaneljänollanolla 266 127 (palkkionmetsästäjä).
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 23, 2016, 15:12:02 ip
Ahonsalo - Ullavanjärventie on pääosin raivattu.
Muutama risu jäi, mutta reitti on paljon paljon parempi kuin ennen.

Ennen
(http://tomoke.com/forum/gallery/3_23_01_16_3_03_23.png)

Jälkeen
(http://tomoke.com/forum/gallery/3_23_01_16_3_04_45.jpeg)

Kiitokset: MattiU, MarkoU ja JaniH
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 25, 2016, 22:51:56 ip
Kiitokset Matille ja kumppaneille, ei ne pusikot eikä tuulenkaadot sieltä reiteiltä mihinkään itsestään häivy.
Eikä kenellekään makseta mitään palkkaa reittien hoidosta, talkoilla nää hommat tarttee tehdä jos meinataan ajella, eikä yksi eikä kaksi aktiivia älyttömiä jaksa vuodesta toiseen...
Uralupatarramyynnillä saadaan tamppari "ehkä joskus" maksettua, ja reitin hoitoon Polttoaineet, vakuutukset, tarvikkeet, nettisivut yms. sekä konetyöt maksettua.
>>>https://lh3.googleusercontent.com/-g8vVim16u5Y/VqaFVGzJJqI/AAAAAAAAQgc/USzhZ8soLQg/s1152-Ic42/DSC_0710.JPG (https://lh3.googleusercontent.com/-g8vVim16u5Y/VqaFVGzJJqI/AAAAAAAAQgc/USzhZ8soLQg/s1152-Ic42/DSC_0710.JPG)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 27, 2016, 21:49:00 ip
Onko kukaan menossa tai käynyt tsekkaan tuota Toukola-Sievinreitin risteys väliä ?>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.6728&zoom=10&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.78734,24.29626,63.8225,24.49951 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.3855&lat=63.6728&zoom=10&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&route=63.78734,24.29626,63.8225,24.49951)
Vapaata töistä ei itellä oo kun kahenviikonpäästä...sitte täytyy kai uhrautua ...............
Käykää ostamassa ainakin uralupatarra, jos ette reittitalkoisiin pääse, tarran ostamalla tuetaan reittien hoitoa ja mm. tampparin lainan lyhennyksiin menevät varat.
Uralutarra on nyt niin hieno että, kannattaa se hankkia, itse oon ostanut jo kolmeen kelkkaan (touring+pätkä+työkköseen)...

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 30, 2016, 20:16:30 ip
Tänään kävin sievin reitin perkkausta aloittelemassa, pikkuradalle vein lavetilla mönkijän ja kärryn,  tuulenkaadot poistettu jareittimerkit uusittu pikkurata-sievin reitin risteys.
Pikkuradalta Toholammin suuntaan n. 3 km. raivattu, joutu palaan takas kun ojitettu 3 ojaa eikä luiskia ollut tehty, kahdesta pääsi yli mutta kolmannen ojan kohdalla oli maatkin nostettu kelkkareitille >:( tulihan tuo pimeäkin lisäksi...
Huomenna aikoo jatkaa toukolasta- sieviinpäin siinä 9 tai 10 maissa.
Mukaan saa lähteä... 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Tammikuu 30, 2016, 22:49:19 ip
eikö oo muita lähtijöitä?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Tammikuu 31, 2016, 16:44:47 ip
Taran kans käytiin tänään raivaamassa ja uusittiin merkkejä väli-Toholampi Kk- sievinreitin puolelle, eli Toholampi-Sievin reitin risteys nyt hoidettu /(lukkuunottamatta yksi ojasilta).
Sievin puolella oli kaivettu reitille kolme ojaa joita ei ollut konemies "muistanut" luiskata, kahdesta pääsee jotenkuten yli mutta kolmannessa oli ojamaatkin laitettu reitille ja oja on syvä ettei siitä yli pääse, voi tietysti yrittää täyttää oja lumella, jos sitä saa kaavittua jostain.
Reitti on siis tuolta osin POIKKI.
Tässä linkki ko. OJA -ALUEkohta>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4586&lat=63.8087&zoom=14&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80652,24.46115 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4586&lat=63.8087&zoom=14&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80652,24.46115)
Käydään tekeen sinne silta kunhan ehditään.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: MattiU - Tammikuu 31, 2016, 21:02:55 ip
Eiköhän Korpelalla puhelinpylväitä löydy sillan tekoon.

Ullavassa kun kotia menin käymään niin huomasin,
että niitä uusitaan tien varteen.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 05, 2016, 23:50:11 ip
Taran kans käytiin tänään raivaamassa ja uusittiin merkkejä väli-Toholampi Kk- sievinreitin puolelle, eli Toholampi-Sievin reitin risteys nyt hoidettu /(lukkuunottamatta yksi ojasilta).
Sievin puolella oli kaivettu reitille kolme ojaa joita ei ollut konemies "muistanut" luiskata, kahdesta pääsee jotenkuten yli mutta kolmannessa oli ojamaatkin laitettu reitille ja oja on syvä ettei siitä yli pääse, voi tietysti yrittää täyttää oja lumella, jos sitä saa kaavittua jostain.
Reitti on siis tuolta osin POIKKI.
Tässä linkki ko. OJA -ALUEkohta>>http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4586&lat=63.8087&zoom=14&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80652,24.46115 (http://www.kelkkareitit.fi/?lon=24.4586&lat=63.8087&zoom=14&base=MML-Taustakartta&layers=Kelkkareitit&route=63.80652,24.46115)
Käydään tekeen sinne silta kunhan ehditään.

Tänään käytiin RoopeH, Allekirjoittanut ja Nuorimies riiuureissulta uhrautunut Atte A tuli traktorilla täyttämään sievin reitillä olevan luiskaamattoman ojan lumella...
Joten nyt sievinreitti on ajettavassa kunnossa läpi Toholammille.
Kiitos taas talkoolaisille...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 06, 2016, 17:52:10 ip
Reittejä on käyty talkoilla läpi nyt 100 km, vielä muutama pikkupätkä on käymättä.
Kirkonkylän ABC;ltä Ullavan tienvarteen lähtevällä reitillä, siinä ennen Välikankangas KY;n varikkoa on kuulemma Puu kaatuneena reitille, ja pitäis siinä varikon kohdalla käydä sähkölinjan alta suunnittelemassa ja merkitä reitin kohta turvallisesta paikasta, siinä varikon kohdalla sähkölinjan alla on reitin kohdalla mm. betonipaaluja, betonirautoja, yms, tavaraa jotka pitäis merkitä tai siirtää pois, pari -kolme jätkänristiä tuohon kohtaan lisää ettei kukaan telo kelkkaansa noihin romuihin.
Löytyiskö kirkonkyläläisistä sen verran virtaa että joku kävisi tuon paikan hoitamassa, ja puun sieltä silpomassa moottorisahalla pois ?

Raikonlammilta lähtevä "vanha reitti on edelleen puutteellisin merkinnöin Härkkilän lammelle asti, ajettiin tänään Roope H;n kanssa sinne kyllä kelkanjälki ja raivattiin puut pois, mutta merkkejä ja nuolia tuo kaipaisi.

Itse olen nyt talkoillut lestin reitistä- Sykäräiseen- Toholammin Kk;lle- sieltä Sievin reittiin asti... josko em. hommat jaksais hoidella joku muu...

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Roope H - Helmikuu 15, 2016, 23:05:27 ip
Reittejä on käyty talkoilla läpi nyt 100 km, vielä muutama pikkupätkä on käymättä.
Kirkonkylän ABC;ltä Ullavan tienvarteen lähtevällä reitillä, siinä ennen Välikankangas KY;n varikkoa on kuulemma Puu kaatuneena reitille, ja pitäis siinä varikon kohdalla käydä sähkölinjan alta suunnittelemassa ja merkitä reitin kohta turvallisesta paikasta, siinä varikon kohdalla sähkölinjan alla on reitin kohdalla mm. betonipaaluja, betonirautoja, yms, tavaraa jotka pitäis merkitä tai siirtää pois, pari -kolme jätkänristiä tuohon kohtaan lisää ettei kukaan telo kelkkaansa noihin romuihin.
Löytyiskö kirkonkyläläisistä sen verran virtaa että joku kävisi tuon paikan hoitamassa, ja puun sieltä silpomassa moottorisahalla pois ?

Raikonlammilta lähtevä "vanha reitti on edelleen puutteellisin merkinnöin Härkkilän lammelle asti, ajettiin tänään Roope H;n kanssa sinne kyllä kelkanjälki ja raivattiin puut pois, mutta merkkejä ja nuolia tuo kaipaisi.

Itse olen nyt talkoillut lestin reitistä- Sykäräiseen- Toholammin Kk;lle- sieltä Sievin reittiin asti... josko em. hommat jaksais hoidella joku muu...

Siellä se tukkimänty pötköttää edelleen reitillä, käytiin iskän kans maalikylillä ABC;lla tankilla sunnuntaina, eikä meillä ollu mukana ku Mora...
Autolla pääsee 34 metrin päähän tuosta, jos joku KK;kyläläinen vaivautuis... :-\


Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 16, 2016, 23:22:12 ip
Jos jollekin paikka on "hukassa", nii Ullavaanpäin M. Koskisen talosta(viimeinen talo ullavan suunnassa) seuraava tie oikealle on Välikankaan varikko.
Siellä menee kelkkareitti sähkölinjan alla, kaatunut puu on oikealla varastorakennuksen takana, n. 30 metriä.
Kysykää aivan itteltänne, kuka hoitaa reittejä, kyllä se kuulkaa vaan on nii että kelkkailijat joutuu itse ne hoitaan, kukaan muu ei niitä tuu hoitaan.
Jos ette sitä tienny...
Pitääkö perkele täältä 20 km päästä lähteä tuoki reitillä pötköttävä puu raivaamaan... >:(
Niih...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Helmikuu 25, 2016, 23:00:15 ip
Tuon kirkonkylän puun aiko paikallinen ko. alueella motokuski käydä silpomassa pois... kun sitä ei kukaan kk; kylän kelkkailijoista sieltä saanut korjattua ???

Ullavan tienvarsireitillä oleva kivi aiheuttanut joka vuosi monelle kelkkailijalle kelkkaan vaurioita, nyt kävi se kivi itselle reittiä polkiessa.
KELKKA SOPIVASTI HIIHTOLOMAKSI KORJAAMOLLE... :-\
Ko. kivi on nyt merkattu( kolmiomännynkäkkäröillä ja varoitusnauhalla) ja laitettu n. 50metriä ennen molemmista suunnista varoitusmerkit sähköpylväisiin ko. kivestä(kiitos TaRa).
Varoitumerkki kiven päällä pitäisi pysyä nyt paikoillaan, ja sen mahtuu kelkalla ohittamaan molemmilta puolin.
Ko. kohta on ampumaradalta kk;kylälle päin n. 250-300 metriä, Tolppamuuntajasta kuudennen sähkötolpan kohdalla.

Asiasta kolmanteen, Sykäräisestä-Kurssarinhaara- Pikkuradalle- sieltä purontakasen lenkki lanattu kelkkalanoilla.
Sykäräinen- raikonneva (entiiä Mihin asti HenriP on käynyt) lanattu kelkkalanoilla, HenriP ja TimoA  olivat näin reippaasti omaaloitteisesti asialla.
Toki hyvä että saatiin edes joitain osia Toholammin reiteistä hiihtolomiksi parhaaseen mahdolliseen kuntoon.
KK,Kylällä en tiiä onko kukaan käyny... :o
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Roope H - Maaliskuu 02, 2016, 23:47:05 ip
Reittien hoito olis nyt kun luntakin on aiheellista aloittaa tampparilla hoitaaan.
eikait tästä kelit ainakaan kummene, eli nyt olis lunta mitä lanata.?
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 05, 2016, 18:47:03 ip
Lylyn pisaran reitti Ojat täytetty (Kiitos Aki K) merkattu ja raivattu tuulenkaadot poistettu...
Eiku ajeleen...
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Maaliskuu 07, 2016, 15:21:51 ip
8.3 aamusella Möyry lähtee Sieviin päin lana/jyrä perässään. T: TaRa ja Manne.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: jake_soomi - Maaliskuu 08, 2016, 15:07:06 ip
Onko muuten koskaan ollut puhetta sieviläisten tai Louetilta Niemen Karin kanssa, että teettäis Sievin päässä reitin kuntoon Louetille saakka siten, että vois Möyryllä tai Louetin rinnekoneella tamppoa?  ::) Kolmisen vuotta sitten ku viimeks Louetilla saakka kävin Lampin suunnalta, niin Sievin rajalta Louetille saakka reitti oli paikoitellen ristuksen huonoa, lanaamatolta baanaa, vaikka tuolloin kyllä lunta oli kunnolla ja Lampin puolen reitit unelmabaanaa. Tuli vaan mieleen, kun Karikin on tuohon kelkkailuun Louetin juurella aika paljon tälle talvea satsannut. Kunnon reitti perille saakka varmasti houkuttelis kelkkailijoita enemmän tuonnekin suunnalle.  ;D

P.S Pitääpäs lähtee Vuokatin reittien kuntoa tsekkaamaan!  ;)

8.3 aamusella Möyry lähtee Sieviin päin lana/jyrä perässään. T: TaRa ja Manne.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Timppa72 - Maaliskuu 08, 2016, 17:28:49 ip
Joo.Se louetin pää on ollu aina ihan hirveä.Oli lunta kuinka paljon tahansa.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 10, 2016, 21:22:11 ip
Onko muuten koskaan ollut puhetta sieviläisten tai Louetilta Niemen Karin kanssa, että teettäis Sievin päässä reitin kuntoon Louetille saakka siten, että vois Möyryllä tai Louetin rinnekoneella tamppoa?  ::) Kolmisen vuotta sitten ku viimeks Louetilla saakka kävin Lampin suunnalta, niin Sievin rajalta Louetille saakka reitti oli paikoitellen ristuksen huonoa, lanaamatolta baanaa, vaikka tuolloin kyllä lunta oli kunnolla ja Lampin puolen reitit unelmabaanaa. Tuli vaan mieleen, kun Karikin on tuohon kelkkailuun Louetin juurella aika paljon tälle talvea satsannut. Kunnon reitti perille saakka varmasti houkuttelis kelkkailijoita enemmän tuonnekin suunnalle.  ;D

P.S Pitääpäs lähtee Vuokatin reittien kuntoa tsekkaamaan!  ;)

8.3 aamusella Möyry lähtee Sieviin päin lana/jyrä perässään. T: TaRa ja Manne.
Voishan sen louetin lenkinkin joskus ajaa möyryllä, menee kyllä päivä tuossa lenkissä ja kun talkoilla ajurit ajaa, tahtoo aikakin olla kortilla.
Kaveri kävi louetilla n. viikko sitte ja oli lanattu kelkka(telamönkijällä) sinne reitti tasasex...
Taas on ollut vähäluminen talvi, meidän möyryn perässä sievin risteykseen lanauksessa oli pikkulana/jyrä jolla katsottiin aiheelliseksi käydä nyt kun lunta on niukanlaisesti ja lisäksi suvilumella lanaaminen on hiukan hankalaa kun tahtoo kerätä vaan paakkia isommaks terän eessä.
Paras lanauskeli on pakkaskeli, lunta kunnolla ja ajankohtana arki /yollä, nii kerkiää kovettuakini ja kestää pohjat paremmin.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Maaliskuu 11, 2016, 14:21:48 ip
Tänään kierretty Möyryllä Talli-Ullavan tienvarsiura- Kopsanneva- linjanalunen-talli. Viikonlopuks on lupailtu vielä hyviä kelkkailukelejä :D T: TaRa ja Manne.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 11, 2016, 22:20:43 ip
Terveiset täältä saunasta...
Just tulin, lanattu Sykäräinen- Raikonneva-Sykäräinen... telamönkkärillä ja kelkkalanalla, piti ajaa moneen kertaan että sai tyydyttäväksi...
Kaikesta huolimatta, olen nyt jälkiviisaana sitä mieltä että, möyryllä ja isolla lanalla pitäisi ajaa aina nuo ENSIpohjat tasaisiksi kun lunta on vähintään 30cm.
Olisi sitten helpompi tasailla pienemmällä kalustolla pikkupatit...

Mutta eiku ajeleen... Muista toki ostaa uralupatarra...

Ps. raikonnevalla kun pyöräytin reitin sivusta lanauskalustolla uukkarin, olipa vettä ja sohjoaniinettä hyvä ku pois pääs, reitin kohta kyllä kestää ajaa hyvin... ;)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Timppa72 - Maaliskuu 13, 2016, 08:19:40 ap
Oli muuten hyvä.Oli makia eilen päästellä.  :) Siitä risteyksestä oli sit aika heikkoa Toholampi-Kaustinen tien varteen.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 13, 2016, 18:13:47 ip
Juu ei ole ajettu kaikkia pätkiä lanoilla eikä tampparilla, ensin oli liian vähän lunta ja sitten suvikelillä ei kannata/voi lanata...
Sorry, toivotaan lisää lunta ja pakkaskelejä. 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: Timppa72 - Maaliskuu 14, 2016, 08:00:15 ap
Olihan nuo kuitenki ihan ajettavassa kunnossa.Ilo oli päästellä.Muita kelkkailijoita ei vain liiemmin näkynyt.Koko reissulla näin ainoastaan kolme muuta kelkkailijaa.Vaikka keli/reitit ei varmaan tuosta paljon enää parane.
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 14, 2016, 23:48:04 ip
Pitäisi ajaa paukanevan laitaan olevalle ojalle uudet siltapuut, vanha silta alkaa olla laho (16 V.) muutama sähköpylväs ja kansivärkit.
Lisäksi kanasaarta ennen olevaan kivilammin luonnon ojaan myös siltavärkit, tuo oja on vähän väliä sulana.
Lisäksi tervalammin nevan purontakasen päähän myös uudet siltavärkit.
Timo A tuo ne traktorilla kortetmaan tienvarteen möyrytallin varastosta tällä viikolla.
Puukonevalla on myös sähköpylväitä ja kansilankkuja, jotka jäi ylimääräisiksi sinne sillanteosta, ajelen ne telamönkkärillä/ tukkireellä viimeistään viikonloppuna em. kolmelle rakennuspaikoille... ellei ylitsepääsemättömiä esteitä ilmaannu.
Näille kolmelle silloille on pakko ajaa värkit nyt kun on maa jäässä ja lunta, ne on kesällä niin märkiä nevoja ettei kesällä enää onnistu...
Käydään tekeen sillat sitte paikanpäällä kun maat sulaa, jokatapauksessa ennen syksyä...

Kirkonkylällä on myös abc;lta lähtevä kopsannevalle menevän reitin alkupäässä silta johon pitää uusia kansilankut, niskaset on kunnossa, kansilankut voi hoitaa tuohon pellon päähän traktorilla tai mönkijällä, ja samalla tekasee ne paikalleen.
Eli talkoohommia tiedossa... 8)

Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 20, 2016, 18:15:47 ip
Siltavärkit ajettu rakennuspaikoille.
TomoA ajoi tervalamminnevalle ja allekirjoittanut paukanevalle.
Kaksi Joutsenta ja Yksi kelkkailija paukanevalla tänään bongattu... ::)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Maaliskuu 29, 2016, 22:03:00 ip
Ohi on... reittimerkkien keräys pelloilta yms. paikoista aloitettu>>>(http://www.tomoke.com/forum/gallery/3_29_03_16_9_17_03.jpeg)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: TaRa - Huhtikuu 28, 2016, 14:15:40 ip
Keräsin joku päivä sitte kylältä pohjapuolen merkit pois, tänään Mannen kans siivottiin eteläpuoli kuntoon 8)
Otsikko: Vs: Talkoohenkeä urien hoitoon
Kirjoitti: palkkionmetsästäjä - Toukokuu 03, 2016, 21:26:25 ip
Sykäräisestä merkit kerätty pelloilta, kurssarinhaarasta, samoin purontakasesta, olihan ne jo kaikki sulanut roudasta nii sai irti maasta, joskus varjopaikoissa on piiiiitkään jäässä...

Kelkkareitti joudutaan muuttamaan tuulivoimalaitosten tieltä purontakasessa... neuvottelut on asiasta vaiheessa... ::)